Zakup miejsc parkingowych do mieszkań przy Orlińskiego 4
Re: Zakup miejsc parkingowych do mieszkań przy Orlińskiego 4
Jakiego rabatu? 

Skoro ludzie przy zakupie mieszkań nie chcieli kupować miejsc podziemnych (4 miesiące temu 5/27 miejsc wykupionych), a nagle na dniach otwartych wykupili wszystkie, które zostały to musiały być jakieś mega mocne rabaty
No chyba, że ktoś tu ściemnia...

z tego co mi wiadomo NIGDY nie pojawiły się rabaty na miejsca postojowe i garażowe. Przy takim deficycie miejsca myślę, że rabaty nie pojawią się a ludzie i tak kupią.
Też nie słyszałam o rabatach. Na pewno zewnętrzne są wciąż dostępne. Co do garażu nie pytałam niestety.
MeGi pisze:Podobno dużo miejsc sprzedali w dni otwarte, więc możliwe, że w garażu większość jednak się sprzedała.
Podobno wszystkie w garażu zostały sprzedane. Taką informację mam od człowieka z Budimexu. Zobaczymy, ile będzie zajętych, jak wszyscy lokatorzy się już wprowadzą. Co do ceny - nic nie wiem.
Nawet jeżeli to nie prawda to po tym jak wszyscy się wprowadzą to ludzie szybko się przekonają że jest proplem z parkowaniem i znajdą się chętni. Ja po niedzielnej wizycie na Orlińskiego stwierdziłem że jest tam "ciasno" jak nie powiem gdzie, a na dodatek na pobliskich osiedlach pojawiły się znaki o parkingach tylko dla posiadających identyfikator. Więc zapowiada się ciekawie. A wy gdzie planujecie parkować?
Czy ktoś próbował się dogadać z Budimexem, aby ten rozłożył zakup miejsca na raty?
Co miałoby znaczyć na raty? Płaci się w transzach jak przy mieszkaniu. O raty musiałbyś się raczej dogadać z jakimś bankiem żeby Ci kredyt udzielił
kazlev pisze:Co miałoby znaczyć na raty? Płaci się w transzach jak przy mieszkaniu. O raty musiałbyś się raczej dogadać z jakimś bankiem żeby Ci kredyt udzielił
Tyle że blok/miejsca już postawione więc rat/transz za miejsce w miarę postępu budowy się już nie będzie płacić

Miałem na myśli rozbicie kwoty na równe nieoprocentowane części, płatne np w ciągu roku, z tym ze od podpisania umowy chciałbym już korzystać 

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”