Różnice pomiędzy wyglądem elewacji makiety i rzeczywistego budynku O6

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 6 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
D89

Re: Różnice pomiędzy wyglądem elewacji makiety i rzeczywistego budynku O6

Postautor: D89 » 28 kwie 2016, 8:34

Diament30 pisze:
Kate pisze:wg mnie zmiana kolorów elewacji na naszym budynku wyszła na plus, przynajmniej nie będzie tak szaro :)

Gratuluje gustu :D
Gratuluje kultury osobistej ;)

biuro prasowe

Postautor: biuro prasowe » 29 kwie 2016, 14:18

Informacja dot. kolorystyki elewacji znajduje się pod linkiem:
budimex-nieruchomosci.pl/krakow-orlinskiego-6/najczestsze-pytania.html

Yankes

Postautor: Yankes » 29 kwie 2016, 14:33

witam

Biuro Prasowe firmy Budimex.

Osobiście bardzo się cieszę, iż nasze uwagi są przez Państwa czytane.
Uważam, iż trzeba dyskutować i znaleźć kompromis.

Chciałbym uzyskać jeszcze jedną odpowiedź na kolor elewacji parteru budynku- jest biały jak zauważyło parę osób na forum ten kolor nie jest praktyczny.

Diament30

Postautor: Diament30 » 29 kwie 2016, 20:12

Kompromis jest tylko jeden dotrzymanie obietnic.

Diament30

Postautor: Diament30 » 29 kwie 2016, 20:30

Oczywiście zgodzę się że zmiana od strony półnconej korzystnie wpływa na wygląd naszego bloku , jednak ciągle nie wyjasnioną zostaje kwestia dlaczego partery od strony dziedzinca został użyty kolor pomarańczowy zamiast szarego bardziej uniwersalnego. Wstawki pomaranczowe na elewacji też za wesoło nie wyglądają. Pozostaje strona zachodnia ja mam nadzieje ze kolor dolnych czesci elewacji bedzie taka jak w projekcie i prospekcie.

Kate

Postautor: Kate » 01 maja 2016, 12:08

Diament30 pisze:Oczywiście zgodzę się że zmiana od strony półnconej korzystnie wpływa na wygląd naszego bloku ....

cóż za zmiana frontu, pozostaje mi tylko napisać "Gratuluję gustu" :) a tak ogólnie to wydaje mi się, że Budimex nie przemaluje budynku, nawet jeśli kilka osób pójdzie w tej sprawie do biura. Zgodzę się z większością, że z celów praktycznych na parterze powinni zostawić kolor grafitowy, jednak ta sprawa wydaje się na ten moment przesądzona....

P.S. Diament30 Twoje nieprzyjemne komentarze do mnie bądź do ludzi o odmiennym zdaniu są dla mnie niezrozumiałe. Dopuść do siebie myśl, że nie każdemu musi się podobać to samo co Tobie ;)

To tyle od przyszłej sąsiadki, pozdrawiam ;]

ngy16687

Postautor: ngy16687 » 01 maja 2016, 13:43

zdecydowanie dół powinien być grafitowy, jak będę w poblizu zrobie foty jak wygląda ledwo oddany blok Orlińskiego 4, koszmar, cały uwalony brudem od chlapiącego deszczu

Diament30

Postautor: Diament30 » 01 maja 2016, 15:33

Nie wiem jak wy drodzy sąsiedzi ale ja należe do ludzi, którzy lubia miec wszystko czaro na białym. Miał być szary. Już nawet nie chodzi o to czy wam się podoba czy tez nie . Umawialiśmy się z Budimexem inaczej. Jestem sfrustrowany bo czuje się troche oszukany.

xXx

Postautor: xXx » 01 maja 2016, 20:00

Efekt kolorystyczny jak najbardziej na plus ! Dobrze, że nie zrobili szarej ściany jak było na makiecie. Jedyne co może przeszkadzać w późniejszym czasie to biały dół budynku.
Ale ogólnie blok wygląda bardzo dobrze !

Diament30

Postautor: Diament30 » 01 maja 2016, 20:45

Zdania na ten temat są podzielone. Ja osobiście będę się upominal o to za co zapłaciłem. I proponuje w tym momencie zakończyć ten jałowym spór bo widzę moi przyszli sąsiedzi wezmą wszystko co się im pod nos podstawi.

Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”