Budimex buduje kolejne piętra na Orlińskiego 4

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
wojtekf

Re: Budimex buduje kolejne piętra na Orlińskiego 4

Postautor: wojtekf » 18 sty 2015, 17:11

Jak się przyglądałem wizualizacji to w ten właśnie sposób idą okna ;) tak widocznie jest w projekcie ;)

iti

Postautor: iti » 19 sty 2015, 12:34

Faktycznie budowa idzie nieźle, jest też kilka nowych zdjęć z budowy Orlińskiego 4 na stronie nowe Czyżyny. Wygląda na to, że ruszyły pełną parą prace na 6 piętrze, czyli to już przedostatnia kondygnacja, a miała być do końca stycznia zalana płyta nad piętrem 4, czyli jest kilka miesięcy do przodu. Ciekawe czy jak szybciej skończą, to dadzą wcześniej klucze, a może będzie przestój i zaczekają z kończeniem do końca roku. Zobaczymy, choć na pewno lepiej byłoby dostać klucze wcześniej, ale bardzo bym na to nie liczył. Dzięki @wojtekf za foty :!:

ATM

Postautor: ATM » 19 sty 2015, 13:28

Wydaje mi się, że klucze można uzyskać dopiero po zapłaceniu ostatniej transzy.. o ile w przypadku osób które ostatnie transze wykładają z własnej kieszeni bądź wydają dyspozycje do banku wcześniejsze odebranie kluczy jest możliwe to w przypadku osób z MDM nie ma chyba możliwości zmienić harmonogramu i to jest kwestia indywidualna.

Nie ma się co spinać :D ma być zrobione dobrze :)

Awatar użytkownika
Żółwik

Postautor: Żółwik » 19 sty 2015, 20:49

Dzięki Wojtek za zdjęcia. Widać, że prace na 6 piętrze już wystartowały i Budimex znacznie wyprzedza założony plan.

Niestety na niewiele się to zda bo większość z nas ma mieszkania finansowane kredytem i ciężko będzie przesunąć ostatnią transzę. Oczywiście można w niektórych przypadkach przesunąć transzę o kilka dni, może tygodni, ale czy Budimex będzie chciał części mieszkańców oddać klucze wcześniej o kilka tygodni niż tym czekającym np na ostatnią wpłatę raty kredytu z tytułu MDM. To dodatkowe zamieszanie, a jak wiemy deweloper nie lubi zmian reguł i sztywno trzyma się swojego zdania. Bardziej prawdopodobne jest, że ten czas pomiędzy zakończeniem budowy, a wydaniem kluczy Budimex wykorzysta na usuwanie usterek z części wspólnych i niedociągnięć z poprzednich etapów budowy.

ATM

Postautor: ATM » 24 sty 2015, 20:36

Poniżej zdjęcia z dziś.
Obrazek

iti

Postautor: iti » 25 sty 2015, 19:50

Dzięki za świetne zimowe zdjęcia :) Wygląda na to, że Budimexowi zostało jeszcze 1,5 kondygnacji do tego, aby zakończyć wznoszenie konstrukcji budynku. Po tym zostaną już tylko wykończenia. Coraz więcej widać też ścian osłonowych, stawiają je coraz wyżej. Ciekawe czy aktualny powrót zimy będzie miał jakiś wpływ na spowolnienie tempa prac, mam nadzieję, że niezbyt duży, choć z drugiej strony, jeśli przez to betom miałby mieć gorsze parametry, to może niech na śnieżycach nie robią :idea:

ATM

Postautor: ATM » 31 sty 2015, 17:26

Przesyłam szybką sesyjkę z dziś :)
Robiąc zdjęcia tydzień temu liczyłem na wyraźny postęp budowy :) mam nadzieje, że tak jak teraz budynek rośnie w oczach tak szybko będzie wykończany wewnątrz :)
Pozdro! :)
Obrazek

jasiek

Postautor: jasiek » 31 sty 2015, 17:47

Dzięki :D :mrgreen:

Awatar użytkownika
Trohgal

Postautor: Trohgal » 02 lut 2015, 15:12

pod tym linkiem wrzucilem zipa ze zdjęciami z wycieczki z soboty

http://www.filedropper.com/zdjecia2015-01-31

Wygada na to ze od 3ciego pietra ścianki nośne wewnątrz bloku stawiane są z pustaków :)

iti

Postautor: iti » 03 lut 2015, 10:47

@Trohgal, mam mały problem ze ściągnięciem tych zdjęć, może Ty albo admin wrzucicie je tu jakoś inaczej? :) Tymczasem ja mam coś takiego :)
Obrazek
A dodatkowo na stronie jest jeszcze więcej zdjęć z budowy Orlińskiego 4, zdaje się, że konstrukcję bloku już naprawdę niedługo skończą, co bardzo mnie cieszy :) Sporo się zmieniło od etapu wielkiej dziury w ziemi.

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”