Umiejscowienie okna w kuchni: wysokość od wylewki do parapetu (blok O6)
Re: Umiejscowienie okna w kuchni: wysokość od wylewki do parapetu (blok O6)
Mieszkanie narozne klatka H- 87 cm.
Hej,
czy jest może ktoś na forum odbierający mieszkanie w klatce C, mieszkanie narożne . Mam pytanie jaka jest wysokość od wylewki do parapetu w kuchni w tym mieszkaniu?
Pozdrawiam,
M.

czy jest może ktoś na forum odbierający mieszkanie w klatce C, mieszkanie narożne . Mam pytanie jaka jest wysokość od wylewki do parapetu w kuchni w tym mieszkaniu?
Pozdrawiam,
M.
Klatka C, szóste piętro - od wylewki do dolnej krawędzi parapetu 84 cm, do górnej 88 cm, do dolnej krawędzi otwartego okna 91,5 cm.
Miary wykonane przez ekipę od kuchni miernikiem laserowym.
Jeśli położy się podłogę to zabierze ona ok. 2 cm, zatem uważam że najbardziej praktycznym rozwiązaniem tej sytuacji to usunięcie parapetu i zrobienie na jego płaszczyźnie blatu kuchennego. zatem 88 - 2 (podłoga) daje 86, jest jeszczze 3,5 cz przestrzeni do krawędzi okna.
Miary wykonane przez ekipę od kuchni miernikiem laserowym.
Jeśli położy się podłogę to zabierze ona ok. 2 cm, zatem uważam że najbardziej praktycznym rozwiązaniem tej sytuacji to usunięcie parapetu i zrobienie na jego płaszczyźnie blatu kuchennego. zatem 88 - 2 (podłoga) daje 86, jest jeszczze 3,5 cz przestrzeni do krawędzi okna.
-
Staś pisze:U mnie też zlewozmywak przewidziany przy oknie. Wysokość do płaszczyzny parapetu: w projekcie 85 cm, w rzeczywistości 87 cm. Trzeba było zażądać projektu (najlepiej przy zakupie mieszkania) i sprawdzić co tam jest napisane (jest opis przy każdym wrysowanym oknie). Okaże się czy to błąd projektowy, czy wykonawczy.
Czy masz na mysli oznaczenie "HP 85"? Pytam bo nie znam sie na planach mieszkan a przy moich oknach (kuchennym i sypialnianym) widze takie zapisy na planie
Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”