Wlepki w windach / niszczenie wind w bloku Orlińskiego 6 Krakowie

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 6 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
NowyLokator

Re: Wlepki w windach / niszczenie wind w bloku Orlińskiego 6 Krakowie

Postautor: NowyLokator » 27 kwie 2017, 22:33

michalxg pisze: Nie sądzę, żeby ktokolwiek z mieszkańców "zdobił" w ten sposób swój blok ;)

Mylisz się. A to dlatego, że to były naklejki Hutnika. Jeśli nie jesteś w temacie - to piłkarski klub z Nowej Huty jak sama nazwa wskazuje.
Także jakiś przyjezdny robotnik nie naklei vlepki akurat Hutnika.
Może nakleić Wisły Kraków, bo to najlepszy polski klub, drużyna reprezentacyjna. Cracovii tez może przykleić jeśli sam jest z Krakowa bo będzie chciał popularyzować swój ulubiony klub.
Ale vlepka... HUTNIKA? I mam tutaj nie wierzyć w to, że zrobił to mieszkaniec Huty? Przecież Nowe Czyżyny to właśnie Nowej Huty przedsionek.

Smuci mnie po prostu to, że zapowiada się, iż mamy jakichś patologicznych, dresiarskich kretynów na naszym NOWYM osiedlu.
Jak na starym by to było to już "pal sześć", ale na nowym? I to mnie martwi.

wojtekf

Postautor: wojtekf » 28 kwie 2017, 2:02

Haha no to kolega teraz wymyślił z tym Hutnikiem :D

madoxx

Postautor: madoxx » 28 kwie 2017, 7:39

Generalnie wyczyszczenie tego czy odklejanie tych bazgrołów powinno należeć do ekipy zarządzającej czystością w bloku. Tylko u nich z normalnym utrzymaniem porządku jest kiepsko, w ogóle trzeba będzie poruszyć to też u zarządcy. Pasuje żeby było zadbane.

newkind

Postautor: newkind » 28 kwie 2017, 8:57

Ja jestem przekonany, że to albo budowlańcy (dali już popis wypisując propozycje seksualne z numerem konkurencji w windach) lub goście jakiegoś mieszkańca wychodząc z parapetówki/domówki...

michalxg

Postautor: michalxg » 28 kwie 2017, 10:11

NowyLokator pisze:
michalxg pisze: Nie sądzę, żeby ktokolwiek z mieszkańców "zdobił" w ten sposób swój blok ;)

Mylisz się. A to dlatego, że to były naklejki Hutnika. Jeśli nie jesteś w temacie - to piłkarski klub z Nowej Huty jak sama nazwa wskazuje.
Także jakiś przyjezdny robotnik nie naklei vlepki akurat Hutnika.
Może nakleić Wisły Kraków, bo to najlepszy polski klub, drużyna reprezentacyjna. Cracovii tez może przykleić jeśli sam jest z Krakowa bo będzie chciał popularyzować swój ulubiony klub.
Ale vlepka... HUTNIKA? I mam tutaj nie wierzyć w to, że zrobił to mieszkaniec Huty? Przecież Nowe Czyżyny to właśnie Nowej Huty przedsionek.

Smuci mnie po prostu to, że zapowiada się, iż mamy jakichś patologicznych, dresiarskich kretynów na naszym NOWYM osiedlu.
Jak na starym by to było to już "pal sześć", ale na nowym? I to mnie martwi.

No tak, bo przecież pracownicy ekip budowlanych, dostawców itp nie mogą byc z Huty i kibicować Hutnikowi :)

Pewien mieszkaniec

Postautor: Pewien mieszkaniec » 28 kwie 2017, 12:14

madoxx pisze:w ogóle trzeba będzie poruszyć to też u zarządcy. Pasuje żeby było zadbane.

Właśnie powinniśmy ten temat poruszyć. Bo tego typu rzeczy jak najbardziej zaliczają się do obowiązków ekip czyszczących. To tak jak z myciem schodów i innych prac tego typu.
Faktycznie ktoś zwrócił uwagę na ciekawy temat.
Pojawiła się rzecz do wyczyszczenia, rzecz do usunięcia i od tego czasu minął prawie miesiąc a nic się nie zmieniło.
Czyli mamy rozumieć, że nikt tego ani teraz ani w przyszłości nie będzie i nie zamierza wyczyścić?

Radzę teraz zareagować na ten problem bo jeśli TERAZ nikt nie podniesie głosu to za pół roku winda będzie wyglądała tak jak niżej. I nie będą to z pewnością przyjazne kwiatuszki tylko kibolskie hasełka.

Obrazek

Serio, chcemy żyć w takim syfie? I codziennie to oglądać w miejscu naszego zamieszkania?
Mnie najbardziej szokuje to, że ktoś spaskudził windę a sprzątaczki na to "jest naklejka? Spoko, niech zostanie" i nikt z tym nic nie robi :D

Pewien mieszkaniec

Postautor: Pewien mieszkaniec » 29 kwie 2017, 1:37

Nawiasem, widziałem dziś w windzie, że wokół tych dokladnie naklejek ktoś rozlał jakąś maź.
Ktoś wie co to jest?

Czy to reakcja sprzątających i uzycie bliżej nieznanego mi specyfiku, który po czasie sprawi, że naklejka lepiej odejdzie i ją zerwą?
Czy może wandale czytają nasze forum i oblali naklejke jakąś śliską mazią aby TRUDNIEJ było ją doczyścić? Takie działanie na przekór?

Obrazek

Swoją drogą to nie mam bladego pojęcia dlaczego nikt od kilku dobrych miesięcy ze sprzątaczek nie potrafił wyczyścić windy i usunąć z niej puszki.

Obrazek

jasiek

Postautor: jasiek » 29 kwie 2017, 8:49

Ludzie są beznadziejni, że nie potrafią donieść papierka czy puszki do mieszkania jadąc w gorę lub do kosza przed klatką wychodząc gdzieś. Lenistwo to mało powiedziane. Takie rzeczy się wynosi z domu..

Pewien mieszkaniec

Postautor: Pewien mieszkaniec » 02 maja 2017, 10:51

Panowie, ej serio? Dziś rano. Nowe zniszczenia w windzie.
Piszcie który to jak wiecie, wydrukuje się "naszą" naklejkę z danymi osobowymi i podanym numerem zamieszkania z dopiskiem "uwaga, wandal" i przyklei na to. Albo inny pomysł - naklei mu się jakieś naklejki na jego drzwi wejściowe do domu.

Obrazek

wojtekf

Postautor: wojtekf » 02 maja 2017, 11:59

Ja obstawiam że to albo jacyś robotnicy albo goście bo widać napis Kolorowe.

Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”