Straż Miejska pod blokiem Orlińskiego 4 - zgłoszenia, upomnienia i mandaty
Re: Straż Miejska pod blokiem Orlińskiego 4 - zgłoszenia, upomnienia i mandaty
Zdaje się, że także tam, gdzie w tej chwili znajdują się biura Budimexu w Krakowie, także w przyszłości miałyby znaleźć się parkingi
Będzie trochę alternatyw w pobliżu osiedla, choć łatwo z parkowaniem na pewno nie będzie, jeśli ktoś nie ma wykupionego miejsca. Swoją drogą z tego co widziałem, to coraz więcej samochodów w garażu pod budynkiem stoi. Inna sprawa, że na chodniku także 
Tam gdzie bdx ma swój lokal "sprzedażowy" oczywiście że tam miał być parking ale zamknięty tak jak pod O4 i zarezerwowane dla klientów Almy ale skoro teraz sieci może nie być to kto wie . . . 
adi pisze:Zdaje się, że także tam, gdzie w tej chwili znajdują się biura Budimexu w Krakowie, także w przyszłości miałyby znaleźć się parkingiBędzie trochę alternatyw w pobliżu osiedla, choć łatwo z parkowaniem na pewno nie będzie, jeśli ktoś nie ma wykupionego miejsca. Swoją drogą z tego co widziałem, to coraz więcej samochodów w garażu pod budynkiem stoi. Inna sprawa, że na chodniku także
Tam, według planu ma powstać parking dla mieszkańców O1 którzy sobie takie miejsca kupią.
Pasiek pisze:adi pisze:Zdaje się, że także tam, gdzie w tej chwili znajdują się biura Budimexu w Krakowie, także w przyszłości miałyby znaleźć się parkingiBędzie trochę alternatyw w pobliżu osiedla, choć łatwo z parkowaniem na pewno nie będzie, jeśli ktoś nie ma wykupionego miejsca. Swoją drogą z tego co widziałem, to coraz więcej samochodów w garażu pod budynkiem stoi. Inna sprawa, że na chodniku także
Tam, według planu ma powstać parking dla mieszkańców O1 którzy sobie takie miejsca kupią.
Nieprawda,chyba że coś się zmieniło ostatnio o czym mnie nie poinformowano w bdx . . .
Miejsc parkingowych dla O1 będzie mało i to od strony północnej tam gdzie teraz trzymają swoje kontenery i inne rzeczy a w dodatku będzie to tez parking dla O3 oraz nowych bloków które będę budowane od Pn jak skończy się parodia z drzewami między D.303 a Orlinskiego
A ja (orlinskiego 6) miejsca nie kupilem bo zwyczajnie mnie nie stac. Rozumiem ze parkowanie na chodniku przy prywatnych miejscach utrudni zycie ich wlascicielom i tego nie popieram. Uwazam jednak ze droga glowna orlinskiego moze sluzyc jako parking chociaz z jednej strony. Nikomu to nie bedzie przeszkadzac. Ci co kupili nie sa poszczegani jako frajerzy. Zaplacili i maja wygode ze zawsze ich miejsce bedzie. Ale nie zapominajcie o innych i nie utrudniajcie zycia. Raz miejsce (nie prywatne) bedzie a raz nie i trzeba bedzie stanac dalej. Komfortowe to nie bedzie prawda? Straszenie SM i twierdzenie ze mozna bylo dolozyc i kupic albo kupic gdzies indziej jest samolubne. Ja cala zdolnosc kredytowa przeznaczylem na mieszkanie (30 lat splaty) a na miejsce poprostu braklo. Mam sprzedac nerke czy miesiecznego syna nosic do auta 2 km?
Rysiul4 pisze:A ja (orlinskiego 6) miejsca nie kupilem bo zwyczajnie mnie nie stac. Rozumiem ze parkowanie na chodniku przy prywatnych miejscach utrudni zycie ich wlascicielom i tego nie popieram. Uwazam jednak ze droga glowna orlinskiego moze sluzyc jako parking chociaz z jednej strony. Nikomu to nie bedzie przeszkadzac. Ci co kupili nie sa poszczegani jako frajerzy. Zaplacili i maja wygode ze zawsze ich miejsce bedzie. Ale nie zapominajcie o innych i nie utrudniajcie zycia. Raz miejsce (nie prywatne) bedzie a raz nie i trzeba bedzie stanac dalej. Komfortowe to nie bedzie prawda? Straszenie SM i twierdzenie ze mozna bylo dolozyc i kupic albo kupic gdzies indziej jest samolubne. Ja cala zdolnosc kredytowa przeznaczylem na mieszkanie (30 lat splaty) a na miejsce poprostu braklo. Mam sprzedac nerke czy miesiecznego syna nosic do auta 2 km?
Ale przecież na głównej drodze orlińskiego są przewidziane miejsca parkingowe (nie jest ich dużo + część dla inwalidów). Chcesz gdzieś jeszcze na tej drodze parkować po za tymi wyznaczonymi?
Jesli auta by staly 2 kolami na chodniku z jednej strony jezdni to nie zawadzi. Droga bedzie przejezdna a chodnik wolny dla ludzi z drugiej strony ulicy. Oczywiscie i takie miejsca by sie szybko zapelnily wtedy pozostaje dywizjonu 303 i 2pl.
Rysiul4 pisze:A ja (orlinskiego 6) miejsca nie kupilem bo zwyczajnie mnie nie stac. Rozumiem ze parkowanie na chodniku przy prywatnych miejscach utrudni zycie ich wlascicielom i tego nie popieram. Uwazam jednak ze droga glowna orlinskiego moze sluzyc jako parking chociaz z jednej strony. Nikomu to nie bedzie przeszkadzac. Ci co kupili nie sa poszczegani jako frajerzy. Zaplacili i maja wygode ze zawsze ich miejsce bedzie. Ale nie zapominajcie o innych i nie utrudniajcie zycia. Raz miejsce (nie prywatne) bedzie a raz nie i trzeba bedzie stanac dalej. Komfortowe to nie bedzie prawda? Straszenie SM i twierdzenie ze mozna bylo dolozyc i kupic albo kupic gdzies indziej jest samolubne. Ja cala zdolnosc kredytowa przeznaczylem na mieszkanie (30 lat splaty) a na miejsce poprostu braklo. Mam sprzedac nerke czy miesiecznego syna nosic do auta 2 km?
Ale powiedz mi jak wyobrażasz sobie komunikację tą drogą przy takiej liczbie mieszkańców. Takie zabiegi można robić na mniejszych osiedlach - tu gdzie mieszkam aktualnie są 4 czteropiętrowe bloki, ludzie stają właśnie w ten sposób i bardzo często robią się zatory. Wyobraź sobie co się będzie działo jak na Orlińskiego zaczęto stosować by taką praktykę! Zwłaszcza że mają tam być lokale usługowe (dostawy) więc istny armagedon jeśli po jednej stronie jezdni stoją zaparkowane samochody nie dałoby się wyminąć !
Przepraszam, ale ja mam problem z wyjazdem ze swojego miejsca jak ktos stoi zle zaparkowanym samochodem po drugiej stronie. Jak zarysuje, to bedzie wina tego co nieprawidlowo zaparkowal. Czyli na chodniku.
Inna sprawa, ze nie mozna na zakretach parkowac, a tak stoja samochody.
Przy kontenerze na smieci tez nie mozna.
Szanujmy sie nawzajem.
Inna sprawa, ze nie mozna na zakretach parkowac, a tak stoja samochody.
Przy kontenerze na smieci tez nie mozna.
Szanujmy sie nawzajem.
Glowna ulica orlinskiego jest na tyle szeroka ze z wyminieciem problemu by nie bylo. A jesli chodzi o parkowanie prostopadle do prywatnych miejsc na chodniku to popieram. Nie mozna ytrudniac tym ktorzy zaplacili za miejsce spore pieniadze. Uwazam jednak ze mozna cos zrobic zeby i ci biedniejsi nie mieli az tak pod gorke. A straszenie SM i teksty jak cie nie stac to chodz na nogach to slowa ludzi zakompleksionych i samolubnych. Na szczescie to forum O4 moze na o6 bedzie mniej takich.
Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”