Przeniesienie skrzynki z korkami / tv i internet w mieszkaniu - Orlińskiego 6
Przeniesienie skrzynki z korkami / tv i internet w mieszkaniu - Orlińskiego 6
Mam pytanie: w moim mieszkaniu i zapewne również w innych w pionie w klatce A skrzynki z korkami oraz przyłączami tv/net umieszczone są na wprost wejścia do mieszkania na ściance wystającej na salon (w myśl developera na szafę wnękową). Chciałam tę ścianę usunąć, ale jest problem z tymi skrzynkami - czy ktoś z Was orientuje się, czy da się je przenieść i jakie są orientacyjne koszty??; a może ktoś już to zrobił?? proszę o pomoc 

Re: Przeniesienie skrzynki z korkami / tv i internet w mieszkaniu - Orlińskiego 6
kamyk-333 pisze:Mam pytanie: w moim mieszkaniu i zapewne również w innych w pionie w klatce A skrzynki z korkami oraz przyłączami tv/net umieszczone są na wprost wejścia do mieszkania na ściance wystającej na salon (w myśl developera na szafę wnękową). Chciałam tę ścianę usunąć, ale jest problem z tymi skrzynkami - czy ktoś z Was orientuje się, czy da się je przenieść i jakie są orientacyjne koszty??; a może ktoś już to zrobił?? proszę o pomoc
Przenieść się da ale oczywiście jest to nie mały problem teraz jest tak że wszystkie przewody są od gniazdek oraz oświetlenia są dociągane do skrzynki rozdzielczej i ona jest dopiero wiązana, chcąc ją przenieść na pewno większość przewodów będzie trzeba przedłużyć a co za tym idzie trzeba będzie montować puszki w ścianach których teraz nie ma no i pełno bruzdowania przy okazji ale tak jak napisałem przenieść się da co do kosztów to ciężko stwierdzić na oko najlepiej umówić się z elektrykiem na miejscu i poprosić o sporządzenie wyceny. do do skrzynki tv to nie jest problem co prawda jest tam światłowód ale jego też można przedłużać.
Re: Przeniesienie skrzynki z korkami / tv i internet w mieszkaniu - Orlińskiego 6
tam chyba jest cały ten pion instalacji wiec najlepiej zapytaj Budimex.
Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”