Budimex wykańcza nowe mieszkania na Orlińskiego 4 w Czyżynach
-
Re: Budimex wykańcza nowe mieszkania na Orlińskiego 4 w Czyżynach
Zastanawiam się dlaczego nie kupiliście mieszkań na kazimierzu za 13 tys za metr,wtedy judasz otwierał by Wam drzwi.
Kupiliśmy te mieszkania bo były tanie , były w dobrym miejscu komunikacyjnym nie na obrzeżach miasta na zadupiu za to w otoczeniu zieleni i parków oraz jak dla mnie były wysokie co było najważniejsza cechą przy wyborze mieszkania.
Jak kupowałem to nikt mnie nie informował że za niższą cenę będę niska jakość wykonania. Za niższą cenę miałem się pogodzić z tym ze nie będzie miejsc parkingowych dla każdego i będę miał w bloku 300 sąsiadów a nie jak na Kazimierzu 10 wiec panie zastanów się co pan piszesz
i jeszcze wiele innych aspektów ale spieszę się do pracy wiec miłego dnia
Jak kupowałem to nikt mnie nie informował że za niższą cenę będę niska jakość wykonania. Za niższą cenę miałem się pogodzić z tym ze nie będzie miejsc parkingowych dla każdego i będę miał w bloku 300 sąsiadów a nie jak na Kazimierzu 10 wiec panie zastanów się co pan piszesz

ale czemu nizsza jakosc wykonania, nie moga obnizyc standardow bo musza zdobyc zgody na zamieszaknie. Nizsza cene warunkuje np plac zabaw ktorego nie mamy, ochrony, ogrodzenia, wykonczenia z drewna w windzie itp
kasiczekk pisze:ale czemu nizsza jakosc wykonania, nie moga obnizyc standardow bo musza zdobyc zgody na zamieszaknie. Nizsza cene warunkuje np plac zabaw ktorego nie mamy, ochrony, ogrodzenia, wykonczenia z drewna w windzie itp
Ogrodzenie to pikus a nie koszt, wykonczenie drewnem windy to samo (2 windy na blok średnio). Ochrona jest glownie platna przez mieszkancow w czynszu wyzszym. Wiec to jest nieprawda... Zdobycie zgody na mieszkanie to pikuś wszystko jest robione zgodnie z prawem, ale.....
moze byc ocieplenie duzo gorsze, okna o wspolczynniku izolacji duzo gorsze, oszczednosc na materialach budowlanych, chocby wspomniane drzwi bez gornych zamkow czesto albo jak tu pisano bez judasza. To sa oszczednosci a nie plac zabaw gdzie koszt jakby byl z 50 tys to pokrywa go 500 mieszkan. Nawet jakby wyszlo na jednego 100zl. Rozbijajac ta kwote na 40m2 mieszkanie to Ci wzrosnie cena metra o 2.5zl. Jaki to koszt?? zaden....
A teraz sobie policz od okien, scian dzialowych cieńszych, ocieplenia budynku gorzego po brak chocby gornego zamka w drzwiach (500zl gerda sobie niegdys zyczyla) wyjzdzie Ci z 2 tys zl na mieszkanie x 2 tys mieszkan = 4 mln na calej inwestycji do kieszeni. Wszystko zgodne z prawem i normami.
Wystarczy popatrzec jak sporzadzone sa zapisy o tym z czego ma byc budowane, wszytkie sa ogolnikowo rozpisane. Tak samo materialy uzyte do scian po 3/4 opcje mozliwe. Płytki na taras to samo... Wiec to jest odpowiedz na pytanie czemu nizsza jakosc (obecne prawo daje mozliwosc developerowi co mu sie zyw podoba zgodnie z prawem).
ale skoro tak, skoro istaniała taka opcja to czemu zdecydowales sie na kupno???
Pod wynajem, albo szybkiej odsprzedazy. W okolicy cena za metr to 6000-6500 zl.
Raczej liczyłbym w okolicach 5k, taki wysyp mieszkań skutecznie obniży cenę też w okolicy. Bardziej może udać się z wynajmem. Myślę, że to osiedle będzie miało b. duży udział mieszkań pod wynajem, podobnie jak Ruczaj.
Ja tam będe mieszkać, to jeżeli chcecie sprzedać/ wynająć to po co takie krzyki i pomsty? 

Właśnie też nie ogarniam
Ale niektórzy dla zasady chyba lubią doszukiwać się na siłę 

I chciałbym zauważyć że górny zamek jest montowany, więc polecam zakup okularów panie @sunder.
Ściany zewnętrzne i wewnętrzne są z takich samych materiałów na AVII i na Orlińskiego. Proszę przestać siać zamęt na forum.

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”