Rozpoczęcie sprzedaży mieszkań przy Orlińskiego 6

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 6 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
nnika_88

Re: Rozpoczęcie sprzedaży mieszkań przy Orlińskiego 6

Postautor: nnika_88 » 17 paź 2014, 13:11

iti pisze:Kombinuj, jeśli chodzi np. o płatności, to od podpisania umowy do dokonania pierwszej płatności może minąć nawet kilka miesięcy, więc jest tu trochę ruchu. Jeśli chodzi o ślub, to sprawa trudniejsza, choć z tego, co kojarzę, to bywa, że ludzie biorą wcześniej cywilny, żeby formalności załatwiać ;)

Nie trzeba być małżeństwem żeby kupić mieszkanie i wziąć kredyt. Wtedy określa się procentowo kto ile wkłada do mieszkania jeśli planujecie ślub i chcecie po 50 % to tak podajecie a jesli któreś z was więcej dołoży do mieszkania to określa się procentowo np. 70 % do 30 %. I wszystko jasne... No chyba że chcecie korzystać z MDM to wtedy ślub jest wymagany, ale bez dofinansowania nie trzeba się spieszyć ze ślubem.

slwk
Administrator

Re: Rozpoczęcie sprzedaży mieszkań przy Orlińskiego 6

Postautor: slwk » 17 paź 2014, 23:58

A to dosyć ciekawa sprawa, też gdzieś o tym słyszałem, ale specjalnie nie testowałem, bo nie było mi to potrzebne. Z drugiej strony temat jest ciekawy i może nadawałby się na osobny wątek w dziale z kredytami? Może @nnika_88 to tam opiszesz albo nie będziesz miała nic przeciwko temu jeśli zacytuję Twoją wypowiedź w tamtym miejscu. No i pewnie jednak większość osób kupujących w tych inwestycjach Budimexu korzysta właśnie z programu Mieszkanie dla Młodych :)

Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”