Odbiór nowego mieszkania od dewelopera w Krakowie z firmą

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
iti

Odbiór nowego mieszkania od dewelopera w Krakowie z firmą

Postautor: iti » 16 mar 2016, 15:32

Dowiedziałem się niedawno, że odbieram od dewelopera nowe mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w najbliższy wtorek :D Jako, że nie jestem jakimś specjalnym specjalistą w budowlance, a nie chciałbym później żałować i pluć sobie w brodę, więc wybieram się tam z firmą - dostałem od znajomych namiar na takich ludzi: odbioryarchitekt.wix.com/odbiormieszkankrakow

Ktoś coś słyszał :?: Ja już jestem z nimi wstępnie umówiony i pewnie wrzucę jakąś większą relację z całej akcji, jak tylko będę po odbiorze mieszkania. Ciekawe czy odbiorę klucze już, czy jeszcze trzeba będzie zaczekać, ale właśnie w tej kwestii liczę na doradztwo z ich strony. Pytałem też specjalnie i jest taka opcja, że jeśli nazbiera się np. kilka osób mających odbiory mieszkań od dewelopera w godzinach następujących po sobie, to można starać się o jakieś zniżki, więc wraca sprawa zakupów grupowych na forum :)

W takim razie odliczam dni i mam nadzieję, że za tydzień będzie już wszystko wiadomo :idea: I pomyśleć, że jak pierwszy raz zajrzałem przez płot wokół placu budowy naszego bloku w lipcu 2014 roku, to zobaczyłem to, co poniżej na zdjęciu :D

Obrazek

kuba

Re: Odbiór nowego mieszkania od dewelopera w Krakowie z firmą

Postautor: kuba » 16 mar 2016, 15:51

Również będę się posiłkował firmą zewnętrzną, niech to ktoś zrobi rzetelnie. Nie będę robił im zawczasu reklamy ale po odbiorze jak będzie wszystko ok to mogę zarekomendowac ;)

Pasiek

Postautor: Pasiek » 16 mar 2016, 15:53

Łezka się w oku kręci :lol:

Też z nimi jestem umówiony, ba Pani wstępnie powiedziała że na ten dzień i godzinę są na innej inwestycji, ale jakoś załatwiła tą sprawię z innym klientem (jemu deweloper poszedł na rękę i przesuną godzinę odbioru), za całą tą sytuacje już należy się duży plus za obsługę. Zobaczymy we wtorek jak to wyjdzie po moich odbiorach.

kasiczekk

Postautor: kasiczekk » 16 mar 2016, 16:47

jaki jest koszt takiego odbioru?

Pasiek

Postautor: Pasiek » 16 mar 2016, 16:53

kasiczekk pisze:jaki jest koszt takiego odbioru?

Najlepiej zadzwonić i zapytać, zależy od wielkości mieszkania i czy masz dodatki do mieszkania kupione, cenę poznasz od razu.

kasiczekk

Postautor: kasiczekk » 16 mar 2016, 17:32

już wiem wszystko :) Pani powiedziala, że maja napiety grafik na najbliższy czas , no nic zobaczymy

Fiszka

Postautor: Fiszka » 16 mar 2016, 17:36

Ja również jestem umówiona z tą firmą. Poleceni od znajomych. Oni byli bardzo zadowoleni z ich doradztwa. Wynajdowali takie rzeczy, na które normalnie nie zwróciłoby się uwagi. I potem tylko od nas zależy czy je uwzględnimy czy nie. Z tego co wiem to wtedy kiedy ja odbieram mieszkanie ktoś od nas też się z nimi umówił. Z tym, że ja mam wczesnym popołudniem a ktoś inny o 10. Wygląda na to, że przez najbliższy miesiąc będą częstymi gośćmi w naszym bloku. Po swoim odbiorze też chętnie podzielę się wrażeniami.

iti

Postautor: iti » 16 mar 2016, 17:38

Dokładnie tak to wygląda @kasiczekk, jak pisze @Pasiek, czyli cena zależy od wielkości mieszkania, od tego czy jest to odbiór mieszkania z komórką lokatorską i miejscem garażowym, czy bez takich dodatków itd., więc jest tam trochę zmiennych od których zależy cena.

kasiczekk

Postautor: kasiczekk » 16 mar 2016, 17:51

tylko 43 metry :)

Lena

Postautor: Lena » 16 mar 2016, 22:17

ITI ja mam odbiór też 22.03, ale o godzinie 10.00.
A Ty na ktorą godzinę masz wyznaczone?
Pytam, bo jeśli rzeczywiście możnaby było skorzystać z jakichś rabatów, przeprowadzając odbiory w tym samym dniu to chętnie skorzysta.
Jesteś w stanie podać koszt?

Z góry dziekuję ;)

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”