Uchwała na temat parkowania na chodniku pod blokiem Orlińskiego 6

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 6 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
michalxg

Re: Uchwała na temat parkowania na chodniku pod blokiem Orlińskiego 6

Postautor: michalxg » 23 kwie 2017, 9:19

Karo88 pisze:I bardzo dobrze, niech wreszcie zrobią porządek bo wzdłuż ulicy Orlinskiego nie da się przejechać, lokatorzy już oddanych bloków zrobili sobie darmowy parking tworząc tym samym drogę jednokierunkową bo nie sposób tamtędy przejechać!

Niestety - dopóki nie stanie tam zakaz zatrzymywania się i postoju to tak będzie wyglądać :(

agni

Postautor: agni » 23 kwie 2017, 9:45

Karo88 pisze:I bardzo dobrze, niech wreszcie zrobią porządek bo wzdłuż ulicy Orlinskiego nie da się przejechać, lokatorzy już oddanych bloków zrobili sobie darmowy parking tworząc tym samym drogę jednokierunkową bo nie sposób tamtędy przejechać!

Istny skandal! Kto to widział, żeby za darmo parkować..

cirella

Postautor: cirella » 23 kwie 2017, 11:05

Straszne rzeczy się dzieją na tym naszym O6.. psy szczekają,dzieci tupią,sasiedzi palą papierosy a jakby tego bylo malo to jeszcze samochody parkują za darmo.. Trzeba z tym iść do jakiejś gazety.

michalxg

Postautor: michalxg » 23 kwie 2017, 11:41

agni pisze:

Istny skandal! Kto to widział, żeby za darmo parkować..

Zastanawiam się czy niektórzy są głupi, czy tylko takich udają. Czy nie uważasz, że parkowanie na ulicy, które powoduje, że z dwukierunkowej (JEDYNEJ WYJAZDOWEJ!) ulicy robi się ulica jednokierunkowa nie jest przesadą?

Karo88

Postautor: Karo88 » 23 kwie 2017, 23:22

cirella pisze:Straszne rzeczy się dzieją na tym naszym O6.. psy szczekają,dzieci tupią,sasiedzi palą papierosy a jakby tego bylo malo to jeszcze samochody parkują za darmo.. Trzeba z tym iść do jakiejś gazety.

Być może napisałam zbyt skomplikowane zdanie,lub ktoś ma problem z czytaniem że zrozumieniem więc pozwolę sobie wyjaśnić, że sedno mojej wiadomości dotyczyło tego, że ludzie parkują na chodnikach utrudniając przejazd przez i tak wąska już ulicę. Brak kultury i podstawowej znajomości przepisów ruchu drogowego skutecznie utrudnia życie nie tylko mieszkańcom Waszego bloku.

michalxg

Postautor: michalxg » 24 kwie 2017, 8:12

Karo88 pisze:
cirella pisze:Straszne rzeczy się dzieją na tym naszym O6.. psy szczekają,dzieci tupią,sasiedzi palą papierosy a jakby tego bylo malo to jeszcze samochody parkują za darmo.. Trzeba z tym iść do jakiejś gazety.

Być może napisałam zbyt skomplikowane zdanie,lub ktoś ma problem z czytaniem że zrozumieniem więc pozwolę sobie wyjaśnić, że sedno mojej wiadomości dotyczyło tego, że ludzie parkują na chodnikach utrudniając przejazd przez i tak wąska już ulicę. Brak kultury i podstawowej znajomości przepisów ruchu drogowego skutecznie utrudnia życie nie tylko mieszkańcom Waszego bloku.

Nie martw się, wyłapią pare mandatów i nauczą się parkować zgodnie z przepisami :)

cirella

Postautor: cirella » 24 kwie 2017, 9:17

michalxg pisze:
Karo88 pisze:

Nie martw się, wyłapią pare mandatów i nauczą się parkować zgodnie z przepisami :)

Na swoim miejscu postojowym dostanę mandat? Nie wiedziałam że tak to działa :) DO GAZETY Z TYM! :lol:

cirella

Postautor: cirella » 24 kwie 2017, 9:32

Ja raczej mandatu nie dostanę drogi sąsiedzie - ale za to mam niesamowity ubaw czytając te wszystkie Wasze monotematyczne, ciągnące się od dawien dawna - wypociny. Możliwe że to ze mną jest coś nie tak bo nie przeszkadzają mi samochody zaparkowane na chodniku ( wjezdzam i wyjezdzam na swoje miejsce bez mrugnięcia - kwestia wprawy i odpowiednich umiejętności) jak również nie przeszkadza mi szczekanie piesków, tupot dzieciaczków, palenie fajek przez sąsiada i głośna muzyka na pietrze :) Linczujcie! Czekam! ;) :twisted:

michalxg

Postautor: michalxg » 24 kwie 2017, 10:30

cirella pisze:Ja raczej mandatu nie dostanę drogi sąsiedzie - ale za to mam niesamowity ubaw czytając te wszystkie Wasze monotematyczne, ciągnące się od dawien dawna - wypociny. Możliwe że to ze mną jest coś nie tak bo nie przeszkadzają mi samochody zaparkowane na chodniku ( wjezdzam i wyjezdzam na swoje miejsce bez mrugnięcia - kwestia wprawy i odpowiednich umiejętności) jak również nie przeszkadza mi szczekanie piesków, tupot dzieciaczków, palenie fajek przez sąsiada i głośna muzyka na pietrze :) Linczujcie! Czekam! ;) :twisted:

A kogo interesuje co Tobie przeszkadza? Samochody na chodniku przeszkadzają przechodniom, a te zaparkowane na ulicy utrudniają wyminięcie się dwóch samochodów na jedynej drodze wyjazdowej z osiedla i w tym cały problem. Pozostałe komentarze juz w ogole pominę bo Twoje wypowiedzi zaczynaja przypominać forum Onetu :)

Samochody powinny byc parkowane jedynie na miejscach do tego wyznaczonych i mam nadzieje, że większość mieszkańców osiedla bedzie na tyle mądra, żeby nie akceptować samowolki którą uprawiają niektórzy.

cirella

Postautor: cirella » 24 kwie 2017, 11:03

Poproszę o trochę sensowności wypowiedzi... bo bełkotu nie lubię :o Przeczytaj na spokojnie, ze zrozumieniem i bez pulsującej żyłki na czole poprzedni post i zastanów się co piszesz. Jakby nie było też jestem cześcią społeczności O6 - czyli zarówno mieszkańcem, przechodniem jak i kierowcą. - więc na niewłaściwym miejscu jest pytanie "Kogo interesuje co Tobie przeszkadza?"Bo skoro nikogo to nie interesuje co przeszkadza mi jako pełnoprawnemu właścicielowi mieszkania, to dlaczego ja mam się przejmować tym, co przeszkadza innym? Delikatnie nielogiczne. Ale ważne, że spróbowałeś. :geek:

Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”