900 mb jest w zupełności niepotrzebne w domowych warunkach.
Do tego co najbardziej obciąża nasze łącza, czyli oglądanie filmów Full HD, wystarczy Ci 6 mb. Nawet gdybyś chciał oglądać w jakości 4k, to 25 mb będzie w zupełności wystarczające.
Jak nie masz jakichś większych wymagań, to weź sobie 60 mb w UPC - działa bardzo stabilnie, a cena prawie o połowę niższa niż te 900 mb w Netii. W razie potrzeby, w przyszłości zmigrujesz sobie na wyższy pakiet.
Dostawcy internetu i telewizji w bloku Orlińskiego 6
Re: Jakiego dostawcę internetu wybrać - Orlińskiego 6 w Krakowie
Hej,
Mam UPC 60 mb + 103 kanaly tv, place 49 zl.
Szczerze polecam, jak narazie zero problemow. Predkosc internetu wystarczajaca. Ogladam netflixa i wszystko gladko chodzi.
Pozdrawiam!
Mam UPC 60 mb + 103 kanaly tv, place 49 zl.
Szczerze polecam, jak narazie zero problemow. Predkosc internetu wystarczajaca. Ogladam netflixa i wszystko gladko chodzi.
Pozdrawiam!
Re: Dostawcy internetu i telewizji w bloku Orlińskiego 6
Risager - obecnie mam 10 mb z Neostrady i zdecydowanie nie jest to wystarczające - w mojej opini to za mało nawet na youtube. A teraz to podziel na dwa laptopy tablet 3 telefony i konsole i idzie krew człowieka zalać. 900 mb - nie ważne czy wykorzystam, skoro jest i działa to dlaczego nie? Autobusem tez można jeździć do pracy jednak samochodem wygodniej. Jestem przyzwyczajony do sieci osiedlowej prędkość na poziomie 100 mb i wtedy można bez stresu całą rodziną korzystac. Zdecyduje się pewnie na upc tylko trzeba jakas ofertę wynegocjować korzystną
Jeżeli masz 10 mb i to jeszcze z Neostrady i dzielisz to na dwa laptopy tablet 3 telefony i konsole, to ja się nie dziwię, że Ci youtube płynnie nie chodzi
Ciekawe podejście
Ja tam wolę płacić za to co wykorzystuję, a nie za to co mi w reklamach wciskają, ale oczywiście każdy robi co chce 

rico pisze:900 mb - nie ważne czy wykorzystam, skoro jest i działa to dlaczego nie?
Ciekawe podejście

Skąd Ty wiesz czego ja potrzebuje?
-
Risager pisze:Jeżeli masz 10 mb i to jeszcze z Neostrady i dzielisz to na dwa laptopy tablet 3 telefony i konsole, to ja się nie dziwię, że Ci youtube płynnie nie chodzi![]()
Ty chyba korzystasz z netu tylko w weekendy w godz 12-14 i w dodatku na jednym urządzeniu że się tak dziwisz...

Danielcyfra pisze:Risager pisze:Jeżeli masz 10 mb i to jeszcze z Neostrady i dzielisz to na dwa laptopy tablet 3 telefony i konsole, to ja się nie dziwię, że Ci youtube płynnie nie chodzi![]()
Ty chyba korzystasz z netu tylko w weekendy w godz 12-14 i w dodatku na jednym urządzeniu że się tak dziwisz...
Przecież napisałem, że się nie dziwię. Czytaj ze zrozumieniem

-
Risager pisze:Przecież napisałem, że się nie dziwię. Czytaj ze zrozumieniemDo korzystania z internetu na tylu urządzeniach trzeba zapewnić odpowiednie łącze i chyba kolega o tym zapomniał
Dziwisz się, że ktoś chce korzystać z opcji 900Mb, bo jak stwierdziłeś wystarczy 6Mb do - jak to ująłeś - nawet najbardziej obciążających łącza oglądanie filmów HD (bez komentarza).
Jeśli Tobie do oglądania filmów HD na kilku urządzeniach wystarcza 6Mb to nie chce pytać, skąd to odtwarzasz i w jakiej rzeczywistej jakości, bo na pewno nie z youtube

Nawet zdawałoby się neutralne pytanie o dostawcę sieci nie może obejść się bez połajanek i swoistego zaznaczaniem terenu, brakiem zrozumienia i empatii. Najwyraźniej dla Polaka dzień bez pokazania innemu Polakowi, że się nie zna, nie umie czytać ze zrozumieniem i w ogóle niech spada na drzewo, jest dniem straconym.
Danielcyfra pisze:Risager pisze:Przecież napisałem, że się nie dziwię. Czytaj ze zrozumieniemDo korzystania z internetu na tylu urządzeniach trzeba zapewnić odpowiednie łącze i chyba kolega o tym zapomniał
Dziwisz się, że ktoś chce korzystać z opcji 900Mb, bo jak stwierdziłeś wystarczy 6Mb do - jak to ująłeś - nawet najbardziej obciążających łącza oglądanie filmów HD (bez komentarza).
Jeśli Tobie do oglądania filmów HD na kilku urządzeniach wystarcza 6Mb to nie chce pytać, skąd to odtwarzasz i w jakiej rzeczywistej jakości, bo na pewno nie z youtube
Skąd u Ciebie taka gorączka od razu?
Nigdy nie napisałem, że do oglądania filmów HD na kilku urządzeniach wystarczy 6Mb. Ja tylko doradziłem jak mądrze dobrać łącze do własnych potrzeb, pisząc że do oglądania filmu Full HD (1080p) wystarczy przepustowość 6Mb, a do 4k potrzeba 25Mb (choć 15Mb też powinno być wystarczające). Jeżeli się mylę, to napisz po prostu jaka Twoim zdaniem przepustowość jest potrzebna do płynnego oglądania takiego . - może dowiemy się coś ciekawego, co pomoże innym użytkownikom

Każdy wie ile ma w mieszkaniu urządzeń podłączonych do internetu i w jaki sposób z nich korzysta i może sobie do tego dobrać łącze takie jakie chce

Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”