Zakup miejsc parkingowych do mieszkań przy Orlińskiego 4

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Gatha

Re: Zakup miejsc parkingowych do mieszkań przy Orlińskiego 4

Postautor: Gatha » 16 wrz 2015, 15:29

Nic nie pisali o zmianie ceny, więc chyba jest tak jak było wy w tym temacie. Przed budynkiem jest tyko 30 miejsc jak to ma się do 139 mieszkań. Jakaś kpina. Dodatkowo to przedstawiciel Budimexu zaproponował mi rezerwację na parkingu z boku bloku O4, a teraz okazuje się że nie mogę go kupić bo zakupiłam mieszkanie w O4. Wiele razy dzwoniłam do nich w tej sprawie, i sami też pisali do mnie maile, w związku z tym aby poinformować że niby na parkingu z boku bloku O4 późniejsze opłaty posiadanie miejsca będą większe niż tego przed blokiem. No to po co to wszystko, skoro na koniec okazuje się że nie można tam kupić miejsca. W zamian wspaniałomyślnie zaproponowano mi miejsce w parkingu podziemnym za 50 tys. No i jak człowiek ma się nie denerwować i nie czuć że zrobiono z niego idiotę...

morth

Postautor: morth » 16 wrz 2015, 15:36

Mi się wydaje że wymyślili sobie taki powód bo nie sprzedały im się miejsca w podziemiu, ja bym walczył bo mogę się założyć że jak będzie się mocno pyskatym to się coś wywalczy. Też pytanie czy e-mail przyszedł od doradcy czy od biura, bo może doradca sobie taką ściemę wymyślił bo za miejsce na podziemnym parkingu ma większą prowizję ( wiem teorie spiskowe, ale wszystko jest możliwe) i inny doradca może Ci powiedzieć że jednak się da kupić ;p

Gatha

Postautor: Gatha » 16 wrz 2015, 15:49

Wiadomość jest od doradcy. Ale kłamstwa raczej nie zakładam, w tym przypadku chyba raczej mają świadomość że jest to łatwo sprawdzić. Cóż chyba nie pozostaje mi nic innego jak osobista wizyta w siedzibie. Choć unikam tego jak ognia, bo od momentu zakupu mieszkania niestety te wizyty nie są już zbyt "miłe". Za każdym razem czuje się na zasadzie " zrobiliśmy Ci ten zaszczyt że sprzedaliśmy Ci mieszkanie więc czego jeszcze chcesz".

Nowy

Zakup i cena miejsc parkingowych od Budimexu przy Orlińskiego 4

Postautor: Nowy » 16 wrz 2015, 21:32

No to kiepsko to wszystko wyszło, pewnie więcej osób rozważało zakup tam miejsca parkingowego, a tak, to klops. A jakie są ceny na tym nowym parkingu, ktoś się może orientuje :?:

KaWa

Postautor: KaWa » 17 wrz 2015, 12:06

O żesz! No to się popisali...
Ja kupiłam miejsce przed samym blokiem tylko i wyłącznie dlatego, ze sprzedaż tego drugiego parkingu była wstrzymana... Wychodzi na to, że pracownicy biura sprzedaży sami nie wiedzieli jak się ta sytuacja rozwinie. Nie zakładałabym tu "prowizyjnych" zamiarów, ale raczej problem z tym całym współczynnikiem przypadającym na 1 mieszkanie.

Male spostrzeżenie - dlaczego zdjęcia z budowy tego parkingu są na str Budimexu w zakładce Orlinskiego4 jesli są przeznaczone dla mieszkańców innym bloków? :(

morth

Postautor: morth » 17 wrz 2015, 12:17

Na wizualcji też pokazują O4 od strony parkingu :D

Obrazek

Gatha

Postautor: Gatha » 17 wrz 2015, 12:30

Budimex po prostu po raz kolejny pokazał ile warte są słowa jego pracowników i jak rzetelne przekazują oni informacje. Budimex niezmiernie "uczciwie" traktuje swoich klientów już po dokonaniu zakupu. Aż szkoda słów na ten betonowy cyrk.

morth

Postautor: morth » 17 wrz 2015, 14:23

Gatha byłaś już w biurze może?

Edit: a dobra widzę że w innym wątku napisałaś że byłaś i jakie były efekty :P

lraczyn

Postautor: lraczyn » 23 wrz 2015, 16:15

Macie może jakieś nowe informacje ?

Gatha

Postautor: Gatha » 24 wrz 2015, 11:06

Wątek został kontynuowany w dziale ogólnym. Link: Zakup miejsc parkingowych na parkingu osiedlowym

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”