Niedziałające pomimo sezonu grzewczego ogrzewanie w bloku Orlińskiego 4

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
adi

Niedziałające pomimo sezonu grzewczego ogrzewanie w bloku Orlińskiego 4

Postautor: adi » 27 wrz 2017, 11:03

Mam pytanie, nie wiecie może czy działa już ogrzewanie w naszym bloku? Przez chwilę działało po starcie sezonu grzewczego w Krakowie, a później grzejniki u mnie zrobiły się zimne. Oczywiście były odpowietrzone prawidłowo itd. Wczoraj widziałem pod blokiem pogotowie MPEC, ale wieczorem kaloryfery były nadal zimne. To dotyczy całego bloku, czy tylko ja mam pecha w mieszkaniu (wyższe piętro)? Zgłaszał to ktoś administracji?

wojtekf

Re: Niedziałające pomimo sezonu grzewczego ogrzewanie w bloku Orlińskiego 4

Postautor: wojtekf » 27 wrz 2017, 13:05

Ja zgłaszałem. Z tego co się dowiedziałem to usterka jest po stronie mpecu i dzisiaj powinna zostać usunięta.

wesolutka

Postautor: wesolutka » 27 wrz 2017, 15:08

Mpec wczoraj na 2 pułku wywieszął kartki z informacją, że dziś (i wczoraj) nie będzie ogrzewania i woda może być chłodniejsza. Trwają prace przyłączeniowe. Od jutra powinno być ok :)

adi

Postautor: adi » 29 wrz 2017, 19:50

Dni mijają, za oknem zimo, a grzejniki nadal zimne :/ A tu co chwilę widać jakieś reklamy, że ciepło c MPEC niby takie dobre. Jak to u Was wygląda, nadal brak ogrzewania?

wojtekf

Postautor: wojtekf » 30 wrz 2017, 9:45

U mnie kaloryfery już ciepłe.

adi

Postautor: adi » 30 wrz 2017, 15:21

U mnie wreszcie też, ale dopiero wczoraj w nocy zaczęły działać :) Dzięki za informację!

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”