Miejsca postojowe do wynajecia pod blokiem Orlińskiego 6 w Krakowie

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 6 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
xXx

Re: Miejsca postojowe do wynajecia pod blokiem Orlińskiego 6 w Krakowie

Postautor: xXx » 26 lut 2017, 23:11

"A widzisz, najpierw trzeba to wiedzieć. A nie każdy wie. Jak np. ja. Stąd też moje posty w tym temacie by się tego dowiedzieć bo nie byłem obecny przy formalnościach.
Moje pytanie w tym temacie są przejawem mojej dobrej intencji. Aby właśnie uniknąć takich sytuacji w przyszłości."

Uwierz mi nie trzeba być przy podpisywaniu formalności żeby zorientować się, że na miejscach z "blokadą"( czy jest ona opuszczona czy nie) nie parkuję! Będąc na innych osiedlach nie jestem przy podpisywaniu formalności a jednak nie parkuje gdzie popadnie.
Oczywiście pytać możesz bo jak widać nie dla każdego jest to jasne...

Nowy

Re: Miejsca postojowe do wynajecia pod blokiem Orlińskiego 6 w Krakowie

Postautor: Nowy » 26 lut 2017, 23:26

Ja kiedyś naiwnie liczyłem na to, że będę mógł nie bawić się w podnoszenie i opuszczanie tej blokady za każdym razem, kiedy korzystam z miejsca postojowego. W końcu wiadomo, że miejsca wykupione, skoro jest blokada, to miejsce do kogoś należy, jest pod znakiem parkingu chyba informacja, że parking dla właścicieli miejsc o numerach od do :) Z idealizmu i tego, że ludzie myślą, albo mają odrobinę kultury, wyleczył mnie jakiś kierowca, który pożyczył sobie ode mnie miejsce na ponad dobę. I teraz już za każdym razem podnoszę niestety ten pachołek, a przecież można sobie wyobrazić, sytuację, gdzie pachołki w ogóle nie są potrzebne, szkoda, że nie w naszym kraju :/

Jeśli chodzi o to, ile kosztuje wynajęcie miejsca postojowego w garażu podziemnym w Czyżynach, to trzeba tu też wziąć pod uwagę miesięczny koszt utrzymania takiego miejsca, który wcale nie jest niski. Żeby właściciel wyszedł na swoje, to trudno, żeby dawał niższą cenę :)

Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”