Propozycja zarządcy w sprawie rozwiązania problemu z parkowaniem na chodniku - Orlińskiego 6
Re: Propozycja zarządcy w sprawie rozwiązania problemu z parkowaniem na chodniku - Orlińskiego 6
Od zachodniej strony robi się podobnie. Może samochodów jest mniej niż od O8 ale zaczyna się robić tłoczno. Tak samo dzieje się pod O4. Był spokój przez dłuższy czas a teraz masakra. Albo bus z InPostu, a cały poprzedni tydzień stał duży dostawczy samochód z środkami higienicznymi, który z racji swoich gabarytów albo blokował chodnik, albo zajmował połowę drogi.
Re: Propozycja zarządcy w sprawie rozwiązania problemu z parkowaniem na chodniku - Orlińskiego 6
również jestem przeciwny słupkom
zorganizujcie parking dla wszystkich a nie szczucie SM i słupkami, jak powstaną to i tak będę parkował na jezdni, mam stare auto więc mi nie zależy czy ktoś obije
zorganizujcie parking dla wszystkich a nie szczucie SM i słupkami, jak powstaną to i tak będę parkował na jezdni, mam stare auto więc mi nie zależy czy ktoś obije
-
Podaj jeszcze marke i nr tablicy rejestracyjnej, na pewno znajdzie sie ktos chetny na sprawdzenie jak bardzo Ci nie szkoda 

-
heral pisze:również jestem przeciwny słupkom
Następny roszczeniowiec. "Dajcie mi bo mi się należy!" Czy zrobiłeś coś żeby zorganizowań jakieś dodatkowe miejsce postojowe? Zgłoś jakiś projekt do budżetu obywatelskiego, napisz do ZIKIT prośbę o wydzielenie dodatkowych miejsc, rusz się, zrób coś a nie tylko żądaj...Też mam drugie auto i chętnie bym je zaparkował bliżej bloku...
Własnie nastepny roszczeniowiec, nie uda sie wyciągnąć pieniędzy ze wspólnoty, od ludzi, to budżet obywatelski bo wszystkich to niczyje, żenada
pocieszające jest to że uchwała nie przejdzie, na szczęście
pocieszające jest to że uchwała nie przejdzie, na szczęście
heral pisze:również jestem przeciwny słupkom
Dlaczego Pan łamie przepisy i parkuje tam gdzie jest to zabronione? - Jakie jest Pana wytłumaczenie takiego stanu rzeczy?
Jestem stanowczo przeciwny słupkowaniu osiedla. Ustawienie słupków i uniemożliwienie zaparkowania choćby na chwilę na chodniku w celu zaniesienia dziecka do mieszkania lub rozladowaniu wiekszych zakupów spowoduje, że ludzie będą pozostawiali samochod na drodze. Bedzie to z pewnością wieksze utrudnienie niż w przypadku zaparkowania dwoma kolami na chodniku. Dodatkowa kwestia jest taka, że takie słupki szpeca osiedle.
BTW odnoszę wrażenie, że Nasz Zarzadca swoja uwagę skupia ostatnio wyłącznie na kwestii parkowania, pomijajac kwestie awarii i czystości na osiedlu.
Na osiadlu widzę nieustanna dbałość o blokady betonowe, nowe slupki, wcześniej odnawianie siatki przy parkingu. Są to ważne kwestie ale widzę ogromną dysproporcje np wzgledem dbałości o zieleń.
BTW odnoszę wrażenie, że Nasz Zarzadca swoja uwagę skupia ostatnio wyłącznie na kwestii parkowania, pomijajac kwestie awarii i czystości na osiedlu.
Na osiadlu widzę nieustanna dbałość o blokady betonowe, nowe slupki, wcześniej odnawianie siatki przy parkingu. Są to ważne kwestie ale widzę ogromną dysproporcje np wzgledem dbałości o zieleń.
A nie jest tak, że po tej stronie bloku jest coś nie w porządku z oznakowaniem? Może niech zarządca skonsultuje sprawę ze strażą miejską i dowie się czy to prawda. Również uważam, że słupki to słaby pomysł, ale głównie dlatego, że to przegrana i kapitulacja. Skoro na chodniku nie powinno się parkować, to przecież słupki powinny być zbędne, a do zamknięcia sprawy powinny wystarczyć regularne interwencje straży miejskiej lub policji. Nie sądziłam, że kiedyś będę zwolenniczką dzwonienia po interwencję straży miejskiej, niemniej od tego są. Skoro ludzie tłumaczenia nie są w stanie zrozumieć...
-
Mi sie raczej wydaje, ze poluzowanie polityki mandatowej przez SM ma zwiazek z wyborami 

Ja również nie spodziewałem sie, że stane się zwolennikiem interwencji służb na osiedlu ale zdecydowanie wole takie rozwiązanie niż kolejne betony słupki itp...
Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”