Problemy mieszkańców do koniecznego rozwiązania (os. Orlińskiego 6)
Re: Problemy mieszkańców do koniecznego rozwiązania (os. Orlińskiego 6)
Cieszcie się tym co macie a nie szukajcie problemów w tej jałowej dyskusji.

Ostatnio zmieniony 23 wrz 2016, 21:51 przez zagi, łącznie zmieniany 1 raz.
zagi pisze:kibras pisze:Mieszkam w O4. Mam kupione miejsce parkingowe zewnętrzne pod O4. Gdy samochody parkują na chodniku pod moim miejscem, to nie ma problemu z zaparkowaniem samochodu. Wystarczy umiejętność jazdy samochodem i odrobina dobrej woli. Parkowanie zajmuje mi 20 sekund. Nie ma co robić z siebie ku****. Fakt jest taki, że ja miejsce mam zawsze (chociaż kosztowało dużo), a parkujący pod blokiem na chodniku muszą takie miejsce szczęśliwie znaleźć. Nie boli mnie takie parkowanie, bo do mnie też przyjeżdżają goście, rodzina. Nie zmienia, to faktu, że jak ktoś zaparkuje na trawie, przy samym skrzyżowaniu albo zastawi wejście na plac zabaw dla dzieci, to sam mam ochotę wezwać Straż Miejską. Bądźmy wyrozumiali, bo część ludzi chciałoby zakupić miejsca parkingowe, ale takiej możliwości nie ma. Akurat tych, którzy takiego zamiaru nigdy nie mieli i liczyli na "dzikie" parkowanie pod blokiem z premedytacją, mi nie żal, a takich też jest sporo. W końcu to Polska. Naród wspaniały, tylko ludzie ku***.
Co tu pisać . Po prostu "LUBIĘ TO"
Pare razy już miałem okazje parkować na swoim miejscu. Całe szczęście, obok jeszcze nie było innych samochodów bo gdyby były,to miałbym problem z wykręceniem przez auta zaparkowane na chodniku...wróć. Raz jedno BMW nawet nie stało pół na chodniku, pół na jezdni. Poprostu cały stał na jezdni.
Na podforum O10 widzę, że sąsidzi organizują pismo do budimexu z prośbą o ustawienie słupków jeszcze przed oddaniem bloku. Czy u nas znaleźli by się chętni do podpisania takiego pisma? Z resztą i tak pewnie jest już za późno i trzeba będzie tkie sprawy dyskitować we wspólnocie.
Na podforum O10 widzę, że sąsidzi organizują pismo do budimexu z prośbą o ustawienie słupków jeszcze przed oddaniem bloku. Czy u nas znaleźli by się chętni do podpisania takiego pisma? Z resztą i tak pewnie jest już za późno i trzeba będzie tkie sprawy dyskitować we wspólnocie.
-
zwirooo pisze:Pare razy już miałem okazje parkować na swoim miejscu. Całe szczęście, obok jeszcze nie było innych samochodów bo gdyby były,to miałbym problem z wykręceniem przez auta zaparkowane na chodniku...wróć. Raz jedno BMW nawet nie stało pół na chodniku, pół na jezdni. Poprostu cały stał na jezdni.
jestem "za". Byłem w sobotę na mieszkaniu i jest problem, gdyby nie puste miejsca obok to bym nie wykręcił. Problemem nie jest tylko i wyłącznie brak miejsc, ale i wygodnictwo niektórych - miejsca wzdłuż Orlińskiego stały puste....a na wprost mojego miejsca samochód

Ja tez to podpisze. Mam wykupione miejsce dalej na parkingu na 1 samochod a aut mamy dwa. Ale nie widze powodu żeby te samochody miały stać na chodniku, od tego są wydzielone miejsca. Nad drugim samochodem ale wynajmę miejsce albo płatny parking. Chodnik jest dla pieszych
popieram, chętnie podpiszę 

Również jak bedzie takie pismo to sie pod nim podpisze!!!
Podobnie jak poprzednik mam wykupione jedno miejsce a mamy dwa samochody i tez bede miała problem z zaparkowaniem drugiego i sadze iż takich osob jest więcej. A a propo parkowania jest to problem już teraz pózniej bedzie jeszcze gorzej jednak było to do przewidzenia cos za cos.... tanio za metr ale wiąże sie to z innymi niedogodnościami i trzeba sie z tym pogodzić. Kto miał okazje wykupić wykupił kto nie niestety. Jednak parkowania na chodniku tolerować nie zamierzam.
Podobnie jak poprzednik mam wykupione jedno miejsce a mamy dwa samochody i tez bede miała problem z zaparkowaniem drugiego i sadze iż takich osob jest więcej. A a propo parkowania jest to problem już teraz pózniej bedzie jeszcze gorzej jednak było to do przewidzenia cos za cos.... tanio za metr ale wiąże sie to z innymi niedogodnościami i trzeba sie z tym pogodzić. Kto miał okazje wykupić wykupił kto nie niestety. Jednak parkowania na chodniku tolerować nie zamierzam.
I ja podpiszę. Myśleliśmy, że uda nam się normalnie parkować i nie będzie problemu pomimo samochodów naprzeciwko. Jednak - zwłaszcza jeżeli obok naszego miejsca stoją zaparkowane samochody - trzeba się naprawdę nagimnastykować żeby zaparkować.
Paola_g87 pisze:clo pisze:Paola_g87 pisze: Nie zgodzę się będę mieszkać na 010 i planowałam zakup miejsca parkingowego za 25k mając na uwadze ogromne problemy z parkowaniem niestety nie kupiłam miejsca bo WSZYSTKIE ZOSTAŁY SPRZEDANE! jak wszyscy mieszańcy się wprowadzą to będzie naprawdę ciężko nie mówię tylko o sobie uważam że osoby które mają swoje miejsca parkingowe też powinny zainteresować się problemem bo będą też do nich przyjezdzać znajomi, rodzina i ciekawe gdzie zaparkują jak mieszkańcy nie będą mieli gdzie;/;/;/fakt że problem realnie pojawi się za 2 lata jak wszyscy będziemy już mieszkać uważam że temat jest bardzo ważny i trzeba spróbować teraz znaleść jakies rozwiązanie.
Tutaj mogę pośrednio pomóc. Kilkoro naszych znajomych zakupiło mieszkania a O10 wraz z miejscami parkingowymi pod blokiem. W tym momencie nie posiadają samochodu, ale myśleli na przyszłość. Na pewno więc 2 miejsca pójdą w pierwszych latach na wynajem. Jeśli jest Pani zainteresowana proszę o kontakt bliżej odbiorów a przekaże dane kontaktowe.
Jeśli jest Pani zainteresowana zakupem proszę też sprawdzić status miejsc parkingowych w innych obszarach osiedla Orlińskiego, np. na pasie startowym. Z informacji jakie uzyskałam jakieś dwa miesiace temu to były tam jeszcze wolne miejsca, a nawet chyba jakieś planowane dopiero. Nie gwarantuje, ale być może uda się coś znaleźć.
dziękuję w takim razie będziemy w kontakcie:)
Czy oferta wynajmu miejsca parkingowego jest dalej aktualna?
Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”