Wiercenie w niedzielę / w nocy w bloku - Orlińskiego 4 Kraków
Wiercenie w niedzielę / w nocy w bloku - Orlińskiego 4 Kraków
Sąsiedzi, remonty remontami, ale wiercenie w niedzielę można sobie chyba odpuścić, tym bardziej po 21 

Re: Wiercenie w niedzielę / w nocy w bloku - Orlińskiego 4 Kraków
Słuszna uwaga. Ja rozumiem: praca, brak czasu... Ale są jakieś granice przyzwoitości. Owszem, czasem zdarzy się poważna awaria i trzeba działać. Jednak mam wrażenie, że to nie ten przypadek. Zdarzało nam się przekładać różne dość pilne prace w domu, ze względu na nieodpowiednią porę i przez szacunek dla sąsiadów. Tego samego oczekiwalibyśmy od innych mieszkańców tego bloku.
Dzisiaj też ktoś nie mógł wytrzymać bez wiercenia w niedzielę 

Mnie starzy nie pozwalali włączać pralki i odkurzacza w niedzielę.
Odkurzanie przed 24 też jest nie na miejscu! Niektórzy chyba nie słyszeli o tzw. ciszy nocnej...
Ja tam w niedziele wiercę. Dla mnie to dzien jak kazdy inny.
Po 22 to inna sprawa - cisze nocna szanuje.
Selassie pisze:Ja tam w niedziele wiercę. Dla mnie to dzien jak kazdy inny.
bezrobotny ? większość ludzi po całym tygodniu pracy chciało by sobie odpocząć od zgiełku i hałasu
Część ludzi samodzielnie remontuje i może robić to tylko po pracy. Miejcie troche wyrozumiałości dla tych co nie skończyli swoich mieszkań. Taka sytuacja nie będzie trwała wiecznie a im szybciej skończą tym szybciej skończą. Poza tym to jest blok - zawsze ktoś będzie biegał, hałasował, kotlety ubijał. Za każdym razem będziecie wylewać żale?
Jak nie remontowanie po pracy to palenie na balkonie, tupanie dzieci, sąsiad spuszczający za głośno wodę w kiblu. Niektórzy chyba pomylili autonomię mieszkania w domu jednorodzinnym z blokiem.
Jak nie remontowanie po pracy to palenie na balkonie, tupanie dzieci, sąsiad spuszczający za głośno wodę w kiblu. Niektórzy chyba pomylili autonomię mieszkania w domu jednorodzinnym z blokiem.
mik pisze:Jak nie remontowanie po pracy to palenie na balkonie, tupanie dzieci, sąsiad spuszczający za głośno wodę w kiblu. Niektórzy chyba pomylili autonomię mieszkania w domu jednorodzinnym z blokiem.
Nie wrzucaj wszystkiego do jednego worka, od oddania bloku niedługo miną 2 lata wiec był czas, żeby pohałasować.
A osoba wiercąca po 22 lub w niedziele pokazuje ze nie ma szacunku do innych, więc chyba ona pomyliła autonomię mieszkania w domu jednorodzinnym z blokiem.
Nie pisałem nic o wierceniu po 22 a jedynie odniosłem się do wiercenia po pracy. Dla mnie cisza nocna jest sprawą oczywistą.
Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”