Pierwsze spotkanie wspólnoty mieszkaniowej bloku Orlińskiego 6
Re: Pierwsze spotkanie wspólnoty mieszkaniowej bloku Orlińskiego 6
Jak najbardziej zgodnie z prawem - Budimex wyrobił się w ostatniej chwili przed zmianą przepisów na współczynnik 1,0.
nadzór budowlany i ten co wydał pozwolenie nic nie maja to powiedzenie w tym temacie, ich rola bardzo dawno temu sie skończyła 

anna99 pisze:nadzór budowlany i ten co wydał pozwolenie nic nie maja to powiedzenie w tym temacie, ich rola bardzo dawno temu sie skończyła
Nie do końca - jak Pani chce przebudować chodnik na miejsca postojowe to co najmniej zgłoszenie do nadzoru.
Żenujące to jest donoszenie do SM i pokazywanie typowego polactwa "nie zaparkujesz tu bo ja tu chodzę i tyle"
a gdzie było prawo jak wydawano pozwolenia na wybudowanie 3500 mieszkań i 100 miejsc parkingowych?
nie wyjeżdżaj mi tu z prawem bo są 10 przykładów jak prawo ma ludzi w dupie i jest otwarte tylko na kase, ale ograniczeni ludzie będą w nie wierzyć i wzywać SM, śmiało, myślący sobie z nimi i z nim poradzą
a gdzie było prawo jak wydawano pozwolenia na wybudowanie 3500 mieszkań i 100 miejsc parkingowych?
nie wyjeżdżaj mi tu z prawem bo są 10 przykładów jak prawo ma ludzi w dupie i jest otwarte tylko na kase, ale ograniczeni ludzie będą w nie wierzyć i wzywać SM, śmiało, myślący sobie z nimi i z nim poradzą
To Pani nie wiedziała, że będzie tak mało miejsc parkingowych? przecież to były powszechnie dostępne informacje - wystarczyło przeczytać dokładnie prospekt informacyjny od dewelopera. W zakresie miejsc parkingowych zachowano obowiązujące przepisy - inaczej nie osiedle by nie powstało. Nikt nikogo nie zmuszał do zakupu mieszkania na tym osiedlu - w Krakowie było i jest mnóstwo inwestycji mieszkaniowych - dziwi mnie to zaskoczenie mieszkańców kwestią problemów z miejscami.
Dziwi mnie też ten problem gdy w okolicy miejsc postojowych jest dość - jednak jak widzę niektórzy wolą płacić kary i "walczyć" z organami ścigania. Cała ta sytuacja skończy się po prostu postawieniem jakiś blokad - słupków - przecież Policja i Straż Miejska nie przestaną przyjeżdżać.
Dziwi mnie też ten problem gdy w okolicy miejsc postojowych jest dość - jednak jak widzę niektórzy wolą płacić kary i "walczyć" z organami ścigania. Cała ta sytuacja skończy się po prostu postawieniem jakiś blokad - słupków - przecież Policja i Straż Miejska nie przestaną przyjeżdżać.
wiedza nie tłumaczy chorego podejścia usprawiedliwionego prawem, zdrowe prawo by na coś takiego nie pozwoliło bez znaczenia czy ktoś wiedzial czy nie, wtedy by zasługiwało na szacunek a co do mnie to wiedziałam, jakoś mnie ten fakt nie zaskoczył bo jest tak na każdym osiedlu
właśnie nikt nikogo nie zmuszał więc jak Pan jest nieświadomy jak jest w dużych miastach to pora na wyprowadzkę na wieś
niech stawiają słupki, wtedy zaparkuję nie częściowo na chodniku i na jezdni a tylko na jezdni, wtedy będzie "prościej" wyjechać z miejsc parkingowych
większość ludzi naprawdę zwraca uwagę że parkuje tak aby zabrać jak najmniej jezdni i żeby chodnikiem matka z wózkiem przejechała, jak niektórym to nawet przeszkadza to co poradzić przecież nie mnie zaszkodzą, a mandat raz na jakiś czas i tak jest mniejszy niż opłata za parkowanie
to jest sytuacja nie do rozwiązania w pełni prawnie dla wszystkich ale jeżeli ludzie nie potrafią iść na kompromis to tak jest, ale kto mieczem wojuje od miecza ginie
właśnie nikt nikogo nie zmuszał więc jak Pan jest nieświadomy jak jest w dużych miastach to pora na wyprowadzkę na wieś
niech stawiają słupki, wtedy zaparkuję nie częściowo na chodniku i na jezdni a tylko na jezdni, wtedy będzie "prościej" wyjechać z miejsc parkingowych
większość ludzi naprawdę zwraca uwagę że parkuje tak aby zabrać jak najmniej jezdni i żeby chodnikiem matka z wózkiem przejechała, jak niektórym to nawet przeszkadza to co poradzić przecież nie mnie zaszkodzą, a mandat raz na jakiś czas i tak jest mniejszy niż opłata za parkowanie
to jest sytuacja nie do rozwiązania w pełni prawnie dla wszystkich ale jeżeli ludzie nie potrafią iść na kompromis to tak jest, ale kto mieczem wojuje od miecza ginie
to jest sytuacja nie do rozwiązania w pełni prawnie dla wszystkich ale jeżeli ludzie nie potrafią iść na kompromis to tak jest, ale kto mieczem wojuje od miecza ginie[/quote]
Mądrze powiedziane, mam nadzieje, że to stawianie na drodze nie wyjdzie na złe Pani oraz Pani pojazdowi, idąc na powołanym przez Panią przysłowiem.
Mądrze powiedziane, mam nadzieje, że to stawianie na drodze nie wyjdzie na złe Pani oraz Pani pojazdowi, idąc na powołanym przez Panią przysłowiem.
ja mam założony dobrej jakości monitoring, więc w razie jakichkolwiek szkód, poradzę sobie
anna99 pisze:to jest sytuacja nie do rozwiązania w pełni prawnie dla wszystkich ale jeżeli ludzie nie potrafią iść na kompromis to tak jest, ale kto mieczem wojuje od miecza ginie
Jaki kompromis i dlaczego ludzie, którzy kupili mieszkania w bloku z chodnikiem do chodzenia na dole mieliby go zawierać. Wszyscy podpisywaliśmy umowy deweloperskie, każdy wiedział co kupuje, i że nie będzie gdzie zostawiać samochodów, to teraz ma być jakiś kompromis? Dlaczego wszyscy mają ponosić konsekwencje tego, że kilka osób nie potrafi przeczytać ze zrozumieniem umowy deweloperskiej? A może przeczytały, tylko teraz perfidnie domagają się czego, co się im nie należy. Ludzie mówili, jakoś to będzie... no to właśnie nie będzie, zapraszam na miejskie parkingi poza osiedlem

Każdy również wiedział, że będzie zastawione samochodami, tak jak na każdym osiedlu jest, wiec nie wiem skąd to zdziwienie obrońców chodnika? Przecież wiedzieli, co i gdzie kupują. Jak na razie efekt ich ”współpracy” ze SM jest mizerny patrząc na te chodniki. Więc zapraszam na spacerki do parków poza osiedlem, bo sytuacja z parkowaniem się nie zmieni, podziwiam ślepa wiarę tych, co myślą inaczej.
Jest w Krakowie wybudowane osiedle gdzie nie ma chodników, ludzie i samochody poruszają się drogą, przez 7 lat nie było tam SM i da się Żyć, widać ludzie normalni się tam sprowadzili a nie wariaci czerpiący radość ze współpracy ze SM.
Jest w Krakowie wybudowane osiedle gdzie nie ma chodników, ludzie i samochody poruszają się drogą, przez 7 lat nie było tam SM i da się Żyć, widać ludzie normalni się tam sprowadzili a nie wariaci czerpiący radość ze współpracy ze SM.
Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”