Budimex wykańcza inwestycję Orlińskiego 4 w Czyżynach
Re: Budimex wykańcza inwestycję Orlińskiego 4 w Czyżynach
No to w takim razie dobre wiadomości, wychodzi na to, że w najbliższych tygodniach zobaczymy pierwsze okna w budynku
Ja jak byłem się tam przejść ostatnio, to widziałem, że jest dużo gotowych ścianek działowych, niektóre piony już zabudowane. Generalnie idzie ku dobremu, myślę, że z terminami nie powinno tu być żadnego problemu 
Uroczyście zawiadamiam, iż w dniu dzisiejszym pojawiły się pierwsze futryny i okno
nie wiem czym to jest uwarunkowane aczkolwiek zaczęli od najwyższego piętra, strona wschodnia
teraz to już pójdzie...
No to bardzo dobre wieści
Czyli prace idą pełną parą do przodu. Z tego co pamiętam, to na Avii 4 zaraz po tym, gdy pojawiły się okna, postawiono rusztowanie i zaczęło się kończenie elewacji budynku. Pewnie podobnie będzie i tutaj 
ATM pisze:Uroczyście zawiadamiam, iż w dniu dzisiejszym pojawiły się pierwsze futryny i oknonie wiem czym to jest uwarunkowane aczkolwiek zaczęli od najwyższego piętra, strona wschodnia
teraz to już pójdzie...
Powód jest prosty, mają szczelny dach idą z wykonczeniowka z góry na dół: okna, tynki, posadzki, po wykonanej pracy nie musza jej zadeptywać i uszkadzać.
Macie pierwsze okna. Zdjęcia z dzisiaj

a czy te okna będą otwierane i uchylane?
bo w ramach redukcji kosztów można się spodziewać okien tylko otwieranych L/P
KOSMO pisze:a czy te okna będą otwierane i uchylane?
Zrobią zgodnie z projektem. Nie ma co gdybać, jak ktoś chce wiedzieć, wystarczy podejść do biura BDX i sprawdzić własne okna, przecież to nie tajemnica.
Dzisiaj zauważyłem że do drugiego piętra jest już zamontowana instalacja elektryczna w mieszkaniach 
Dobre wieści @wojtekf
Jak to wyglądało? Są jakieś żłobienia w ścianach? Całkiem szybko im to idzie. Ciekawe jak tam dalsze wstawianie okien w naszym bloku
Przydałyby się kiedyś jakieś dni otwarte na budowie 
W ściankach działowych na pewno były żłobienia, na suficie kabel był na wierzchu i pewnie na ścianach z betonu też są kable na wierzchu 
Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”