W moim pionie (wysiadając z windy to po lewej stronie) w klatce E występuje problem tego typu, że po spuszczeniu wody w toalecie wysysana jest woda z syfonów (wanna, umywalka) i po chwili czuć bardzo nieprzyjemny zapach.
Rozmawiałem chyba ze wszystkimi sąsiadami z pionu i u części z nich również występuje takie zjawisko, a nawet można je zaobserwować czasem bez spłukiwania wody.
Wysyłałem zgłoszenie do bx, był inspektor i potwierdził, że coś jest nie tak. Po kilku dniach dostałem informację zwrotną, że inspektor potwierdził poprawne działanie instalacji... Jeśli po zakończeniu wszystkich prac w łazience problem nadal będzie występować to mam się ponownie kontaktować.
[klatka E - O6] Instalacja wod-kan w łazience - wysysanie wody z syfonów
-
Re: [klatka E - O6] Instalacja wod-kan w łazience - wysysanie wody z syfonów
Cześć. Sprawdź czy to samo dzieje się przy np: otwartym oknie czy drzwiach balkonowych. Może wentylacja mechaniczna jest za mocna i wciąga powietrze z kanalizacji?
Nie zakladam nowego tematu a pytanie w sumie do lazienki.
Ktos z Was przerabial moze ogrzewanie w laziece na podlogowe?
Ktos z Was przerabial moze ogrzewanie w laziece na podlogowe?
DonnieBrasco pisze:Cześć. Sprawdź czy to samo dzieje się przy np: otwartym oknie czy drzwiach balkonowych. Może wentylacja mechaniczna jest za mocna i wciąga powietrze z kanalizacji?
Sprawdzałem to i problem nadal występował.
W pewnym momencie problem z wysysaniem wody ustał, a przynajmniej nie jest do zaobserwowania tak jak poprzednio. Natomiast dosyć często w łazience śmierdzi. Zaobserwowałem to, gdy przestawiłem ostatnio anemostat z ustawienia C na B.
Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”