Operator telewizji i internetu w bloku Orlińskiego 4
Re: Operator telewizji i internetu w bloku Orlińskiego 4
Mam pytanie: Czy ktos podłączał dekoder nc plus lub cyfrowego polsatu w mieszkaniu? W budynku jest zbiorcza antena do odbioru z satelity bez konieczności montowania anteny?
jasiek pisze:Mam pytanie: Czy ktos podłączał dekoder nc plus lub cyfrowego polsatu w mieszkaniu? W budynku jest zbiorcza antena do odbioru z satelity bez konieczności montowania anteny?
Ja będę zakładał nc plus, do mieszkania jest poprowadzony sygnał z satelity HOT BIRD 13˚E - wg. informacji w "Instrukcji mieszkania", więc nie trzeba instalować talerza na balkonach,logiach.
Czy sygnał jest w kablu to tego ci nie powiem, jeszcze nic nie podłączałem w skrzynce bo mi wykańczają mieszkanie

Edit:
Coś takiego znalazłem: ncplus.pl/oferta/eutelsat
sorki za lakonicznosc tego pytania, ale nie znam się, a może ktoś będzie mógł rzeczowo pomóc:
- jaki mamy ostatecznie & realnie wybór firm jeśli chodzi o dostęp do internetu?
- jaki transfer/prędkość jest przyzwoita?
Wielkie dzięki za info
- jaki mamy ostatecznie & realnie wybór firm jeśli chodzi o dostęp do internetu?
- jaki transfer/prędkość jest przyzwoita?
Wielkie dzięki za info
UPC na infolinii twierdzi, że nie obsługuje tego bloku a roznoszą ulotki, że dostarczają TV i internet do budynku. Nie ma się co użerać, ja obecnie podpisałam dwuletnią umowę z netią i na razie nie narzekam na prędkość neta.
ewa_k pisze:sorki za lakonicznosc tego pytania, ale nie znam się, a może ktoś będzie mógł rzeczowo pomóc:
Wielkie dzięki za info
Poniżej ulotka UPC, czy jest to prawdziwy przedstawiciel tego nie wiem, nie dzwoniłem, oficjalnie UPC nie obsługuje bloku według "sprawdź dostępność"
Ja aktualnie posiadam łącze 120/10 - nie ma z nim żadnych problemów, na neti nie raz się zawiodłem dlatego będę czekać na UPC, telewizje biorę z NC+

Co do tego przedstawiciela i ulotki mogę potwierdzić autentyczność osoby - pracowałem z nim chwilę podczas studiów. Szczerze ucieszyłem się że się pojawiła bo to zwiastuje że UPC sobie 'przypomnialo o nas'
Pasiek czy możesz potwierdzić że wszystko śmiga jak należy jak już podłączysz nc+?!

Pasiek czy możesz potwierdzić że wszystko śmiga jak należy jak już podłączysz nc+?!
Ostatnio zmieniony 31 maja 2016, 17:42 przez ATM, łącznie zmieniany 1 raz.
ATM pisze:Co do tego przedstawiciela i ulotki mogę potwierdzić autentyczność osoby - pracowałem z nim chwilę podczas studiów. Szczerze ucieszyła się że się pojawiła bo to zwiastuje że UPC sobie 'przypomnialo o nas'![]()
O, no to mnie pocieszyłeś.
ATM pisze:Pasiek czy możesz potwierdzić że wszystko śmiga jak należy jak już podłączysz nc+?!
Pewnie, przewidywany czas do przeprowadzki 12dni :> ale może być tak że wezmę od znajomego tester sygnału satelitarnego, lub ktoś inny sobie wcześniej podłączy i nam napisze.
U mnie nc plus działa (mam trwającą umowę), póki co na jednym wejściu antenowym. Na drugim mam sygnał 0 ale może to być wina kabla ale nie miałam czasu się bawić w kupowanie nowego kabla.
Drugie wyjście antenowe jest dla telewizji naziemnej.
Sa dwa gniazdka po trzy wejścia, to co nie ma możliwości miec tak jakby dwóch konwerterów? Dwóch kabli antenowych? Skoro na obu pisze sat..na naziemna jest chyba inne wyjście niż na kabel koncentryczny?
Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”