No dobrze, kto będzie mieszkał przy Orlińskiego 4

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
iti

Re: No dobrze, kto będzie mieszkał przy Orlińskiego 4

Postautor: iti » 25 sie 2014, 14:19

No to mamy kolejną osobę. A orientujesz się może, jak idzie tam to podpisywanie umów? Ciekawe czy jeszcze gdyby się tam ustawić w jakiejś kolejce, to czy dałoby się przy Orlińskiego 4 kupić jeszcze jakieś mieszkanie.

Awatar użytkownika
Żółwik

Postautor: Żółwik » 29 sie 2014, 20:49

Witam przyszłych sąsiadów. Jak wszystko pójdzie sprawnie i zgodnie z planem to zamieszkamy razem z wami w bloku na Orlińskiego 4 - mieszkanie z oknami na wschód.

Z ostatnich informacji z Budimexu wszystkie mieszkania na Orlińskiego 4 sprzedane (zarezerwowane lub po umowie deweloperskiej), w bloku nr 6 zostało 8 wolnych mieszkań.

Pasiek

Postautor: Pasiek » 01 wrz 2014, 11:52

iti pisze:No to mamy kolejną osobę. A orientujesz się może, jak idzie tam to podpisywanie umów? Ciekawe czy jeszcze gdyby się tam ustawić w jakiejś kolejce, to czy dałoby się przy Orlińskiego 4 kupić jeszcze jakieś mieszkanie.

Obstawiam ze jak ktos kredytu nie dostanie to osoba z kolejki dostanie takie mieszkanie, i tak w kolko, być może nawet po wybudowaniu bloku jakieś mieszkania bedą dostępne, chociaż patrząc na cenę za m2 może sie tak nie zdarzyć.

Kala

Postautor: Kala » 09 wrz 2014, 22:32

Rozmawiałam dzisiaj z koleżanką która była w budimexie i babeczka powiedziała jej że mieszkań przy Orlińskiego 4 już nie ma a przy Orlińskiego 6 zostały 3 natomiast weszła teraz do sprzedaży AVIA V (na stronie omyłkowo opisana AVIA IV ) i tam już jest drozej. Mieszkania za 4900m2 te co ich interesują czykli te 35-40m2 więc u Nas się opłaciło :)

wojtekf

Postautor: wojtekf » 09 wrz 2014, 22:47

Avia IV czyli czwarty etap budowy osiedla Avia czyli dobrze jest napisane ;)

Kala

Postautor: Kala » 09 wrz 2014, 22:59

hmmmm to ja nie rozumiem sprzedają jako AVIA V a na stronie piszą AVIA IV?

slwk
Administrator

Postautor: slwk » 09 wrz 2014, 23:25

Też widziałem, że na stronie pojawił się kolejny budynek. Zastanawia mnie tylko to, dlaczego na Orlińskiego 4 nadal jest ileś tam mieszkań pokazanych na stronie. Niby nie ma już w tych budynkach żadnych wolnych, ale tam wciąż wiszą. Może na nie nie ma jeszcze podpisanych umów deweloperskich? Z drugiej strony, w księdze wieczystej dla tej nieruchomości jest wpisanych jak na razie niecałych 40 nabywców.

michalb

Postautor: michalb » 10 wrz 2014, 15:01

Kala pisze:hmmmm to ja nie rozumiem sprzedają jako AVIA V a na stronie piszą AVIA IV?

No cóż, współczuje...:)
Ale po części możesz mieć rację, bo rozpoczynają sprzedaż IV etapu inwestycji w którym będą dwa budynki AVIA IV i AVIA V - informacja do potwierdzenia u sprzedawcy w budimexie

Kala

Postautor: Kala » 10 wrz 2014, 19:33

no i miałam rację :P na stronie jest bląd odbierałam dzisiaj w budimexie umowę wierzytelności i zapytałam o nową budowę bloku AVIA i na srtornie jest błąd :D to jest AVIA V i nie jest wpisane etapem tak jak napisałeś :)

michalb a czego współczujesz?

Awatar użytkownika
Trohgal

Postautor: Trohgal » 19 wrz 2014, 12:34

Witam przyszłych sąsiadów :)
Umowa kredytowa podpisana, 1 transza wpłynęła do budimeksu
to teraz
niech się mury pną do góry .. :)

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”