Parkowanie i oznakowanie dróg wokół nowej inwestycji Orlińskiego 6

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 6 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Awatar użytkownika
Trohgal

Re: Parkowanie i oznakowanie dróg wokół nowej inwestycji Orlińskiego 6

Postautor: Trohgal » 29 maja 2017, 15:44

szukaj dalej, a znajdziesz ze zarządca drogi pożarowej zobowiązany jest do oznakowania jej w taki sposób, który uniemożliwi parkowanie na niej.
Wiec ja wole strefa zamieszkania, niż po prostu zakaz parkowania.
Dodatkowo ogranicza prędkość i daje pierwszeństwo pierwszemu.

kwintek

Postautor: kwintek » 31 maja 2017, 18:49

Gdzie znajduje się taki zapis, tylko konkretnie... jakiś cytat albo link... ps. to co Ty wolisz jako jednostka i jakie jest Twoje zdanie mało mnie interesuje, możesz je wyrazić w głosowaniu

kwintek

Postautor: kwintek » 31 maja 2017, 18:58

A przepraszam, nie zagłosuje bo mieszkasz w bloku nr 4 z tego co widzę, heh, widzę, że strasznie Cię interesują sprawy bloku nr 6...

Awatar użytkownika
Trohgal

Postautor: Trohgal » 02 cze 2017, 15:52

Skoro nie zrozumiałeś postu Stasia znajdującego się na tej samej stornie co Twój post i
kwintek pisze:jakie jest Twoje zdanie mało mnie interesuje, możesz je wyrazić w głosowaniu

nie zamierzam z Tobą dyskutować

kwintek pisze:możesz je wyrazić w głosowaniu

nie martw się wyraziłem

Pewien mieszkaniec

Postautor: Pewien mieszkaniec » 14 cze 2017, 18:20

A ja mam takie pytanie...

Czy mieszkańcy parkujący po drugiej stronie od bloku Orlińskiego numer 6 to mandatów od policji już tam nie dostają? Może o końcu "drogi pożarowej" świadczy zabudowany (przecięty na pół) wjazd i się już prawnie nie kwalifikuje?
Po jednej stronie mieszkańcy nauczyli się nie parkować a po drugiej namolnie nie.

Co co w tym chodzi, ktoś zna powód?

Luker10

Postautor: Luker10 » 15 cze 2017, 18:17

Czy chodzi Ci o ten wehikuł, który bardziej by pasował na ZŁOMBOL a jego młody kierowca z premedytacją łamie przepisy parkowania i jazdy z nadmierną prędkością po osiedlu?

Saul

Postautor: Saul » 15 cze 2017, 23:47

czy chodzi o miejsce pomiedzy 6 a 8?

Pewien mieszkaniec

Postautor: Pewien mieszkaniec » 16 cze 2017, 18:38

Saul pisze:czy chodzi o miejsce pomiedzy 6 a 8?

Tak o to pytam. Jesteś w stanie mi odpowiedzieć na pytanie?

Saul

Postautor: Saul » 16 cze 2017, 19:11

Nie potrafię Ci odpowiedzieć. Moj tata raz jak przyjechał to wdział jak policja tam stojącym na "chodniku" nie dawałą mandatu. Jak on tam zostawił samochód mandat dostał:(. Z tego co wiem od policjanta , tam są takie przepisy jak na całej drodze więc chyba niektórzy policjanci podchodza do tego z rozsądkiem Mi to nie przeszkadza i fajnie jakby tam zostało (ja tam nie parkuje). Nikomu to nie szkodzi póki co. Ale wiem, że pewnie jak ktoś kupił miejsce przy wjeździe z orlinskiego to mu to przekszadza. tacy tutaj ludzie.

kwintek

Postautor: kwintek » 05 lip 2017, 22:20

Mam pytanie, bo czegoś tu nie rozumiem i może ktoś to wyjaśni. Nie chodzi mi o to że jestem za parkowaniem na chodnikach czy na dziko itp. ale w zeszłym tygodniu pojawiły się samochody tuż za ogrodzeniem przy szlabanie - na terenie bylego toru nauki jazdy- czyli już nie należący do naszego budynku. Zapewne kierowcy wjechali tam usuwając słupki. W sobotę przyszedł koleś i ustawil barierki w taki sposób, że zablokował chodnik. Na pytanie czemu to zrobił odpowiedział że zarządca mu kazał. W ten sam dzień widzialem u nas 2 auta z mandatami, pewnie ten sam koleś zadzwonił na policje bo zazwyczaj w weekend nie było mandatów. Mniejsza o to. Dziś barierek nie ma i chyba pojawiło się ogrodzenie, za to rano Pan Lech - nasz zarządca - ponownie zablokował chodnik tuż przy szlabanie ustawiając betonowy krąg, tak że nie było jak przejechać na rowerze i ledwo się przechodziło. Nie wiem w sumie w jakim celu, bo nie było tam miejsca na samochód. I teraz, dlaczego zarządca naszego bloku podejmuje działania, które ewidentnie wskazują na wspieranie interesu Budimexu. Bo rozumiem że deweloper nie chce, żeby na dziko parkować na terenie toru jazdy, ale co ma do tego nasz zarządca, który dodatkowo utrudnia życie mieszkańcom blokując chodnik... jakiś pomysł ?

Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”