Pierwsze spotkanie wspólnoty mieszkaniowej bloku Orlińskiego 6

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 6 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Mordin

Re: Pierwsze spotkanie wspólnoty mieszkaniowej bloku Orlińskiego 6

Postautor: Mordin » 29 mar 2017, 8:26

ksylo pisze:Każdy również wiedział, że będzie zastawione samochodami, tak jak na każdym osiedlu jest, wiec nie wiem skąd to zdziwienie obrońców chodnika? Przecież wiedzieli, co i gdzie kupują. Jak na razie efekt ich ”współpracy” ze SM jest mizerny patrząc na te chodniki. Więc zapraszam na spacerki do parków poza osiedlem, bo sytuacja z parkowaniem się nie zmieni, podziwiam ślepa wiarę tych, co myślą inaczej.

Jest w Krakowie wybudowane osiedle gdzie nie ma chodników, ludzie i samochody poruszają się drogą, przez 7 lat nie było tam SM i da się Żyć, widać ludzie normalni się tam sprowadzili a nie wariaci czerpiący radość ze współpracy ze SM.

Nie zgodziłbym się - parkujących na chodniku jest wyraźnie mniej - dawniej zajęte były wszystkie miejsca przy chodniku - sznur samochodów - teraz jednak jest dużo luźniej - więc ma to jednak sens i odnosi skutek.

DonnieBrasco

Postautor: DonnieBrasco » 29 mar 2017, 10:41

@anna99
Pani Anno, proszę podać numer Pani mieszkania, mam szafę (dużą), która nie mieści mi się w mieszkaniu (bo sobie małe mieszkanie kupiłem - cebula ze mnie ;) ) chętnie ją postawię na korytarzu obok Pani mieszkania. Szafa zajmie jedynie 30% Pani drzwi więc nie powinna Pani przeszkadzać w normalnym użytkowaniu mieszkania (zostanie Pani 70%). ;)

MieszkaniecG

Postautor: MieszkaniecG » 29 mar 2017, 10:51

Zawsze możesz kupić drugie mieszkanie większe albo małe tylko na szafe :D

DonnieBrasco

Postautor: DonnieBrasco » 29 mar 2017, 10:58

MieszkaniecG pisze:Zawsze możesz kupić drugie mieszkanie większe albo małe tylko na szafe :D

No właśnie zabrakło mi kasy :( bo sobie extra nową furkę kupiłem :D

MieszkaniecG

Postautor: MieszkaniecG » 29 mar 2017, 10:59

To masz teraz dwie i ta druga będziesz parkowal na chodniku :D

Mordin

Postautor: Mordin » 29 mar 2017, 21:51

Jak wrażenia po pierwszym zebraniu?

Moim zdaniem było całkiem pozytywnie - na początku nie zapowiadało się najlepiej ale z czasem jednak jakoś się dogadaliśmy. Widać jednak ile jest różnych głosów na ważne sprawy i ile jest samych spraw - wydaje się jednak, że ostatecznie zwycięża zdrowy rozsądek i świadomość, że trzeba się dogadać i szukać kompromisów.

Trudno mi ocenić samego administratora i prowadzącego zebranie - na pewno nie można zarzuć, że nie są zorientowani w problemach. Chyba czas pokarze czy będą podstawy do zmiany na tym stanowisku.

likwidacja ochrony

Postautor: likwidacja ochrony » 30 mar 2017, 9:13

Uwaga ważne !!!

Wszyscy, którzy nie byli na spotkaniu lub byli i nie zagłosowali za odwołaniem ochrony.

Dzisiaj lub jutro pojawi się w e-kartotece możliwość głosowania elektronicznego.

Ważne jest, aby każdy zagłosował tam za odwołaniem ochrony!

Brakuje już niewiele głosów, ale wciąż są potrzebne i to jak najszybciej, bo czas jest cenny teraz, znacznie zmniejszą się koszty opłat miesięcznych, koszt ochrony 1,10 zł. za każdy m2 mieszkania i garażu wraz z częściami wspólnymi, to bardzo dużo za coś, co kompletnie nie działa.

Zmobilizujcie się, zagłosujcie elektronicznie od razu i miejmy to już z głowy, akurat przed wakacjami taka obniżka idealna.

:)

Yankes

Postautor: Yankes » 30 mar 2017, 10:11

tylko jeśli ktoś nie dał zgody to pewnie nie dostanie możliwości, wiec najlepiej wtedy wydrukować zgodę z e-kartoteki i wysłać wypełniony do Promosu.

BO6

Postautor: BO6 » 31 mar 2017, 0:28

Początek zebrania nie zapowiadał nic dobrego. Lekki chaos i brak spójności na linii Zarząd (Promos) - mieszkańcy wspólnoty. Całe szczęście wszystko w miarę się unormowało. Dobrze, że wśród nas znalazły się osoby, które miały odwagę zabrać głos. Myślę, że po części wyrażały opinie nas wszystkich. Niestety prawda jest i taka, że wszystkim się nie dogodzi. Dobrze ktoś powiedział, że wszyscy mamy rację, ale też że trzeba kompromisów. Oby wszystko zmierzało w dobrym kierunku. Na koniec...uważam, że skandalem jest, że Budimex olał nas wszystkich i na zebraniu się nie pojawił. Choć z drugiej strony poddany by został linczowi.

Saul

Postautor: Saul » 31 mar 2017, 1:23

Jeśli faktyycznie dostali zarządzanie od budimexu to warto ich postraszyc zmiana. Jak dla mnie to oni wygladali jak na osoby majace nas gdzies, podejscie, przygotowanie. Cos na zasadzie mamy pewna fuche, odbebnimy spotkani i kasa bedzie dalej plynac. Pan prowadzący spotkanie tak się przestraszył, że nie wiedział co mówić i nie rozumiał tego co (przepraszam, jakas Pani) do niego mówiła i odpowiadal na cos innego.Nieobecnosc dewelopera (ponoc wymagana prawnie) jasno pokazuje to gdzie nas maja. Jesli (gdybam bo tylko usłyszalem) faktycznie powinien byc deweloper, ksiegowy na tym spotkaniu, a Promos nie wiedział o tym albo nie dopilnował takiej sprawy to jak ma się nami zająć?

Czy jest tu ktoś, kto ma wiedzę kto faktycznie powinien zasiąść po drugiej sali to może niech powie. Przynajmniej rozwieje się kilka wątpliwości.

Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”