Usterki mieszkań O6 - reklamacje z tytułu rękojmi/gwarancji po odbiorze
Re: Usterki mieszkań O6 - reklamacje z tytułu rękojmi/gwarancji po odbiorze
JASIEK i KATE jak wysłać wiadomość na priv do Was na tym forum?
Ostatnio zmieniony 28 gru 2016, 17:43 przez slwk, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Prywatne wiadomości odblokowane, ale jeśli macie coś ciekawego, to dzielcie się tym na forum, bo może przyda się innym.
Powód: Prywatne wiadomości odblokowane, ale jeśli macie coś ciekawego, to dzielcie się tym na forum, bo może przyda się innym.
Chyba musi administrator odblokować Ci możliwość wysyłania wiadomości prywatnych. Dzięki za fotki. U mnie zmiany maja inny charakter. Był już u Ciebie ten "niezależny" inspektor?
SLWK - dziękuję za dokonane zmiany 
JASIEK - tak, inspektor już był i dokonał oględzin. Aktualnie oczekuję na odpowiedź ze strony BX.

JASIEK - tak, inspektor już był i dokonał oględzin. Aktualnie oczekuję na odpowiedź ze strony BX.
Czy u Was ściany wyglądają podobnie? U mnie coraz więcej pęcherzy zaczyna się pojawiać...

Też proszę o info czy macie problemy z tynkiem. U mnie prócz 3-go zdjęcia takie same objawy.
-
To jest tynk gipsowy nakladany maszynowa oczywiste jest ze napewno bedzie polozony rownomiernie.. jak dla mnie lepiej wziasc troche papieru sciernego szczyscic i polozyc samemu ale jak ktos woli czekac 70 dni to jego sprawa .. mogli wam oddac gole sciany jak to robia w wiekszosci wtedy byscie napewno mieli lepiej 

U mnie w tynku były dziury głebokości 10-12mm. Praktycznie wszystkie ściany i sufitu miały ubytki tynku. Raczej papierem bym tego nie wyrównała. Poza tym panowie z firmy, z którą odbierałam mówili mi, że większe ubytki wyjdą jak się pomaluje ściany. Widzę, że w wielu mieszkaniach jest problem i mam nadzieję iż Bx jakoś tę sprawę rozwiąże. Ja mam drugi odbiór w przyszłym tygodniu, to zobaczę czy naprawili te ściany. Oczywiście idę z firmą.
-
sarve pisze:Poza tym panowie z firmy, z którą odbierałam mówili mi, że większe ubytki wyjdą jak się pomaluje ściany. Widzę, że w wielu mieszkaniach jest problem i mam nadzieję iż Bx jakoś tę sprawę rozwiąże. Ja mam drugi odbiór w przyszłym tygodniu, to zobaczę czy naprawili te ściany. Oczywiście idę z firmą.
To panowie od odbiorów nie okazali się wg mnie fachowcami, bo co to znaczy że większe ubytki wyjdą po pomalowaniu? Tynk zareaguje z farbą czy co? Ściany i tak są już pomalowane. Żeby znaleźć te ubytki trzeba sobie na odbiór wziąć lampę i przyświecić z boku pod kątem. Wtedy je widać. W moim mieszkaniu znalazłem trzy takie bąble na suficie, zignorowałem to, bo i tak kładłem gładź. Ten bąbel to błąd wykonawczy przy tynkowaniu. Nie ma zagrożenia tym że tych bąbli pojawi się więcej. Naprawa tego polega na stłuczeniu tego bąbla i uzupełnienia ubytku tynkiem/gładzią.
a tu filmik żeby sobie wyobrazić jak taki bąbel powstaje

youtu.be/mSSBasRPZsE
-
A myslisz ze oni jak to niby zrobia ? Zeszlifuja papierem sciernym naloza tynku wyrownaja i tyle.. kazda ekipa remontowa by to zrobila bez zadnego problemu mowie to tylko ze szkoda moim zdaniem czekac tyle dni na odbior bo to naprawde blacha sprawa .. ale to moje osobiste zdanie
Dziękuję za każdą wyrażoną opinię. Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że moim celem nie jest przedstawianie BX w złym świetle, bo stanu faktycznego mojego mieszkania to w żaden sposób nie poprawi. Celem umieszczenia tych zdjęć na forum jest chęć zgłębienia wiedzy nt. przyczyn owego stanu rzeczy. Domniemam, że osoby, które borykały - bądź borykają się nadal z podobnym stanem rzeczy podzielą się swoimi doświadczeniami. A znajdujący się wśród Was fachowcy podadzą powód powstawania pęcherzy.
Chciałbym również zaznaczyć, że zamieszczone fotografie nie odzwierciedlają w 100% stanu faktycznego ścian. Problem pęcherzy jest coraz większy. Wychodzą coraz to nowe - zarówno na ścianach jak i sufitach. Nie jest to problem tylko jednej ściany, ale całego mieszkania. Poza tym część dziur, która jest następstwem odpadającego tynku głębokością sięga do ścian, czyli około 10-12 mm.
Chciałbym również zaznaczyć, że zamieszczone fotografie nie odzwierciedlają w 100% stanu faktycznego ścian. Problem pęcherzy jest coraz większy. Wychodzą coraz to nowe - zarówno na ścianach jak i sufitach. Nie jest to problem tylko jednej ściany, ale całego mieszkania. Poza tym część dziur, która jest następstwem odpadającego tynku głębokością sięga do ścian, czyli około 10-12 mm.
Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”