Budowa kolejnych pięter w bloku Orlińskiego 6

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 6 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Diament30

Re: Budowa kolejnych pięter w bloku Orlińskiego 6

Postautor: Diament30 » 04 sie 2015, 16:52

Dzisiaj byłem na placu budowy i widziałem pracujących robotników od strony wschodniej budynku. Do zakonczenia wznoszenia naszych pięter zostało juz naprawde niewiele , także pomału możecie mysleć o kolorach scian i wykonczeniu mieszkania :D

Nowy

Postautor: Nowy » 04 sie 2015, 22:40

Jak tak dalej pójdzie, to niedługo ta inwestycja dogoni Orlińskiego 4 ;) No w każdym razie im szybciej Budimex będzie kończył kolejne budynki, tym szybciej dla mieszkańców okolicy, tych obecnych, jak i przyszłych :)

Diament30

Postautor: Diament30 » 05 sie 2015, 16:24

Na Orlinśkiego 4 powinni już robić elewacje budynku , ciekawi mnie kiedy mieszkancy w umowie mają zapisane odbióry mieszkań.

Feelip

Postautor: Feelip » 05 sie 2015, 18:31

Spokojnie z tym gonieniem. Stawianie konstrukcji budynku i jej kolejnych pięter jest najbardziej widoczne i odczuwalne, to co dzieje sie wewnatrz w zakresie instalacji i wykończenia juz nie widac, a te prace sa czasochłonne. Tak, na elewacje O4 powinni niedlugo wchodzic, zwlaszcza ze skonczyli budynek na Avii, logika sugeruje ze firma przejdzie z budynku na budynek.

Diament30

Postautor: Diament30 » 05 sie 2015, 18:51

Na tvn mówili ze na osiedlu Dywizjonu 303 podczas burzy która przechodziła przez KrK między 15 a 17 uderzył piorun w operatora dzwigu na placu budowy. Wszystko wynika ze to niestety pracownik Budimexu lub jakiś podwykonawca, sądząc po ilości dzwigów która znajduję sie na Nowych Czyżynach . Przewieziono go do szpitala. Mam nadzieje że nic mu się nie stało , lecz jak myślę w jaki sposób oni musieli go stamtąd wyciągać , jak nie był sam wstanie zejśc to aż mnie ogarnia przerażenie.

morth

Postautor: morth » 21 sie 2015, 12:16

Z dzisiaj
Obrazek
Obrazek
Obrazek

michalb

Postautor: michalb » 22 sie 2015, 1:59

Przechodzilem wokoło budowy w ciągu dnia i patrząc przez pryzmat ostatnich słonecznych dni to zastanawiam się czy wewnątrz dziedzińca na parterze oraz na niskich piętrach nie będzie za ciemno. Środek dziedzińca jest mocno zacieniowany nawet jak słońce jest wysoko. 7 pięter to dużo a odległości pomiędzy poszczególnymi ścianami inwestycji są na moj gust za małe by na niskich piętrach miec komfortowo doslonecznione mieszkanie.
Teraz jak ta inwestycja przybiera finalny kształt, to uwazam ze Budimex do granic możliwości upchnal maksymalna ilosc mieszkań na zakupionej działce. Zastanawiające czy aby nie przeszarżowali, skutkiem czego dolne wewnętrzne mieszkania będą ciemne?

iti

Postautor: iti » 31 sie 2015, 23:09

A na stronie pojawił się kolejny wpis o budowie inwestycji Orlińskiego 6 w Czyżynach. Wygląda na to, że budowa ma się coraz bliżej końca, a przynajmniej wznoszenie konstrukcji, prace trwają już na ostatnim - 7 piętrze. A co do doświetlenia mieszkań wewnątrz dziedzińca, to przechodząc tamtędy ostatnio, miałem właśnie wrażenie, że jest tam całkiem jasno, choć to był bardzo słoneczny dzień. No i na pewno Budimex upchnął na tych działkach tak dużo, jak się tylko dało :) A poniżej jeszcze kilka w miarę świeżych zdjęć.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Feelip

Postautor: Feelip » 01 wrz 2015, 18:42

Oj..bedzie kawał kloca :mrgreen: z tym światem to pod katem naslonecznienia chyba najgorzej mają mieszkania w narozniku wew. dziedzinca, sam takie teraz wynajmuje i z doswietleniem bywa kiepsko, ale w mieszkaniu to przynajmniej ja zazwyczaj tylko sypiam, zbyt duzo czasu w porze dnia w nim nie spedzam, a plusem tych przesadnie "naslonecznionych" jest to, ze w letnie upaly umiera sie w nich z duchoty, bez klimy ani rusz.

morth

Postautor: morth » 17 wrz 2015, 19:09

W oknach widać poukładane na paletach chyba ścianki gipsowe.

Obrazek
Obrazek

Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”