witam
chciałem się zapytać czy odbiera ktoś w naszym bloku telewizje NC+,czy działają wam dobrze wszystkie kanały z tej platformy????
TV satelitarna z anteny zbiorczej i jej odbiór w bloku - Orlińskiego 6
-
Re: TV satelitarna z anteny zbiorczej i jej odbiór w bloku - Orlińskiego 6
Witam, tak sìę składa, że my mamy Cyfrę i UPC i niestety Cyfra dużo gorzej się sprawdza tutaj, na Orlińskiego. Był u nas Pan od sygnału tv naszego bloku , sprawdzał i ponoć jest ok. , ale nie jest. W poprzednim mieszkaniu było bez problemów, ale tam mielismy antenę za oknem. Jeżeli sprawa się nie polepszy będziemy rezygnować z tej platformy, nad czym ubolewamy bo mąż korzysta wiele lat. Ciekawa jestem jak jest u innych. Czy ktoś może się podzielić własnym doświadczeniem w tym temacie?
tsw pisze:witam
chciałem się zapytać czy odbiera ktoś w naszym bloku telewizje NC+,czy działają wam dobrze wszystkie kanały z tej platformy????
a coś się dzieje, czy tylko to, że nie ma wszystkich programów?
Ja w zasadzie nie korzystam z NC+ ale mam TV gdzie można włożyć kartę wiec mogę sąsiadom sprawdzić czy u mnie jest to samo
na kilku kanałach (tvn,canal+,canal+sport,canal+sport2,cinemax) zanika sygnał z satelity (jest słabszy na poziomie 65%) na dekoderze wyświetla się że jest źle ustawiona antena
Dekoder z karta czy bez?
Ja moge sprawdzić ale tylko jak jest karta bo mam moduł w tv
Ja moge sprawdzić ale tylko jak jest karta bo mam moduł w tv
posiadam dekoder z kartą,ale sama karta nie pasuje do modułu Ci w tv.Yankes posiadasz w mieszkaniu gniazdo tv-sat więc nie powinno być problemu w podpięciem dekodera do tv:)
moduł mam taki
antene mam podpiętą bo oglądam czasami kanały nie kodowane

antene mam podpiętą bo oglądam czasami kanały nie kodowane

jeśli by to nie był problem to chętnie bym sprawdził u Ciebie czy wszystko działa 

ok
napiszę wiadomość prywatną z danymi.
napiszę wiadomość prywatną z danymi.
@tsw
@Yankes
tak jak już wcześniej pisałem na forum:
Trzy lata temu pracowałem jako konsultant techniczny na infolinii w ówczesnej nce. Sporo miałem telefonów od mieszkańców nowych bloków, gdzie były anteny zbiorcze. Sprawa wygląda tak: większość platform używa satelity Hot Bird ale różnią się transpondery dla każdego operatora. Co za tym idzie? np. ustawienie konwertera 2mm w prawo będzie dawało super sygnał dla CP a niektóre kanały nc+ już będą znikały. Jakie rozwiązanie było z sytuacji? Podpięcie własnej anteny i prawidłowe ustawienie konwertera.
@Yankes
tak jak już wcześniej pisałem na forum:
Trzy lata temu pracowałem jako konsultant techniczny na infolinii w ówczesnej nce. Sporo miałem telefonów od mieszkańców nowych bloków, gdzie były anteny zbiorcze. Sprawa wygląda tak: większość platform używa satelity Hot Bird ale różnią się transpondery dla każdego operatora. Co za tym idzie? np. ustawienie konwertera 2mm w prawo będzie dawało super sygnał dla CP a niektóre kanały nc+ już będą znikały. Jakie rozwiązanie było z sytuacji? Podpięcie własnej anteny i prawidłowe ustawienie konwertera.
Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”