Witam wszystkich.
Czy spotkaliście się z pikającym domofonem? Co jakiś czas telefon od domofonu po prostu pika. Nie jest to dźwięk taki jakby ktoś dzwonił na dole czy do drzwi. Pikanie pojawia się w ciągu dnia i nocy, drwa kilkanaście sekund.
Pikający domofon w mieszkaniu - co zrobić - Orlińskiego 6
Re: Pikający domofon w mieszkaniu - co zrobić - Orlińskiego 6
U mnie też pika doprowadza mnie to do szału. Czy znalezliscie jakieś rozwiązanie?
O co chodzi z tym pikaniem? U mnie też zaczął pipczeć od czasu do czasu...
Możliwe że ktoś poprostu wchodzi na klatkę na Twój kod wtedy pika domofon
te pikanie domofonu to usterka, też tak kiedyś miałem na Avii i mi to naprawili; wymieniają słuchawkę na nową; zresztą nie tylko ja, ale inni mieszkańcy też to mieli i pisali o tym na pierwszym forum Avii które już w zasadzie nie istnieje. Z tego co pamiętam Budimex niechętnie to wszystkim uznawał za usterkę tylko zwykle po kilku zgłoszeniach był skutek. W moim przypadku dopiero za drugim razem jak przyszedł rzeczoznawca, bo akurat przy nim nie pikało i ciężko to udowodnić. Dodatkowo sprawdźcie sobie czy wam w ogóle działa domofon bo u nas niektórzy dopiero po miesiącu sie dowiadywali że nie można się do nich dodzwonić (raz działało raz nie działało i tak przez rok).
Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”