Co myślicie o zarządcy w naszym bloku - firmie Promos - co poprawić?

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 6 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
sam.slater

Re: Co myślicie o zarządcy w naszym bloku - firmie Promos - co poprawić?

Postautor: sam.slater » 08 gru 2016, 21:47

Ze sprzątaniem to ściema. Windy nikt nie zamiatał od kilku dni. Widzę tam te same pogniecione ulotki...Z myciem części wspólnych też jest na bakier, zerknijcie do wózkowni. Mój korytarz jak był uciapany farbą tak dalej jest. Jakość sprzątania fatalna.

MieszkankaAvii7

Postautor: MieszkankaAvii7 » 08 sty 2017, 2:11

ngy16687 pisze:- od tygodni nie mogę doprosić się o treści uchwał i umowy przejęte lub zawarte przez Wspólnotę. Dosyłają po jednej, nie odpowiadają na pytania o błędy i nieścisłości w tym co przysłali odpisując cytuję "...nie jest moim obowiązkiem robić ich kopie, skany i je wysyłać...
- z bliżej nieokreślonego powodu odpalenie e-kartoteki przesunęli na styczeń, po wszystko każą sobie chodzić do biura Promosu
- bez umów nikt nie wie z jaką częstotliwością i jaki jest zakres sprzątania, utrzymania zieleni. I tak popołudnie 3.12, do klatki nie da się prawie wejść, w windzie jeszcze gorzej. Oczywiście to zasługa wykonawców i nasza proszę Państwa, bo ich nie pilnujemy, ale mimo wszystko oczekiwałoby się, że jednak płacąc będzie w niedziele porządek. Na trawnikach to samo odpady budowlane, styropiany, kartony, zalegają od wielu dni.

A teraz przykład kosztów w porównaniu do innych wspólnot:
- 2 osoby w kilkuletnim letnim bloku na Bohaterów Września bardzo podobnym do naszego: tam z zaliczkami za 39m2 -> 240 PLN/msc, u nas za 34m2 -> 330PLN
- 3 osoby w kilkuletnim bloku na 2 Pułku Lotniczego. Za zaliczkami 70m2 -> 450 PLN/msc, u nas za podobne -> 600PLN

Czy u Was w klatkach części wspólne zostały już poprawione? Pomieszczenia ze kontenerami, drzwi do klatek, domykacze, odbojniki, domofony?

Kogo w takim razie polecacie jako zarządce?

newkind

Postautor: newkind » 15 sty 2017, 15:27

Czy we wszystkich klatkach już nie było sprzątane od dawna? Ja rozumiem, że jest zima, nosi się błoto, śnieg, jest mokro itp., ale przydało by się, żeby chociaż raz w miesiącu ktoś te klatki posprzątał! W ciągu ostatniego miesiąca widziałem może raz kogoś od sprzątania i robił to tylko w okolicach windy na parterze... Reszta jak była brudna, tak jest dalej.

Drugie pytanie mam o zewnętrzne miejsca do parkowania. Czy przypadkiem w opłacie miesięcznej nie jest zawarte odśnieżanie miejsc postojowych (tych na których w momencie odśnieżania nie stoją samochody)? W nocy popadał śnieg i dziś po powrocie do domu trzeba było odśnieżać miejsce, żeby było widać linie wyznaczające miejsce postojowe, bo nie było innego wyjścia. Pozostałe miejsca obok mojego to pas jednolitego białego puchu...

Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”