Przeróbki instalacji grzewczej w mieszkaniach w inwestycji Orlińskiego 6

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 6 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
maikel84

Przeróbki instalacji grzewczej w mieszkaniach w inwestycji Orlińskiego 6

Postautor: maikel84 » 20 wrz 2016, 13:23

Yankes pisze:odnośnie kaloryfera to zabudować bloczkami co zmniejsza łazienkę lub rury na wierzchu. Też czuje, że czeka mnie ten problem.
Zastanawiają mnie też pracę w CO podczas gdy zaczyna się sezon grzewczy.
Mam nadzieje, że jakoś instalacja pozwala na to by jedni mieli ciepło,a drudzy mogli działać z instalacją

Każde mieszkanie ma na klatce schodowej osobne zawory ciepła zimna woda i tak samo ogrzewanie więc przerabianie czegokolwiek w sezonie grzewczym nie jest najmniejszym problemem.

Nowy

Re: Przeróbki instalacji grzewczej w mieszkaniach w inwestycji Orlińskiego 6

Postautor: Nowy » 20 wrz 2016, 13:51

I tak i nie, np. przeróbki grzejników, czy ułożenie pod nimi płytek w łazience wiążą się zawsze z koniecznością ich zdjęcia, spuszczenia wody (też z części instalacji pomiędzy zaworem odcinającym, a grzejnikiem. A to zwykle jednocześnie wiąże się ze spadkiem ciśnienia w instalacji, pewnie częściej zdarzają się zapowietrzenia itp. A i czasem przy robocie ktoś może coś uszkodzić...

Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”