Ktos napisze dokladnie co tam sie stalo ?
Bo z opisów tutaj jedni mowia a imprezie ktora zle poszla, a inni o porachunkach miedzy sasiadami dodatkowo z uzyciem broni palnej
Wandalizm i nocne ekscesy w bloku i jego sąsiedztwie - Orlińskiego 6
Re: Wandalizm i nocne ekscesy w bloku i jego sąsiedztwie - Orlińskiego 6
Karola23 pisze:Ten niepoczytalny człowiek miał również broń przy sobie. Strzały oddal ok. godziny 2 o godz 2 15
Karola23 pisze: wariat na 100% miał bron bo ta laska z parteru ostrzegała przed tym policjantów żeby uważali
No to w końcu widziałaś jak strzela czy słyszałaś, że ktoś twierdzi iż ma broń? Może podrzuć po prostu to nagranie.
Karola23 pisze:ten psychol ubzdural sobie może ze go zdradziła ze ich pozabija ze jeszcze ich załatwi i się z nimi policzy poza tym jak można od człowieka chorego psychicznie wymagać jasności umysłu poprawności składni czy sensowności wypowiedzi wariat na 100% miał bron bo ta laska z parteru ostrzegała przed tym policjantów żeby uważali a poza tym co każdy inny nękany człowiek by na miejscu tych z parteru zrobił tez by próbował wariata wystraszyc i opanowacmieszkanie O6 pisze:Karola23 pisze:Czemu piszecie fałszywe informacje szanowni Państwo. Człowiek, który wczoraj od godziny 23:45 był bohaterem nocnym ekscesów to mieszkaniec naszego bloku ul. Orlińskiego6 ostatnia klatka. Ludzie mieszkający na parterze o którym jest mowa w waszych wypowiedziach byli od dłuższego czasu zastraszani przez niego. Wczoraj wykrzykiwał, że ich zabije i się z nimi policzy., chcąc przy okazji zdewastować nasz dziedziniec.Gdyby to był ich rzekomy znajomy nie uciekał by ciągle do swojej klatki. Mam ponad 2 godz nagranie z tego zajścia. Ten niepoczytalny człowiek miał również broń przy sobie. Strzały oddal ok. godziny 2 o godz 2 15 policja brawurowo go schwytała. Ludzie z parteru zaplakani dziekowali policji ze ujęli psychopatę mówiąc ze to niestety mieszkaniec bloku. To on był sprawcą bezpodstawne go dwukrotnego włączenia alarmu przeciwpożarowe go, zbicia szybki w domofonie i aktów wandalizmu na waszych autach. Dziekujcie ludziom z parteru a nie ich oczerniajcie. Czy go wypuszcza czy wróci i nadal będzie nam zatruwa)ł życie zależy od złożenia obciążających go zeznań. NIGDY NIE WIESZ KTO MIESZKA ZA ŚCIANĄ
Moje obserwacje sa podobne - sasiad z ostatniej klatki co chwile do nich wyskakiwal i im grozil, chowal sie do klatki po czym wracal. Ale nie wiem czemu z kolei jakas kobieta z mieszkania z parteru co chwila wychodzila na podworko, wykrzykiwala i przeklinala. I tak na przemian sie wydzierali i cala sytuacja sie nakrecala. Myslalam ze strzaly to petardy, ale skoro to bron to naprawde strach teraz z domu wychodzic. Widzialam tez akcje policji - zlapali i obezwladnili naszego osobliwego sasiada. Moze monitoring to jakies wyjscie bo nie wiem jak Wy ale ja zaczynam bac sie wychodzic z domu.
Tylko umówmy się, że Panowie z parteru go przedrzeźniali i nakręcali

Karola23 pisze:Saul pisze:Skoro zabawa trwała kilka godzin to gdzie były leśne dziadki, które ciągle zgłaszają że ktoś źle zaparkował, a tutaj nie potrafili sprawić, aby policja przyjechała natychmiast?
Skoro wiesz, co robił to wiesz gdzie. Podejdź, zobacz i sprawdź
Tam nie było żadnej imprezy nie pisz głupoty jak nic nie wiesz
Zobacz na jaki post była to odpowiedz. To czy było to spotkanie znajomych, impreza czy cokolwiek nie a tu najmniejszego znaczenia

slyszalam 4 strzały i slyszalam jak ludzie krzyczą ze ma bron miałam otwarte okno cały czas poza tym on tam tak krzyczał ze trzeba było bardzo nie chcieć widzieć i słyszeć tego co tam się działo poza tym rozmawiała z policja jak go wzięli juz do wozu a zresztą co ja mam się tłumaczyć nie chcesz to nie wierz ja wiem w czym uczestniczyła i z kim miałam doczynienialofinden pisze:Karola23 pisze:Ten niepoczytalny człowiek miał również broń przy sobie. Strzały oddal ok. godziny 2 o godz 2 15Karola23 pisze: wariat na 100% miał bron bo ta laska z parteru ostrzegała przed tym policjantów żeby uważali
No to w końcu widziałaś jak strzela czy słyszałaś, że ktoś twierdzi iż ma broń? Może podrzuć po prostu to nagranie.
Ja widzę ze ludzie na tym forum wola bronić jakiegoś niepoczytalnego imbecyla który tu nam takie schizmy urządza, doszukują się w wypowiedziach ludzi którzy maja racje i cos do powiedzenia jakiś niedociągnięć podknięć i nic więcej. Wolą filozofować zamiast działać w słusznej sprawie żeby żyło się przyjemnie i bezpieczniej. Standard typowe polskie zachowanie
[quote="Selassie"]Ktos napisze dokladnie co tam sie stalo ?
Bo z opisów tutaj jedni mowia a imprezie ktora zle poszla, a inni o porachunkach miedzy sasiadami dodatkowo z uzyciem broni palnejnapisszystko to ca napisałam wcześniej mamy w bloku psychopatę który wie jak nam uprzykrzyc życie a wszyscy wola udawać ze nic się nie dzieje gość terroryzuje cały blok a ludzie zamiast mu urządzić wczoraj lincz woleli smaczne spać w drugim pokoju porażka i tyle
Bo z opisów tutaj jedni mowia a imprezie ktora zle poszla, a inni o porachunkach miedzy sasiadami dodatkowo z uzyciem broni palnejnapisszystko to ca napisałam wcześniej mamy w bloku psychopatę który wie jak nam uprzykrzyc życie a wszyscy wola udawać ze nic się nie dzieje gość terroryzuje cały blok a ludzie zamiast mu urządzić wczoraj lincz woleli smaczne spać w drugim pokoju porażka i tyle
Karola23 pisze:Ja widzę ze ludzie na tym forum wola bronić jakiegoś niepoczytalnego imbecyla który tu nam takie schizmy urządza, doszukują się w wypowiedziach ludzi którzy maja racje i cos do powiedzenia jakiś niedociągnięć podknięć i nic więcej. Wolą filozofować zamiast działać w słusznej sprawie żeby żyło się przyjemnie i bezpieczniej. Standard typowe polskie zachowanie
Psychol na pewno miał broń w postaci maczety. Więcej nie wiem bo nie widziałem akcji z godz 2:00
Ja nie twierdzę, że to co piszesz jest nieprawdą, ale mogłabyś sprecyzować skoro wszystko widziałaś, nagrywałaś, uczestniczyłaś w tym i rozmawiałaś z policją. Na razie ktoś coś słyszał, ale nie wiadomo co. Strzelanina na osiedlu to poważna sprawa. Dziwne, że w mediach nic nie piszą.
A kto z Was napisał do zarządcy bloku, aby przygotował ofertę monitoringu? W Waszym bloku internet dostarcza m.in. naszasiec.net i byłby to pierwszy kandydat do złożenia oferty. Tylko wstrząśnijcie Zarządcą, bo jak większość zarządców jeśli mieszkańcy nie wyjdą z pomysłem i nie przypilnują to samo się nie zrobi. Za miesiąc czy dwa organizuje się coroczne spotkanie wspólnoty dlatego to najlepszy moment na przegłosowanie uchwały.
to nie był ich kolega tylko mieszaniec bloku czemu wypisujesz takie bzdury nierozumiem jaki masz w tym cel rozmawiała i z policja i z tymi ludźmi z parteru on ich szykanowal juz od dłuższego czasu i był tez sprawca wszystkich innych aktów wandalizmu mieszka w tej malej części blokuPijeJabole pisze:Po raz kolejny jedni z sąsiadów zapewnili całemu dziedzińcowi pakiet rozrywek w postaci pijanego? kolegi? który usilnie chciał ich bić i dostać się do klatki. Zdaje się że to była ostatnia klatka w dużym budynku, parter.
Zabawa trwała dobre kilka godzin a oferowała następujące atrakcje:
- kopanie w szklane drzwi do klatki (od strony dziedzińca)
- rzucanie drewnianymi kołkami w elewację i drzwi
- darcie mordy
- przedrzeźnianie się
- uciekanie przed Policją
Pytanie brzmi, czy coś zostało uszkodzone?
ngy16687 pisze:A kto z Was napisał do zarządcy bloku, aby przygotował ofertę monitoringu? W Waszym bloku internet dostarcza m.in. naszasiec.net i byłby to pierwszy kandydat do złożenia oferty. Tylko wstrząśnijcie Zarządcą, bo jak większość zarządców jeśli mieszkańcy nie wyjdą z pomysłem i nie przypilnują to samo się nie zrobi. Za miesiąc czy dwa organizuje się coroczne spotkanie wspólnoty dlatego to najlepszy moment na przegłosowanie uchwały.
Prosze daj mi jeden powód dlaczego monitoring w czymś nam pomoże? W marketach galeriach ulicach maja monitoring nie taki i co z tego gość ma czapkę kaptur nawet jeśli bedzie widać twarz na drugi dzień ślad po nim zaginie sprawa w sadzie umozenie itp. I oczywiście przecięte kable czy rozbity wizjer w kamerze na który będziemy znowu zbierać składki nie wspominając o tym ze pewnie bedzie na okrągło nie dzialal tak jak domofony w naszym cudownym przeklętym bloku jak się trafiło na taka chołote to nic się z tym nie zrobi żaden monitoring to bedzie tylko działać na psychikę ze niby ktoś nas chroni pseudo ochroni w rzeczywistości na ciągnięcie ludzi na kasę trzeba było iść mieszkać na wole justowska do apartamentów a nie w blokowisku gdzie jest zbieranina z całej polski olkusze Kielce Sandomierz tarnowy brzeska i wiele innych podkrakowskich wsi
Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”