Witam,
W sobote byłam na dniach otawrtych, chciałam sprawdzic ile sie idzie z przystanku tramwajowego na Stella-Sawickiego, i wszystko ok, ale zong był jak chciałam przejść przez parking by skrócić sobie droge do Orlińskiegi 4. Okazało sie na musiałam iśc drogie tyle bo teren jest ogrodzony siatka, czy jest szansa by tam zrobic bramke? Do kogo to można zgłosić? Dodam tylko,że wszyscy na tym skorzystaja...
Przejście przez parking od ul. Stella-Sawickiego do bloku Orlińskiego 4 i 6
Re: Przejście przez parking od ul. Stella-Sawickiego do bloku Orlińskiego 4 i 6
Całkowicie się z Tobą zgadzam @kasiczekk, że tam zdecydowanie przydałaby się dziura w płocie, żeby nie trzeba było obchodzić dookoła całego bloku Orlińskiego 4, zwłaszcza jeśli ktoś chce się dostać do klatki B, podobnie będzie z ludźmi z Orlińskiego 6 oraz innych bloków w sąsiedztwie
O ile do przystanku Stella-Sawickiego nie jest daleko, to taka zmiana znacząco by jeszcze tą odległość skróciła 

Siatka przecież nie jest tam na stałe i myślę, że może zniknąć w miarę szybko - np. po odbiorach w 4-ce.
Pytałam o ten temat w listopadzie w biurze BMX. Troche dziwnie mi odpowiedzieli, bo tak naprawde to ogrodzenie dotyczy terenu na którym jest parking, a parking należy do... ? tak naprawde to do żadnego z bloków, bo zakupić miejsce będą mogli tam wszyscy. Pytanie kto sie musi zgodzic, aby taką bramke zamontować? Właściciele miejsc postojowych? Kwestia nieodgadniona.
Drugą kwestią jest to że jest tam chodnik, aż do samej bramki, więc smiało moznaby zrobić tam przejście.
A jeśli opór będzie znaczny, zawsze można się "przeprawić" terenem dzikiej działki należącej do miasta. Tym bardziej, że nasz blok nie będzie ogrodzony. Trasa po częsci wybetonowana, choć w stanie nienajlepszym. Zawsze to jednak lepsze niż krążyć naokoło.
Drugą kwestią jest to że jest tam chodnik, aż do samej bramki, więc smiało moznaby zrobić tam przejście.
A jeśli opór będzie znaczny, zawsze można się "przeprawić" terenem dzikiej działki należącej do miasta. Tym bardziej, że nasz blok nie będzie ogrodzony. Trasa po częsci wybetonowana, choć w stanie nienajlepszym. Zawsze to jednak lepsze niż krążyć naokoło.

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”