bart pisze:Pasiek pisze:Znajomy z firmy właśnie zarezerwował w 6tce mieszkanie, zapytał też o "moje" w 4ce, podobno 7 osób w kolejce jest na to mieszkanie zapisane...
Czy mógłbyś dowiedzieć się od znajomego czy w 6tce rozpoczeła się już sprzedaż mieszkań? Czy narazie zrobił wstępną rezerwacje, aby być pierwszym w momencie kiedy ruszy sprzedaż?
Rozpoczęcie sprzedaży mieszkań przy Orlińskiego 6
Rozpoczęcie sprzedaży mieszkań przy Orlińskiego 6
Re: Rozpoczęcie sprzedaży mieszkań przy Orlińskiego 6
@bart, a co za różnica dla Ciebie, i tak najpierw rezerwujesz, a później kupujesz. Jeśli wcześniej nie zarezerwujesz, to później i tak pewnie nie kupisz, więc jeśli jesteś zainteresowany, to pewnie warto udać się do biura Budimexu jak najszybciej 

slwk pisze:@bart, a co za różnica dla Ciebie, i tak najpierw rezerwujesz, a później kupujesz. Jeśli wcześniej nie zarezerwujesz, to później i tak pewnie nie kupisz, więc jeśli jesteś zainteresowany, to pewnie warto udać się do biura Budimexu jak najszybciej
Dla mnie różnica jest taka, że najwcześniej na kupnie będę pod koniec roku, więc jeśli sprzedaż rozpoczeła by się już to nie przeciągnę rezerwacjami zakupu do końca roku, natomiast jeśli sprzedaż się jeszcze nie zaczęła to, wtedy jest szansa na ew. zakup już w dogodnym dla mnie terminie.
Kombinuj, jeśli chodzi np. o płatności, to od podpisania umowy do dokonania pierwszej płatności może minąć nawet kilka miesięcy, więc jest tu trochę ruchu. Jeśli chodzi o ślub, to sprawa trudniejsza, choć z tego, co kojarzę, to bywa, że ludzie biorą wcześniej cywilny, żeby formalności załatwiać 

My zarezerwowaliśmy ale tak na słowo, bo umów jeszcze nie można podpisywać. Sam Budimex nie ma jeszcze tych umów gotowych. Ale z tego co nam mówili to w przeciągu tygodnia powinni zacząć umawiać na podpisanie rezerwacji.
@Wena, a powiedz jakie ceny mają w tym budynku? Bo ciekawi mnie czy faktycznie jest drożej niż w tych, które sprzedawali wcześniej.
bart pisze:slwk pisze:@bart, a co za różnica dla Ciebie, i tak najpierw rezerwujesz, a później kupujesz. Jeśli wcześniej nie zarezerwujesz, to później i tak pewnie nie kupisz, więc jeśli jesteś zainteresowany, to pewnie warto udać się do biura Budimexu jak najszybciej
Dla mnie różnica jest taka, że najwcześniej na kupnie będę pod koniec roku, więc jeśli sprzedaż rozpoczeła by się już to nie przeciągnę rezerwacjami zakupu do końca roku, natomiast jeśli sprzedaż się jeszcze nie zaczęła to, wtedy jest szansa na ew. zakup już w dogodnym dla mnie terminie.
Na ten moment mają rezerwację słowną, nie podpisywali nic, nie wie też czy już można podpisywać umowy rezerwacyjne/deweloperskie, byłem za to dzisiaj w Budimexie i dostałem informację że w sierpniu uruchomią sprzedaż kolejnych dwóch enklaw (Avia), jeden blok to ten za ich biurem sprzedaży.
No ale z tego, co się dowiedziałem dzisiaj, to zostało już w tym bloku kilka (3-4) mieszkań nie zarezerwowanych. To oczywiście może się jeszcze zmienić, bo chyba te rezerwacje często się anulują, ale jednak gdyby wszyscy chcieli dotrzymać słowa, to nie będzie tam już czego kupować. Za to będą kolejne etapy tej inwestycji.
iti pisze:No ale z tego, co się dowiedziałem dzisiaj, to zostało już w tym bloku kilka (3-4) mieszkań nie zarezerwowanych. To oczywiście może się jeszcze zmienić, bo chyba te rezerwacje często się anulują, ale jednak gdyby wszyscy chcieli dotrzymać słowa, to nie będzie tam już czego kupować. Za to będą kolejne etapy tej inwestycji.
A jak kształtują się ceny?
Z tego co wiem, to większość sprzedają tam za 4 500 zł/m2, czyli faktycznie tak jak zapowiadał Budimex, jest trochę drożej niż na początku i podobno ten trend ma być utrzymany. Wychodzi na to, że mogą sobie na to pozwolić, bo mieszkania idą jak ciepłe bułeczki 

Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”