Grillowanie w ogródku bloku - Orlińskiego 6 w Krakowie

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 6 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Saul

Re: Grillowanie w ogródku bloku - Orlińskiego 6 w Krakowie

Postautor: Saul » 11 lip 2017, 20:31

Tak się składa, że mieszkam nad "podwórkiem" z grillem. Niejednokrotnie miałem pranie na balkonie i jak tylko widziałem, że coś się szykuje chowałem pranie do mieszkania. Dla mnie to nie problem i życzę grillowiczom smazcnego :).

A tym, którzy sugerują innym to, że są niespełna rozumu polecam przewertować słownik języka polskiego lub po prostu skorzystać z autokorekty:) i głowę zanurzyć w wiadrze dla ochłody

Pan Anioł

Postautor: Pan Anioł » 11 lip 2017, 20:55

Matko... Saul, weź Ty to chłopie skasuj, co napisałeś :p
To forum służy do plucia jadem, obrażania innych oraz - dosyć modne ostatnio - wypominania wsiowego pochodzenia....
Życzenie komuś smacznego, bycie człowiekiem z ludzkim podejściem i najzwyczajniej w świecie normalnym -> lekko się tu nie wpisuje w konwencję tego forum.
Napisz chociaż, że plujesz do grilla z balkonu... :D

Saul

Postautor: Saul » 11 lip 2017, 21:39

Tak szczerze, miedzy nami to sikam do grilla z balkonu i dzwonie po policje. A nie. Zapomniałem, że na tym osiedlu jak coś to najpierw się dzwoni po policje, a dopiero potem sikam :)

Ekspresjah

Postautor: Ekspresjah » 12 lip 2017, 1:16

Saul pisze:Tak się składa, że mieszkam nad "podwórkiem" z grillem. Niejednokrotnie miałem pranie na balkonie i jak tylko widziałem, że coś się szykuje chowałem pranie do mieszkania. Dla mnie to nie problem i życzę grillowiczom smazcnego :).

A tym, którzy sugerują innym to, że są niespełna rozumu polecam przewertować słownik języka polskiego lub po prostu skorzystać z autokorekty:) i głowę zanurzyć w wiadrze dla ochłody

Przywracasz mi wiarę w mieszkańców tych osiedli. :) I rzeczywiście, osoby, które popełniają tyle kardynalnych błędów ortograficznych i interpunkcyjnych, powinny mieć dozgonny zakaz wypowiadania się w Internecie. ;) (Gdybym była złośliwa, nawiązałabym w tym momencie do kwestii wiejskiej edukacji i miejskich standardów publicznego zabierania głosu, a także nadużywania rusycyzmów, kojarzących się z czasami PRL-u i nieprzystających kulturalnemu mieszkańcowi najnowocześniejszego osiedla w Krakowie ;)).

morth

Postautor: morth » 12 lip 2017, 8:22

Saul pisze:Tak się składa, że mieszkam nad "podwórkiem" z grillem. Niejednokrotnie miałem pranie na balkonie i jak tylko widziałem, że coś się szykuje chowałem pranie do mieszkania. Dla mnie to nie problem i życzę grillowiczom smazcnego :).

No tak bo przecież każdy jak zrobi pranie będzie musiał je "pilnować", nie będzie mógł wychodzić z mieszkania na wypadek gdyby komuś nie zachciało się zrobić grilla żeby prędko je chować :lol: :lol:

M&M

Postautor: M&M » 12 lip 2017, 9:26

morth pisze:

No tak bo przecież każdy jak zrobi pranie będzie musiał je "pilnować", nie będzie mógł wychodzić z mieszkania na wypadek gdyby komuś nie zachciało się zrobić grilla żeby prędko je chować :lol: :lol:

Zawsze można zainwestowac w jakiś czujnik :lol:

Ekspresjah

Postautor: Ekspresjah » 12 lip 2017, 12:51

morth pisze:No tak bo przecież każdy jak zrobi pranie będzie musiał je "pilnować", nie będzie mógł wychodzić z mieszkania na wypadek gdyby komuś nie zachciało się zrobić grilla żeby prędko je chować :lol: :lol:

Niebezpiecznie jest zostawiać pranie na balkonie bez nadzoru. Nieraz wiatr porywa mi ubrania, a nawet przewraca całą suszarkę. A przecież latem w każdej chwili może nadejść burza czy ulewa. A jak, nie daj Boże, suszarka uszkodzi elewację, to kto będzie ponosił koszty remontu? ;)

morth

Postautor: morth » 12 lip 2017, 12:55

Ekspresjah pisze:
morth pisze:No tak bo przecież każdy jak zrobi pranie będzie musiał je "pilnować", nie będzie mógł wychodzić z mieszkania na wypadek gdyby komuś nie zachciało się zrobić grilla żeby prędko je chować :lol: :lol:

Niebezpiecznie jest zostawiać pranie na balkonie bez nadzoru. Nieraz wiatr porywa mi ubrania, a nawet przewraca całą suszarkę. A przecież latem w każdej chwili może nadejść burza czy ulewa. A jak, nie daj Boże, suszarka uszkodzi elewację, to kto będzie ponosił koszty remontu? ;)

Ja suszarkę zawsze sobie blokuje krzesłem więc się o to nie martwię:P A ubrania przypinam spinaczami. Polecam :P

Vero_nika

Postautor: Vero_nika » 12 lip 2017, 17:51

Forum powoli robi się żenujące :lol:
Każdy wylewa swoje żale i troski sama do takich osób należę, ale nie rozumiem tych uszczypliwości !
Ludzie każdy kupił mieszkanie w tym bloku , każdy jest właścicielem mniejsza o to czy dopiero za 30 lat bo ma kredyt czy tez od razu! Czy pochodzi z poza Krakowa czy z niego. Czy robi błędy ortograficzne czy nie. Bądźmy ludźmi i zacznijmy sie szanować nawzajem bo jak na razie to każdy każdemu "zyga" jak ty mi zrobisz to, to ja tobie tamto i tak w kolko.. Oko za oko :lol: Jak jesteście dorośli to zachowujcie sie jak dorośli. Bo już sie tego czytać nie da.
Jak wam tak bardzo wszystko przeszkadza to trzeba było dom kupic poza miastem wtedy mielibyście święty spokój , nikt by nie kopcił, parkował tam gdzie nie wolno, pies by wam nie szczekał, dzieci nie biegały po zieleńcu, Sasiad nie zaglądał do okna, itd, itp. Za to mielibyście inne problemy, ale nie było by forum na którym moglibyście swoje żale wylewać .
Dziekuje i pozdrawiam ;)

wkurzający mąż

Postautor: wkurzający mąż » 12 lip 2017, 19:03

Jako mieszkaniec 4 piętra który pewnie na swym balkonie nigdy nie podejmie próby palenia grilla, ze względów zarówno pożarowych oraz że jednak wolałbym gdzieś w terenie na trawce, daję pełne przyzwolenie z mojej strony dla posiadaczy ogródka pode mną - palcie, jedzcie, pijcie ile wlezie tylko nie krzyczcie po nocy w tygodniu za dużo bo moja biedna Żonka wstaje o 4:30 do pracy :-)

Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”