Termin zakończenia inwestycji Orlińskiego 6 Budimexu
Re: Termin zakończenia inwestycji Orlińskiego 6 Budimexu
Wystarczy iść na budowę, albo nawet patrząc na zdjęcia z forum ocenić stan zaawansowania robót. W panelu klienta masz tylko informacje o finansach budowy a nie stanie zaawansowania.
Nie wiedziałem że te procenty na panelu kienta odpowiadają finansowaniu budowy , dobrze ze mi powiedziałeś. Kiedy mają zamiar wstawiać okna orientuję się ktoś ?
Niestety to nie są tylko informacje o finansowaniu budowy...a patrząc jedynie na zdjęcia raczej nie jest się w stanie ocenić dokładnego stanu zaawansowania.
Opóźnienie jest i to znaczne, zresztą jak na wszystkich budowach zaczynając od 04...
Opóźnienie jest i to znaczne, zresztą jak na wszystkich budowach zaczynając od 04...
trzeba im wstrzymać transze to może przekalkulują
Yankes pisze:trzeba im wstrzymać transze to może przekalkulują
przecież kasa i tak trafia najpierw na RACHUNEK POWIERNICZY i dopiero po osiągnięciu jakiegoś procenta budowy kasa wędruje do DEWELOPERA. Więc to co piszesz nie przyniesie żadnego efektu, jedynym plusem dla tych co maja kredyt to będą MNIEJSZE ODSETKI

własnie chodzi o odsetki , tym bardziej że kapitał nie schodzi
No i właśnie kolejna transza się zbliża i o to jest pytanie co robić ? Dzwonił ktoś do Getin Banku zapytać się o postęp budowy ??
Pismo z Budimexu wraz z podpisanym oświadczeniem kierownika projektu i inspektora nadzoru, w dniu 28.10.2015r. zostało ukończone 60% inwestycji, czyli jest to stan zaawansowania, który miał być według harmonogramu ukończony na dzień 16 lipca br. Mają więc aktualnie około 3-miesięczne opóźnienie.
Ostatnio zmieniony 12 lip 2016, 0:32 przez Magdalena, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak na fakt 3-miesięcznego opóźnienia reagują banki? Ważne by odsetek większych niż potrzeba nie płacić, choć mam nadzieję, że obietnicy dotrzymają i się w terminie wyrobią.
-
pekao sa - chce miec aneks do umowy deweloperskiej (nie znam kosztu) i na ten podstawie aneks do umowy kredytowej (50 pln)
w akcie notarialnym jest zapis ze kazda zmiana w akcie jest oplacana na koszt wnioskodawcy - wiec kupujacego w tym wypadku.
dostalam pismo od Pekao sa - mam 30 dni na zalatwienie tego oraz BDMX ma wystosowac pismo z wyjasnieniem tak duzego opoznienia (O8 - ma okolo 2.5 mca).
wiec nie warto informowac PEKAO SA o opoznieniu (po prostu nie idzcie wyplacac transzy) - bo oni sie nawet nie orientuja w kwestii tego jak sie ma zaawansowanie inwestycji do umowy.
w akcie notarialnym jest zapis ze kazda zmiana w akcie jest oplacana na koszt wnioskodawcy - wiec kupujacego w tym wypadku.
dostalam pismo od Pekao sa - mam 30 dni na zalatwienie tego oraz BDMX ma wystosowac pismo z wyjasnieniem tak duzego opoznienia (O8 - ma okolo 2.5 mca).
wiec nie warto informowac PEKAO SA o opoznieniu (po prostu nie idzcie wyplacac transzy) - bo oni sie nawet nie orientuja w kwestii tego jak sie ma zaawansowanie inwestycji do umowy.
Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”