Witam
od ponad miesiąca mamy dostęp do śmietników
a w kontenerze na gruz za który płacimy dość sporo nadal lądują śmieci, kartony (które niektórzy nawet nie potrafią złożyć żeby zabierał mniej miejsca), styropian itp
Jak by tam lodował sam gruz nie trzeba by go tak często opróżniać (z tego co się orientuje płacimy za każdy wywóz) a końcem końców i tak wszyscy zapłacimy za to bo nas pod koniec rozlicza.
Wiec nie narzekajmy ze sporo płacimy za czynsz tylko postarajmy się wszyscy żeby ta oplata była jak najmniejsza
Kontener na gruz i segregacja odpadów w budynku Orlińskiego 4
Re: Kontener na gruz i segregacja odpadów w budynku Orlińskiego 4
Problem jest nie tylko z kontenerem ale z całą segregacją bo w niebieskich koszach też są kartony i plastiki powrzucane. Chyba nie wszyscy umieją czytać ze zrozumieniem bo w śmietniku są co najmniej dwie ulotki z informacją co i gdzie wrzucać.
A po co to segregować jak i tak przyjeżdża jedna smieciarka i pakuje wszystko razem?
No to cię zaskoczę bo przyjeżdżają różne a choćby nawet to segreguje się po to aby mniej płacić za śmieci
No to mnie zaskoczyłes
, ale i tak podejrzewam ze na 139 mieszkań może znajdzie się max 10 co będą segregować śmieci. A reszta wszystko do jednego worka i wcale im się nie będę dziwił bo po co mieć w mieszkaniu 4 kosze na segregacje jak można mieć jeden.

JaRoKrk pisze:No to mnie zaskoczyłes, ale i tak podejrzewam ze na 139 mieszkań może znajdzie się max 10 co będą segregować śmieci. A reszta wszystko do jednego worka i wcale im się nie będę dziwił bo po co mieć w mieszkaniu 4 kosze na segregacje jak można mieć jeden.
Może po to aby mniesjze opłaty płacić jak się segreguje? Mieszkam w starym budownictwie a jakos 99% mieszkańców nauczyło się segregować bo im się to oplaca. Więc bez takich proszę i dwa worki sobie zamontować pod zlewem !
Ja mam dwa kosze i w niczym mi to nie przeszkadza 

Jak nie będziemy segregować MPO zrobi kontrole dostaniemy kare i przerzuca nas na odpady nie segregowane co skutkuje czynszem w górę.
Gratulacje mieszkańcy
gruz lezy pod kontenerem
a kontener na gruz stał się kontenerem na kartony

gruz lezy pod kontenerem
a kontener na gruz stał się kontenerem na kartony

Jak to jest możliwe, że niektórzy potrafią żyć bez mózgu.
Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”