Ludzie opamiętajcie się, wprowadziło się kilkanaście procent mieszkańców, a klatki wyglądają strasznie.
- pilnujcie wykonawców, którzy robią wykończenie mieszkań. Po zniszczeniach widać, że nie mają żadnego szacunku do naszej własności
- zamykajcie drzwi do klatki i na to samo zwróćcie uwagę ekipom budowlanym, nie ściągajcie stale samodomykaczy w drzwiach, jeśli nie zamierzacie ich od razu założyć!!!!!!!!!
- złodzieja odbojników w klatkach też trzeba złapać
- pilnujcie swoich gości, przede wszystkim tych idiotów piszących po ścianach niecenzuralne słowa albo zostawiających gluty na ścianach!!!
Niszczenie części wspólnych w bloku - budynek Orlińskiego 6
Re: Niszczenie części wspólnych w bloku - budynek Orlińskiego 6
+ ZABROŃCIE wykonawcom głośnych prac po godzinie 20 w tygodniu, po 15 w soboty i zupełnie w niedziele. Zgodnie z zarządzeniem widocznym na drzwiach.
hej pisze:+ ZABROŃCIE wykonawcom głośnych prac po godzinie 20 w tygodniu, po 15 w soboty i zupełnie w niedziele. Zgodnie z zarządzeniem widocznym na drzwiach.
a mnie ciekawi kto wydał takie zarządzenie...
agni pisze:hej pisze:+ ZABROŃCIE wykonawcom głośnych prac po godzinie 20 w tygodniu, po 15 w soboty i zupełnie w niedziele. Zgodnie z zarządzeniem widocznym na drzwiach.
Pewnie administrator. Nie brzmi sensownie? Blok nie jest już placem budowy. Tu żyją ludzie (przynajmniej próbują). I tak nikt tego zarządzenia nie respektuje. Dziś niedziela i od rana cały budynek się trzęsie, a huk wiertarek i młotów jest nie do zniesienia. Ile jeszcze? Kilka miesięcy w takich warunkach?
hej pisze:agni pisze:hej pisze:+ ZABROŃCIE wykonawcom głośnych prac po godzinie 20 w tygodniu, po 15 w soboty i zupełnie w niedziele. Zgodnie z zarządzeniem widocznym na drzwiach.
Pewnie administrator. Nie brzmi sensownie? Blok nie jest już placem budowy. Tu żyją ludzie (przynajmniej próbują). I tak nikt tego zarządzenia nie respektuje. Dziś niedziela i od rana cały budynek się trzęsie, a huk wiertarek i młotów jest nie do zniesienia. Ile jeszcze? Kilka miesięcy w takich warunkach?
facebook.com/1643229805944674/./1809024116031908
Spokojnej niedzieli

Proszę nie podpowiadać, bo jeszcze ktoś podłapie 

hej pisze:agni pisze:hej pisze:+ ZABROŃCIE wykonawcom głośnych prac po godzinie 20 w tygodniu, po 15 w soboty i zupełnie w niedziele. Zgodnie z zarządzeniem widocznym na drzwiach.
Znawczynią nie jestem, ale gdyby to było zarządzenie administratora to powinno to być opieczętowane...
Mieszkamy w nowym bloku i remonty będą jeszcze trochę trwały, tym bardziej, że niektórzy dopiero co odebrali swoje mieszkania lub nie mogli zacząć wcześniej prac wykończeniowych z różnych powodów.
Panowie niech pracują jak najwięcej, żeby jak najszybciej skończyli i w końcu mogła nastać cisza:)
PS. u mnie już dawno zakończyły się głośne prace. Trochę więcej wyrozumiałości życzę wszystkim mieszkańcom...a nie tylko patrzenia na czubek własnego nosa.
U nas w O4 wszelkie informacje od Promosu są opieczętowane 

agni pisze:Trochę więcej wyrozumiałości życzę wszystkim mieszkańcom...a nie tylko patrzenia na czubek własnego nosa.
Przepraszam za poruszenie tego tematu. Może faktycznie nie potrzebuję odrobiny ciszy i wiertarki udarowe powinny pracować na pełnych obrotach od 6 do 22... W weekend w sumie też, przecież nikt mnie nie trzyma w domu

A tak poważnie - jeśli chodzi o patrzenie na czubek własnego nosa, to doskonałym przykładem są bardzo uciążliwe prace budowlane prowadzone bez przejmowania się sąsiadami. Im więcej czasu w ciągu dnia (i nocy) będziemy to znosić, tym szybciej się skończy? Za jakiś czas odebrane zostaną kolejne mieszkania i nadal będzie to samo. Współczuję rodzicom małych dzieci, które raczej się nie wyśpią.
Szkoda, że podejmowanie tej kwestii traktowane jest jako czepialstwo. Ograniczenie huku po 20 to widocznie tylko moja fanaberia.
Myśle że nie chodzi o czepialstwo tylko o to że powiesiłeś/aś kartkę xD (tak wnioskuje) albo ktoś sobie przykleił kto skończył remont 
Wiadome jest że ludzie się będą jeszcze remontować jakiś czas... a skąd ta 20 ? xD Za niedlugo będziecie mieli rozporządzenie że o 19 ma być światło zgaszone
Strach się bać jakie kary finansowe będą nakładane na tych co w 8 będą remontować i używają narzędzi 

Wiadome jest że ludzie się będą jeszcze remontować jakiś czas... a skąd ta 20 ? xD Za niedlugo będziecie mieli rozporządzenie że o 19 ma być światło zgaszone

Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”