Ochrona w budynku Orlińskiego 4 w Krakowie

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
wojtekf

Postautor: wojtekf » 03 cze 2016, 23:57

A ja mam taką sugestie co do ochroniarzy aby chronili cały blok a nie tylko przód budynku, nigdy nie chodzą dalej niż do śmietnika. To po co nam taka ochrona?

wojtekf

Postautor: wojtekf » 02 lip 2016, 16:44

Czy tylko mnie irytuje dzisiejszy ochroniarz? Mam wrażenie że on każdemu mówi co i jak ma robić. Zachowuje się tak jakby to był jego blok a my powinniśmy się cieszyć że u niego mieszkamy :evil:

gucio

Re: Ochrona w budynku Orlińskiego 4 w Krakowie

Postautor: gucio » 02 lip 2016, 21:38

Prawie jak Aniol z alternatywy 4 :-)

Awatar użytkownika
Żółwik

Postautor: Żółwik » 02 lip 2016, 22:30

Wojtekf nie ma się co unosić i robić czarny PR ochroniarzowi. Wiem o kogo chodzi. Jakbyś miał taką ciekawą pracę co byś robił przez 12h lub 24h nie odzywając się do nikogo. Dzisiaj miałem okazję pogadać z tym ochroniarzem i wspomniał o rozmowie z sąsiedem z klatki A. Mówił, że to nie jest jego nadgorliwość tylko polecenie od Promosu (zarządcy), że ma zwracać uwagę jak ktoś wrzuca surowce wtórne do kontenera budowlanego. Na pewno nie jest złośliwy. W naszym wspólnym interesie jest żeby kartony trafiały do żółtych pojemników, a nie do kontenera budowlanego. Wywóz śmieci segregowanych to ok 10 zł miesięcznie/osoba, a wywóz odpadów budowlanych zarządca skalkulował ok 50 zł (w zależności od wielkości mieszkania). Czy to pożyteczne czy niepotrzebne łatwo ocenić. Jest o tym osobny wątek na forum. No chyba, że Twoja uwaga dotyczy innej sytuacji...

Nie narzekajmy na ochronę. Lepiej żeby zwracał uwagę tam gdzie trzeba, a nie tylko pilnował swojego pomieszczenia w klatce B.

wojtekf

Re: Ochrona

Postautor: wojtekf » 02 lip 2016, 23:27

Zwracać uwagę można ale w kulturalny sposób, a nie jak by był panem i władcą haha :D Jakoś reszta ochrony nie potrzebuje dodatkowych rozrywek w swojej pracy tylko akurat ten jeden :D
A po za tym to z tego co się orientuje to z naszych pieniędzy dostaje wypłatę więc należało by choć trochę szacunku mieć do mieszkańców bloku w którym ma pracę a nie gadać tak jakby rozmawiał z kumplem z knajpy.
To zwracanie uwagi powinien skupić bardziej na budynku bo na razie kiepsko to wygląda, zginęły grzejniki, były rozbite szybki przy włącznikach oddymiania, skradziona została cześć kontaktu na klatce, a to dopiero 3 miesiące minęły.
Według mnie tylko marnujemy pieniądze na ochronę.

Awatar użytkownika
Żółwik

Postautor: Żółwik » 03 lip 2016, 12:13

Widocznie pilnowanie mieszkańców i kontenera jest dużo prostsze niż pilnowanie grzejników w garażu ;)

W kwestii ochrony mamy podobne zdanie. Utrzymywanie ochroniarza nie przekłada się na większy porządek, brak kradzieży czy mniej zniszczeń w częściach wspólnych. Odnoszę wrażenie ,że nasza ochrona to bardziej sposób na pozyskanie dodatkowych informacji dla naszego zarządcy. Po co ma np zarządca czynsz roznosić jak może to zrobić ochroniarz. Ochroniarz może też sprawdzić czy sprzątaczki przyszły na czas do pracy i kto robi grilla lub nie segreguje śmieci. Jeśli miałby to robić zarządca musiałby tu być codziennie. A tak ma cenne informacje zdobyte za nasze pieniądze.

Zdecydowaliśmy się na Orlińskiego, a nie Avię właśnie ze względu na brak płotu i dodatkowych kosztów ochrony.
Przy pierwszym spotkaniu wspólnoty będzie to na pewno jeden pilniejszych tematów do omówienia.

Pasiek

Postautor: Pasiek » 03 lip 2016, 12:26

Żółwik pisze:Zdecydowaliśmy się na Orlińskiego, a nie Avię właśnie ze względu na brak płotu i dodatkowych kosztów ochrony.
Przy pierwszym spotkaniu wspólnoty będzie to na pewno jeden pilniejszych tematów do omówienia.

Tyle nas kosztuje ochrona, jak kogoś to ciekawi:

Obrazek
opłata roczna | opłata miesięczna | zł/m2/m-c

czekamy 2017

Postautor: czekamy 2017 » 03 lip 2016, 17:25

szczerze to nie przypominam sobie żeby kiedykolwiek była mowa o ochronie na Orlińskiego, to Avia miała mieć ochronę, ogrodzenie itp.
Co ta ochrona ma chronić???

Inok

Postautor: Inok » 03 lip 2016, 18:47

Wychodzi z tego, że za ok 60m trzema zapłacić ok 65zł/miesięcznie
Dla porównania koleżanka za taki metraż płaci 31zł/miesięcznie

Awatar użytkownika
Trohgal

Postautor: Trohgal » 04 lip 2016, 9:45

Inok pisze:Wychodzi z tego, że za ok 60m trzema zapłacić ok 65zł/miesięcznie
Dla porównania koleżanka za taki metraż płaci 31zł/miesięcznie

No ale koleżanka pewnie mieszka w bloku gdzie powierzchnia wszystkich mieszka jest dwa razy większa

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”