Ochrona w budynku Orlińskiego 4 w Krakowie

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
xXx

Re: Ochrona w budynku Orlińskiego 4 w Krakowie

Postautor: xXx » 17 wrz 2016, 19:30

A czy w czymś Panu to przeszkadza, że na orlinskiego jest ochrona? Jak będzie to przeszkadzało mieszkańcom to zlikwidują, jak nie to będzie ochroniarz.
Czy tylko na Avii może być? Niepotrzebny temat.
Pozdrawiam i miłego wieczoru życze! :)

Nowy

Postautor: Nowy » 17 wrz 2016, 22:22

@., chyba nie taki był wydźwięk posta napisanego przez @Piepia ;) Raczej nikt nie mówił, że będzie ochroniarz, a nagle okazuje się, że jest i trzeba za niego dodatkowo płacić...

Piepia

Postautor: Piepia » 18 wrz 2016, 8:34

. chyba nie zrozumiałeś o co mi chodzi.No właśnie mi będzie nie długi to przeszkadzać że jest ochrona ponieważ tak jak mówiłem narzucil Budimex firmę, a teraz każe płacić i ktoś robi na mieszkańcach niezła kasę bez ich zgody mówisz że będzie można ją zmienić na AVI chcieli ale nie mogą i tu jest problem.Umowa jest podpisana na 2 lata i koniec kropka skoro Budimex ja podpisał niech sobie płaci u was w bloku jest mało mieszkań ale u mnie na Orlinskiego 8 będzie o wiele więcej i teraz sobie policz 265 mieszkań i przyjmiemy że każdy ma 40 metrów razy 1 zł wychodzi 10600 zł nie licząc powierzchni garaży bo też podobno sobie to liczą no chyba że wy płacicie tyle bo was jest mało a my będziemy płacić mniej ale to i tak nie zmienia faktu że bez jakiej kolwiek zgody to zrobili gość z grupą inwalidzka co pracuje pewnie dostaje najniższa pensje więc się pytam co się dzieje z resztą skoro nie ma nawet monitoringu co generuje tak duże koszty? Nie długo może będą tak robić że wprowadzisz się do swojego nowego mieszkania a oni ci powiedzą ma Pan w mieszkaniu telewizjie i internet i z dniem przejęcia kluczy każą ci płacić za to chociaż tego nie chciałeś bo masz np: satelitę a internetu nie potrzebujesz dla mnie coś tu jest nie wporzadku i tyle. Po prostu nie lubię wydawca pieniędzy na nie potrzebne rzeczy i tym bardziej na takie które się nie zgadzalem i których miało nie być zbierze się wspólnota zagłosuje zgodzi się to owszem ale nie ze jest i koniec! Z tego co widzę i czytam po forum Budimex generuje na mieszkańcach niezłe sumy ze wszystkiego czego się da nie wspomnę o czynszu za garaże przez ten okres przejściowy. Pozdrawiam

xXx

Postautor: xXx » 18 wrz 2016, 10:39

Myślę, że każda wspólnota będzie poruszała ten temat u siebie. U nas (również nie jestem z O4) jeśli nie będzie ochrony (po 2 latach bądz szybciej, jesli sie da i jesli tak zdecydujemy) to zastąpimy ochroniarza minitoringiem za który również będziemy płacić i akurat nie widzę w tym niczego dziwnego tym bardziej jeśli rozłożymy to na większą ilość mieszkańców. ;)
Pozdrawiam ;)

Piepia

Postautor: Piepia » 18 wrz 2016, 12:46

Wszystko wporzadku ale dalej nie rozumiesz o co mi chodzi Budimex bez wiedzy i zgody mieszkańców wynajął firmę ochroniarska ale już mniejsza z tym pozdro

xXx

Postautor: xXx » 18 wrz 2016, 13:10

Pisz do budimexu. Pisanie na forum nic Ci nie da.
Pozdro

Awatar użytkownika
Żółwik

Postautor: Żółwik » 18 wrz 2016, 14:01

Temat ochrony na O4 i jej zasadności był omawiany w tym wątku już dokładnie. Przy kupnie mieszkania mieszkańcy O4 nie byli informowani, że będzie ochrona opłacana przez mieszkańców. Jedynie w dokumentach można było zauważyć , że na planie jedno z pomieszczeń w klatce B podpisano jako pomieszczenie ochrony.

Proszę nie porównujcie we wszystkich wątkach 06 z 04 bo bloki były oddawane w różnych okresach, mają inną powierzchnię, układ klatek czy nawet współczynnik komórek lokatorskich na mieszkanie. Podobieństwo to tylko rodzaj użytych materiałów budowlanych i wykończenie mieszkań i wysokość budynku.

omega117

Postautor: omega117 » 18 wrz 2016, 19:16

chyba nie zrozumiałeś o co mi chodzi.[No właśnie mi będzie nie długi to przeszkadzać że jest ochrona ponieważ tak jak mówiłem narzucil Budimex firmę, a teraz każe płacić i ktoś robi na mieszkańcach niezła kasę bez ich zgody mówisz że będzie można ją zmienić na AVI chcieli ale nie mogą i tu jest problem.

Nieprawda jest ze z ochrony nie można zrezygnować, można tylko trzeba to zrobić uchwałą a wiadomo że uchwała przechodzi większością głosów. Ja jako mieszkaniec Avii 6 wyjaśniam iż u Nas ochrona jest tylko ze względu na to iż większość mieszkańców chce mieć ochronę a może bardziej pana paczkowego( kurierzy zostawiają przesyłki i mieszkańcy nie muszą nigdzie chodzić) bo z ich ochrony nie ma NIC.
Firmę ochroniarską zmieniliśmy na inną ( Zarządca wraz z rada mieszkańców), z poczatku było lepiej Panowie chodzili, sprawdzali, pilnowali teraz jest gorzej.
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2016, 8:31 przez omega117, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Żółwik

Postautor: Żółwik » 18 wrz 2016, 19:53

omega117 pisze:Z tego co się orientuję waszym zarządca a zarazem firmą ochroniarską jest Promos, wchodzi on w skład grupy kapitałowej Budimexu więc istnieje tutaj zależność Budimex generuje koszty- Promos pobiera zyski w efekcie zarabia Budimex i Promos :D
A dodatkowo Promos na was eksperymentuje bo nigdy nie zarządzał wspólnota :lol:

Każdy ma prawo pisać na forum, ale informacje trzeba sprawdzać i nie wypisywać teorii spiskowych

Ochrona - Feniks. Nie jest to grupa kapitałowa, ani spółka Promosu czy Budimexu

Promos - zarządza wspólnotami mieszkaniowymi od co najmniej kilku lat jak nie dłużej. Poszukaj na stronie, zajrzyj do referencji: os Handlowe, Przy Arce, Szkolne itp.

Nowy

Usunięcie ochrony z bloku Orlińskiego 4 w Krakowie Czyżynach

Postautor: Nowy » 12 lis 2016, 13:20

Nie wiecie jaki jest finalnie los uchwały wspólnoty mieszkaniowej o wypowiedzeniu usług ochroniarskich w naszym bloku? Z tego co kojarzę, to na zebraniu wspólnoty nie było chyba jeszcze większości, choć dużo do niej nie zabrakło. Nie wiece czy udało się dokoptować tych kilka głosów, które pozwalałyby sprawę załatwić? Bo jednak większość jest za usunięciem ochrony, może jakby nie było podpisów, bo niech czytający forum, którzy jeszcze nie zagłosowali, bliżej zainteresują się sprawą i złożą swoje podpisy :)

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”