Czynsz / Opłaty za mieszkanie w Krakowie - Orlińskiego 6
Re: Czynsz / Opłaty za mieszkanie w Krakowie - Orlińskiego 6
Choć tyle dobrze, że na trzy miesiące, a nie cały rok z góry. Domyślam się, że dla tego tylko na 3 miesiące chcą przedłużyć, bo w marcu 2017 planowane jest pierwsze zebranie Wspólnoty O6.
Witam,
mam pytanko do osób, które odebrały mieszkania o opłatę za mieszkanie. Jak wygląda zapłata za czynsz w momencie odbioru mieszkania np. odbieram z końcem miesiąca i czy płacę pełną opłatę za mieszkanie za ten miesiąc (pomimo iż pozostało tylko kilka dni do końca miesiąca) czy jest obliczana kwota czynszu tylko ze te dni od momentu odebrania mieszkania?
Z góry dzięki za odpowiedź.
mam pytanko do osób, które odebrały mieszkania o opłatę za mieszkanie. Jak wygląda zapłata za czynsz w momencie odbioru mieszkania np. odbieram z końcem miesiąca i czy płacę pełną opłatę za mieszkanie za ten miesiąc (pomimo iż pozostało tylko kilka dni do końca miesiąca) czy jest obliczana kwota czynszu tylko ze te dni od momentu odebrania mieszkania?
Z góry dzięki za odpowiedź.
tylko za dni od dnia odebrania mieszkania.
pOkA - Czynsz płacisz od dnia, w którym odebrałeś mieszkanie. A więc jeżeli mieszkanie odebrałeś przykładowo 30 grudnia br., to opłata którą będziesz musiał wnieść za miesiąc grudzień wyniesie 2 dni. Taki też rachunek zostanie Tobie przekazany do zapłaty.
I stało się w nowej umowie na ochronę stawka wzrosła o 58% ! Trzeba się szybko zorganizować, bo to naprawdę istotny i zupełnie niepotrzebny koszt w czynszu. Ten sam efekt można osiągnąć zwykłym bezobsługowym monitoringiem.
>ngy16687< Możesz podesłać treść tej umowy?
Promos nie podesłał nowej wersji, mam tylko tą kończącą się z dniem 31.12. Piszczcie również do Promosu, aby szybciej odpalił e-kartoteke i zamieścili tam każdy papier dot. wspólnoty. E-Kartoteka wg przyjętych uchwał miała być od 1.01, ale jak zwykle wszystko opóźnione i będzie, kiedy będzie. 

>ngy16687< w takim razie skąd pewność, że stawka wzrosła aż o 58%?
Ciekawe kiedy zostaniemy poinformowani o uruchomieniu e-kartoteki i kiedy będziemy wpięci do jej systyemu...
Ciekawe kiedy zostaniemy poinformowani o uruchomieniu e-kartoteki i kiedy będziemy wpięci do jej systyemu...
Z maila od Promosu. Promos utrzymuje, że czynsze nie wzrosną, czego przed spotkaniem Wspólnoty można było się spodziewać. Przypuszczalnie zasypiemy deficyt niewykorzystanymi zaliczkami na wodę, ogrzewanie, które były ustawione dość wysoko.
Zachęcam do pisania do Zarządcy, wyrażania opinii i składania konstruktywnych wniosków aby wiedział, że mieszkańcy się interesują.
Swoją drogą warto byłoby uruchomić jakąś zmasowaną akcję mailowo/ telefoniczną na Zarządcy aby przyspieszył uruchomienia e-kartoteki. Była uchwała, że wystartuje od 1.01, a dostępów nie ma i będą jak będą. Po e-kartotece oczekiwałbym kompletu umów, dokumentów z odbiorów, danych statystycznych aby nie trzeba było się prosić mailowo i czekać po kilkanaście/dziesiąt dni na reakcję.
Zachęcam do pisania do Zarządcy, wyrażania opinii i składania konstruktywnych wniosków aby wiedział, że mieszkańcy się interesują.
Swoją drogą warto byłoby uruchomić jakąś zmasowaną akcję mailowo/ telefoniczną na Zarządcy aby przyspieszył uruchomienia e-kartoteki. Była uchwała, że wystartuje od 1.01, a dostępów nie ma i będą jak będą. Po e-kartotece oczekiwałbym kompletu umów, dokumentów z odbiorów, danych statystycznych aby nie trzeba było się prosić mailowo i czekać po kilkanaście/dziesiąt dni na reakcję.
>ngy16687< Cóż, ja póki co od Promosu maila nie dostałem. Co do zebrania Wspólnoty O6 planowana jest na marzec br.
Ja na e-kartotekę czekam z niecierpliwością, bo póki co czuję się jak ślepa kura szukająca ziarna... Co do uchwał i pozostałych dokumentów zgadzam się z Tobą w 100%. Mam nadzieję, że mieszkańcy O6 podobnie myślą, bo silna wspólnota będzie nam potrzebna. Szkoda tylko, że tak mało aktywnie zbierają głos na forum....
Ja na e-kartotekę czekam z niecierpliwością, bo póki co czuję się jak ślepa kura szukająca ziarna... Co do uchwał i pozostałych dokumentów zgadzam się z Tobą w 100%. Mam nadzieję, że mieszkańcy O6 podobnie myślą, bo silna wspólnota będzie nam potrzebna. Szkoda tylko, że tak mało aktywnie zbierają głos na forum....
Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”