Budimex wykańcza nowe mieszkania na Orlińskiego 4 w Czyżynach

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Fiszka

Re: Budimex wykańcza nowe mieszkania na Orlińskiego 4 w Czyżynach

Postautor: Fiszka » 19 mar 2016, 17:12

morth pisze:Nawet ok, tak z grubsza nie idzie sie do czego przyczepić, przynajmniej przy ogladaniu takim szybki mało dokładnym. Zwróciłem jednak uwagę na mieszkanie obok tego do oglądnięcia nr 93. Właściciel niech zwroci uwagę na próg przy drzwiach jest strasznie duża szpara coś źle musieli dociąć (przy innych mieszkaniach tego nie zauwazylem ale w tym rzucilo mi sie w oczy)

Pamiętasz który konkretnie numer?

Paleus

Postautor: Paleus » 19 mar 2016, 18:15

zobaczcie lepiej na to gniazdko w lazience jednego z mieszkan...
Nawet sie go otworzyc nie da...

Obrazek

ATM

Postautor: ATM » 19 mar 2016, 20:33

Też na to zwróciliśmy uwagę xd pewnie takich rodzynki budowlane się jeszcze komuś przytrafia ;)

morth

Postautor: morth » 19 mar 2016, 21:51

Fiszka pisze:
morth pisze:Nawet ok, tak z grubsza nie idzie sie do czego przyczepić, przynajmniej przy ogladaniu takim szybki mało dokładnym. Zwróciłem jednak uwagę na mieszkanie obok tego do oglądnięcia nr 93. Właściciel niech zwroci uwagę na próg przy drzwiach jest strasznie duża szpara coś źle musieli dociąć ( przy innych mieszkaniach tego nie zauwazylem ale w tym rzucilo mi sie w oczy)

Pamiętasz który konkretnie numer?

Tak jak napisałem mieszkanie nr 93 :)

kuba

Postautor: kuba » 20 mar 2016, 1:04

Na parterze też była szpara pod drzwiami i prześwit. Mieszkanie nr 79 i 81. Można zwrócić uwage na to. No chyba ze byly drzwi nie domkniete ale wydawalo sie ze sa zamkniete.
Pzdr.

ostry

Postautor: ostry » 20 mar 2016, 15:58

Ciekawość mnie zaprowadziła na dni otwarte na O4. Jako, że mam mieszkanie w klatce B, to zależy mi, żeby również części wspólne były ładnie wykończone i estetyczne. O ile wejście jest ok, fajne rozwiązanie z lustrem i tablica z numerami mieszkań i piętrami, to jednak domofon przy drugich drzwiach jest jednak pomysłem nie trafionym. Czy uważacie, czy jest możliwość przeniesienia instalacji na pierwsze drzwi (lub zrobienia drugiej). Wtedy będzie pewność, że lustro nie będzie porysowane, obite itd. Druga, rzecz to wykończenie korytarzy i klatek schodowych. Jak się dobrze przyjrzeć, to widać, że ściany są nie równo pomalowane, są małe uszkodzenia. Czy BDX powinien to poprawić, żeby wszystko było ładnie i czysto.

Kala

Postautor: Kala » 20 mar 2016, 19:17

No dla mnie pomalowanie ścian na klatce na biało jest kompletnym nieporozumieniem!!! Już teraz są porysowane ściany od kurtek, butów, wózków wnoszonych a co będzie gdy mieszkańcy co dzień będą chodzić? Powinni zastosować jakaś deskę lub choćby pasek czy poręcz przy ścianie.

ATM

Postautor: ATM » 20 mar 2016, 22:06

Ale chyba mamy podczas odbiorów możliwość zwracać również uwagę na części wspólne i wykonać im pewne niedoskonałości ścian..???

Idąc tym tokiem, rozumiem że windy będziemy musieli sobie zabezpieczyć sami na te dwa czy trzy miesiące remontów.. ;)

Rumpel

Postautor: Rumpel » 20 mar 2016, 23:08

Witam, jeszcze do tematu usterek dodam od siebie że przy schodach zewnetrznych do klatki B pomiedzy niektormi płytkami nie było fugi widoczne były szczeliny których nie powinno być no i faktycznie ewidentnie w niektorych mieszkaniach drzwi wejsciowe były źle osadzone z widocznym prześwitem i dodatkowo uszkodzone (obite, porysowane) progi wejsciowe. Sorry ze nie pisze dokladnie ktore numery ale nie zapamietalem. Powodzenia przy odbiorach.

MeGi

Postautor: MeGi » 21 mar 2016, 15:17

ostry pisze:Ciekawość mnie zaprowadziła na dni otwarte na O4. Jako, że mam mieszkanie w klatce B, to zależy mi, żeby również części wspólne były ładnie wykończone i estetyczne. O ile wejście jest ok, fajne rozwiązanie z lustrem i tablica z numerami mieszkań i piętrami, to jednak domofon przy drugich drzwiach jest jednak pomysłem nie trafionym. Czy uważacie, czy jest możliwość przeniesienia instalacji na pierwsze drzwi (lub zrobienia drugiej). Wtedy będzie pewność, że lustro nie będzie porysowane, obite itd. Druga, rzecz to wykończenie korytarzy i klatek schodowych. Jak się dobrze przyjrzeć, to widać, że ściany są nie równo pomalowane, są małe uszkodzenia. Czy BDX powinien to poprawić, żeby wszystko było ładnie i czysto.

Odsyłam do tematu dotyczącego domofonów:
viewtopic.php?f=54&t=466&p=4784#p4784

Większość zainteresowanych nie widziała w tym problemu, teraz pewnie już niewiele będzie dało się zmienić.

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”