Wyrzucanie niedopałków i śmieci do ogródkow Oraz do części wspólnej /Orlinskiego 6

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 6 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Vero_nika

Wyrzucanie niedopałków i śmieci do ogródkow Oraz do części wspólnej /Orlinskiego 6

Postautor: Vero_nika » 06 kwie 2017, 12:03

Drodzy Sąsiedzi !
Szanujmy sie nawzajem i nie róbmy z ogródków jak i części wspólnych zbiorowej popielniczki!
Przy wejściach do klatek D,E od strony dziedzińca osoby palace zrobiły sobie popielniczkę na chodniku jak i częściach zielonych!
To samo da sie zaobserwować w ogródkach!Czy na prawdę tak cieżko jest wyrzucić niedopałki do popielniczki bądź jeżeli sie takowej nie posiada to nawet do słoika? Nie jest to przyjemne jak sie wychodzi na ogródek a takowy posiadam i mam w nim skupisko petów i śmieci!
Rozumiem były remonty i nie szło dopilnować wykonawców ale z tego co sie orientuje to już w większości mieszkań ich nie ma. Wiec prośba szanujmy sie nzawzajem!
Dziekuje :)

dzast

Re: Wyrzucanie niedopałków i śmieci do ogródkow Oraz do części wspólnej /Orlinskiego 6

Postautor: dzast » 07 kwie 2017, 9:35

Apel również do mieszkańców klatki H, wchodząc do klatki po prawej stronie widać cudne petunie między kamykami/roślinami.
Już pomijam fakt, że kiedyś widziałam jak ochroniarz pięknie przydeptał w tamtym miejscu peta... :roll: Niestety nie zdążyłam go opierniczyć, bo byłam za daleko. Ale o ile ochroniarz może mieć wywalone na naszą własność (choć nie powinien), to my jako mieszkańcy powinniśmy szanować nasze otoczenie, za którego utrzymanie, notabene, płacimy.

Pozdrawiam :)

Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”