Budimex wykańcza inwestycję Orlińskiego 4 w Czyżynach

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
keniger

Re: Budimex wykańcza inwestycję Orlińskiego 4 w Czyżynach

Postautor: keniger » 01 cze 2015, 9:27

zastanawia mnie brak zdjęc na stronie budimexu , które relacjonowałby postęp prac na tej budowie , ostatnie sa z 23 marca chyba , czyli juz ponad dwa miesiace temu . Istotne o tyle , ze pokazałyby jak przebiegaja prace wewnatrz budynku . a tak to pozostaje tylko relacja typu , ze ktos przechodził i cos tam przypadkiem przez okna zobaczył ... troche słabo jak dla mnie jesli chodzi o bdx (strone internetową)
pozdrawiam

jasiek

Postautor: jasiek » 01 cze 2015, 11:22

Tez dzis sprawdzalam stronę i o tym samym pomyślałam, ze strona nagle przestala byc akutalizowana na zakładce O4. Moze nie chcą sie chwalić jak robia instalacje żebyśmy sie nie żalili potem :D :lol:

Nowy

Postautor: Nowy » 01 cze 2015, 12:43

A może to wynika z tego, że skoro już wszystkie mieszkania w inwestycji Orlińskiego 4 zostały sprzedane (czy prawie wszystkie), to i nie ma sensu się bardzo starać i pokazywać jak idzie budowa, bo to kosztuje, a więcej się przez to nie zarobi ;) No w każdym razie dużo czasu i niepewności już nie zostało. Ciekawe czy jak wstawią wszystkie okna, to zaczną stawiać rusztowanie i robić ocieplenie i elewację :) Jak myślicie :?:

maks

Postautor: maks » 01 cze 2015, 20:31

Ja myśle, że zdjecia się pojawią przed wypłatą kolejnej transzy ;)

biuro prasowe

Postautor: biuro prasowe » 03 cze 2015, 9:26

keniger pisze:zastanawia mnie brak zdjęc na stronie budimexu , które relacjonowałby postęp prac na tej budowie , ostatnie sa z 23 marca chyba , czyli juz ponad dwa miesiace temu . Istotne o tyle , ze pokazałyby jak przebiegaja prace wewnatrz budynku . a tak to pozostaje tylko relacja typu , ze ktos przechodził i cos tam przypadkiem przez okna zobaczył ... troche słabo jak dla mnie jesli chodzi o bdx (strone internetową)
pozdrawiam

Przepraszamy za opóźnienia. Zdjęcia już uzupełniliśmy. Kolejne niebawem.
http://www.budimex-nieruchomosci.pl/kra ... iedle.html

Nowy

Postautor: Nowy » 03 cze 2015, 10:14

biuro prasowe pisze:Przepraszamy za opóźnienia. Zdjęcia już uzupełniliśmy. Kolejne niebawem.

Dzięki za informację, to w takim razie czekamy na kolejne. A tak z innej beczki, to jest jakaś szansa na coś takiego, jak dni otwarte na budowie tej inwestycji, czy to nie wchodzi w grę w ogóle? Niektórzy deweloperzy coś takiego organizują, chyba dosyć przydatna rzecz dla przyszłych mieszkańców. Można wstępnie zweryfikować plany urządzania mieszkania.

Pasiek

Postautor: Pasiek » 03 cze 2015, 10:24

Pytałem o to niedawno (połowa maja) jak byłem podpisać pewne papierki, nie ma w planach dni otwartych dla tej inwestycji, być może coś się zmieniło od tamtej pory. Jak budowali pierwszy etap osiedla AVIA to chyba było coś takiego organizowanego, wozili przyszłych mieszkańców meleksem pod blok, a czy można było oglądnąć mieszkania - tego nie wiem.

wojtekf

Postautor: wojtekf » 03 cze 2015, 17:25

Jakby ktoś chciał oglądnąć nasz dach to na stronie Budimexu w inwestycji Orlińskiego 8 jest parę zdjęć naszego bloku(chodzi o zdjęcia z 5 maja) bo się chyba pomylili z udostępnianiem ;)
http://www.budimex-nieruchomosci.pl/kra ... iedle.html

Kala

Postautor: Kala » 10 cze 2015, 15:04

Pojawiła się informacja w panelu klienta, że stan zaawansowania na dzień 30.05.2015 wynosi 62,5% czyli są do tyłu i otrzymałam na maila informację że stan 70% (zgodny z zapisem w umowie do wypłaty V transzy) zostanie osiągnięty do 31.07.2015

Nowy

Postautor: Nowy » 14 cze 2015, 0:14

A tu Orlińskiego 4 w promieniach słońca. Wygląda na to, że mieszkania od strony zachodniej będą bardzo jasne :)

Obrazek

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”