Posterunek Policji w cieciuwce / pomieszczeniu ochrony w Orlińskiego 6 - kto za?

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 6 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
michalb

Posterunek Policji w cieciuwce / pomieszczeniu ochrony w Orlińskiego 6 - kto za?

Postautor: michalb » 01 wrz 2017, 0:10

Zgłaszam idee stworzenia posterunku policyjnego w cieciuwce O6. (w końcu jesteśmy w czołówce najbardziej niebezpiecznych obszarów Krakowa wg. policyjnej mapy zagrożeń)
Panowie i tak pojawiają się kilka razy dziennie na ulicy więc zaoszczędziliby na paliwie. :D
My byśmy czuli się bezpieczniej i jakby ktoś coś zrobił, to sąsiad zamias na forum mógłby lecieć na dół i od razu to zgłosić. :D
Dodatkowo jako wspólnota molibyśmy im tą cieciuwkę podnajmomwać i mieć z tego jakiś przychód :D

kto za? :D

Selassie

Re: Posterunek Policji w cieciuwce / pomieszczeniu ochrony w Orlińskiego 6 - kto za?

Postautor: Selassie » 01 wrz 2017, 9:16

Czyzby ktos mial zal, że parkowal nie zgodnie z przepisami ruchu drogowego i dostal sie mandacik ? :)

Vero_nika

Re: Posterunek Policji w cieciuwce / pomieszczeniu ochrony w Orlińskiego 6 - kto za?

Postautor: Vero_nika » 01 wrz 2017, 10:03

:lol: :lol: :lol: czego ludzie na tym forum już nie wymyśla :x

Saul

Postautor: Saul » 01 wrz 2017, 10:46

Dokładnie o tym samym pomyślałem. Szczególnie jak przedwczoraj obudziłem sie ok 1-2, ide do kuchni i patrze policja wystawia mandat. Z ciekawosci podszedłem i był to jedyny samochód zaparkowany pomiedzy 6, a dużym parkingiem. Masakra jakas.

Ja jestem za, będziemy mieli ochrone za darmo. I nikt nie bedzie stwarzał śmiertelnego zagrożenia dla żyjących tu ludzi

Arav

Postautor: Arav » 01 wrz 2017, 12:13

Nie jestem mieszkancem Waszego bloku wiec nie znam rozmiarow takowej cieciowki....ale moze chociaz mogliby sobie ktorys local uzytkowy wynajac na posterunek... w sumie to na poczatku pomyslalem ze to jest jakis zart I glupi temat ale im wiecej teraz mysle ze tyle tysiecy ludzi roznego rodzaju bedzie to moze faktycznie przydalby sie chociaz jakis prowizoryczny straszak w postaci kilku smerfow :)

Konstanty44

Postautor: Konstanty44 » 05 wrz 2017, 18:55

Bardzo bardzo dobrze :) Niech potrolują i pilnują osiedle :) Mogą to robić częściej o każdej porze dnia i nocy. Czuje się bezpieczniej mimo, że to pilnowanie osiedla jest drugorzędne, a pierwszorzędne jest wiadome co :lol: Mnie to pasuje, gdyż mam miejsce postojowe i nie interesuje mnie to, że ktoś go nie ma. Nie ma problemu ze spacerowaniem po chodniczku, z zaparkowaniem samochodu oraz przejazdem między blokami.Pozdrawiam... :D

gucio_i_maja

Postautor: gucio_i_maja » 12 wrz 2017, 11:34

Hehe może od razu komendę niech przeniosą :D W takiej cieciówce to chyba za mało miejsca nawet na posterunek a jeden milicjant pewnie bał by się tam siedzieć sam :lol:

Skony85

Postautor: Skony85 » 04 lis 2017, 15:19

Nie ma ochrony, nie ma 50 zł. Hehe. Za to parę lat będziemy mieli slumsy.

Brunon K.

Postautor: Brunon K. » 06 lis 2017, 15:23

qubek pisze:Była ochrona to ze względu na oszczędność 50zł zrezygnowaliśmy z niej. GDZAIE TE 50ZŁ?

Za dużo pośredników.

Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”