Wykop MPEC przed blokiem Orlińskiego 4 - kiedy zniknie

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 4 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
adi

Wykop MPEC przed blokiem Orlińskiego 4 - kiedy zniknie

Postautor: adi » 20 lis 2016, 15:24

Cześć, mieliśmy od kilku miesięcy pod blokiem dziurę, miała zostać zasypana, jednak zamiast tego, została powiększona odcinając bezpośredni wjazd pod nasz blok. Wie ktoś może o co z tym chodzi i kiedy dziura zostanie zasypana? Muszę przyznać, że zaczyna mnie to denerwować, tym bardziej, że część mieszkańców postanowiła sobie skrócić drogę do bloku przez trawnik, żeby nie okrążać wykopu, więc dodatkowo pojawi nam się tam pewnie niedługo błotna ścieżka ;) Wie ktoś może kiedy wykop zrobiony przez MPEC zniknie?

Nowy

Re: Wykop MPEC przed blokiem Orlińskiego 4 - kiedy zniknie

Postautor: Nowy » 01 gru 2016, 10:58

Z tego, co widziałem, to wczoraj wykop blokujący wjazd do bloku był już zasypany, a dzisiaj rano też zabierali się za jakąś robotę, wiec może wieczorem będzie już całkiem normalnie :) Swoją drogą, to piękna ścieżka się wydeptała przez trawnik... Gratulacje ;)

Awatar użytkownika
Żółwik

Postautor: Żółwik » 04 gru 2016, 16:00

Wykop jest już zasypany (jak pewnie zauważyliście). Ze śladów pod wykopie została tylko wydeptana przez mieszkańców ścieżka na trawniku przy pomieszczeniu śmietnika. Miejmy nadzieję że na wiosnę zostanie to naprawione. Swoją drogą taj ciężko było obejćc wykop 15 metrów z prawej strony i nie rozdeptywać trawnika?

adi

Postautor: adi » 07 gru 2016, 9:50

Fakt, i jeszcze trochę błota na chodniku, mam nadzieję, że kostkę dobrze ułożyli i nie zacznie to wszystko "latać" na wiosnę. No i właśnie z tą ścieżką, to też trudno zrozumieć, byłem chyba jedną z nielicznych osób, które obchodziły ten wykop od strony Orlińskiego 6... Przecież zapłaciliśmy za ten trawnik, szkoda, że nie ma u ludzi myślenia, że to ich i warto byłoby szanować... Widać niektórzy przenieśli zwyczaje z komuny - niby nie moje, bo państwowe więc nie szanuję, na kolejny system i pomimo tego, że właśnie ich, ale wspólnie z innymi, to też nie szanuję. Smutne to...

Wróć do „Orlińskiego 4 (etap I) – forum mieszkańców budynku”