Problemy mieszkańców do koniecznego rozwiązania (os. Orlińskiego 6)

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 6 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Luker10

Re: Problemy mieszkańców do koniecznego rozwiązania (os. Orlińskiego 6)

Postautor: Luker10 » 14 wrz 2016, 21:33

michalb pisze:a co z parkowaniem ekip które wykańczają mieszkania, dostarczają materiał lub meble?

Obowiązują ich te same prawa i obowiązki co pozostałych, jeszcze jakieś pytania?

sam.slater

Postautor: sam.slater » 14 wrz 2016, 21:36

michalb pisze:a co z parkowaniem ekip które wykańczają mieszkania, dostarczają materiał lub meble?

mandat wliczą sobie w koszty ;)

michalb

Postautor: michalb » 14 wrz 2016, 21:37

zobaczymy jak to będzie w praktyce :)
patrząc na O4 to chyba było wręcz przeciwnie, albo rzeczywiście obowiązywały ich inne prawa... :p

adi

Postautor: adi » 14 wrz 2016, 22:17

Myślę, że w praktyce przerobicie dokładnie to samo, co przerabia Orlińskiego 4 ;)

M&M

Postautor: M&M » 15 wrz 2016, 7:27

Myślę, że będzie lepiej niż na O4 bo tam już przerobili wszystkie kombinacje znaków i już wiedza chyba jak je zamontować :lol:

Myślę że nikt się nie przyczepi jak ekipa stanie na chodniku, wypakuje auto i pojedzie zaparkować... W tym że znając życie to wypakuje i...zostanie bo jak już stoi to po co przestawiać.

Rysiul4

Postautor: Rysiul4 » 15 wrz 2016, 17:47

gucio pisze:I tak trzeba trzymać , czym skorupka za młodu nasiąknie ...:-)
Musicie się nauczyć parkować w dozwolonych miejscach a nie bić piane bo jest to niepotrzebne alb o zrezygnować z samochodu , mieszkacie w mieście a nie w Koziej ......

Mieszkam w Krakowie od 30 lat i to po sasiedzku na d303 i nigdy nie wzywalismy SM. Nie gardze nimi bo sam jestem mundurowy ale nie rozumiem obywateli i zarazem swoich nowych sasiadow ktorzy odrazu dzwonia po s.m bo ktos na chodniku stanal do rozladunku. Ludzie da sie przejsc obok. W gwoli scislosci tam nie ma zakazu. Bedziemy sie nawzajwm szczuc mundurowymi to bedzie kicha nie zgoda. U nas na osiedlu kazdy rozumie ze auto gdzies trzeba postawic i o ile jest to w granicach rozsadku to nikt nikomu mandatow nie zalatwia.

Rysiul4

Postautor: Rysiul4 » 15 wrz 2016, 17:56

adi pisze:Myślę, że w praktyce przerobicie dokładnie to samo, co przerabia Orlińskiego 4 ;)

To jest wlasnie mentalnosc polakow. Czlowiek czlowiekowi wilkiem. Zamiast byc "teamem" i wspolpracowac (dogadac sie i znalezc konsensus) to lepiej dzwonic po SM. Rece opadaja ;(

michalb

Postautor: michalb » 15 wrz 2016, 19:33

Rysiul4 pisze:
adi pisze:Myślę, że w praktyce przerobicie dokładnie to samo, co przerabia Orlińskiego 4 ;)

To jest wlasnie mentalnosc polakow. Czlowiek czlowiekowi wilkiem. Zamiast byc "teamem" i wspolpracowac (dogadac sie i znalezc konsensus) to lepiej dzwonic po SM. Rece opadaja ;(

Dokładnie tak to wygląda na O4 i boję się że tak będzie na O6. Zawistni mieszkańcy będą mandaty załatwiać swoim sąsiadom. Wspólnota nie ma co....

Awatar użytkownika
Magdalena

Postautor: Magdalena » 15 wrz 2016, 19:58

Ostatnio zmieniony 21 mar 2017, 9:41 przez Magdalena, łącznie zmieniany 1 raz.

Rysiul4

Postautor: Rysiul4 » 15 wrz 2016, 20:28

michalb pisze:
Rysiul4 pisze:

Dokładnie tak to wygląda na O4 i boję się że tak będzie na O6. Zawistni mieszkańcy będą mandaty załatwiać swoim sąsiadom. Wspólnota nie ma co....

Tak wlasnie zachowuja sie ludzie (jak ktos wczesniej napisal) z koziej... Zero przystosowania do zycia w grupie. . Mam nadzieje ze jak sie poznamy to wspolprqca bedzie lepsza i sie uda bezbloesnie dogadac, dlatego opanujcie sie ludzie z tymi przepisami. Wystarczy ze kazdy kto parkuje "krzywo" zostawi numer telefonuna desce i wszystko bedzie ok.

Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”