Zmiana położenia kaloryfera w mieszkaniu Orlińskiego 6

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 6 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Awatar użytkownika
Żółwik

Re: Zmiana położenia kaloryfera w mieszkaniu Orlińskiego 6

Postautor: Żółwik » 31 sie 2016, 9:23

lofinden pisze:Dokładnie to chodziło mi o grzejnik w łazience, który ma mieć 122cm wysokości i ma być nad pralką tylko ciekawi mnie ile cm nad podłogą będzie zawieszony.

To już trudniejsza sprawa ponieważ na O4 grzejniki w łazienkach były różnych rozmiarów w zależności od wielkości łazienki i jej położenia. Pewnie na O6 jest podobnie. U mnie grzejnik zaczyna się na wysokości 100 cm po położeniu już płytek i ma tylko 84 cm wysokości. Jeśli Twój ma mieć 122 cm to może być węższy, ale wyższy. Pralka spokojnie wchodzi pod grzejnik. Nie robiłem przeróbek położenia grzejnika, jest tak jak był przy odbiorze mieszkania. Jeśli na planie Budimexu przy grzejniku w łazience masz gniazdko elektryczne pod pralkę spodziewaj się, że ten grzejnik musi być na minimum 90 cm (takie są standardowe wysokości pralek).

Marcelito

Re: Zmiana położenia kaloryfera w mieszkaniu Orlińskiego 6

Postautor: Marcelito » 16 wrz 2017, 18:22

Witam,
odkurzę trochę ten zapomniany temat. Planujemy wymienić grzejnik łazienkowy o ciśnieniu roboczym 0,8 mPa / 8 bar. Kojarzycie jakie jest ciśnienie robocze na Orlińskiego?
Z góry dzięki za pomoc!

Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”