Park koło Orlińskiego - Budżet Obywatelski

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 6 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Ela

Park koło Orlińskiego - Budżet Obywatelski

Postautor: Ela » 19 cze 2016, 21:18

Do dnia 30 czerwca można głosować na projekt Budżetu Obywatelskiego, jednym z projektów jest budowa parku pomiędzy ul. Orlińskiego a Stella Sawickiego. Projekt ma numer 65. Prawo do udziału w głosowaniu mają osoby zamieszkałe na terenie Krakowa (ważne jest miejsce zamieszkania a nie zameldowania). Żeby głosowanie było ważne należy przydzielić 3 głosy w projektach ogólnomiejskich oraz 3 głosy w w projektach dzielnicowych.
Głosować można na stronie https://budzet.dialoguj.pl/projects/133 ... obok-parku
Podaje jeszcze link z informacją jak głosować http://noweczyzyny.com/glosujemy-w-budz ... zynach-65/

Inok

Re: Park koło Orlińskiego - Budżet Obywatelski

Postautor: Inok » 24 cze 2016, 7:31

Wczoraj zebrałem kilkanaście głosów i rozwiesiłem trochę plakatów, ale z tego, co widzę jedyną szansą na osiągnięcie celu jest informacja po każdej mszy, zebranie podpisów pod kościołem, w M1, gdzie się jeszcze da i wklepanie samemu, bo głosy w pozostałych projektach rosną szybciej niż u nas. Patrząc realnie to jest jedyna droga do budowy parku. Wiec zachęcam jak najwięcej ludzi kilka godzin w niedzielę zbierania podpisów i samemu to wprowadzić, niech nikt nie patrzy na nikogo i sam idzie i zbiera. Ja byłem wczoraj, idę jutro i niedzielę.

Na front wszyscy, bo to wojna o nas :twisted:

animals

Re: Park koło Orlińskiego - Budżet Obywatelski

Postautor: animals » 24 cze 2016, 16:29

Uwaga !!!!!

Jutro i w Niedzielę w ramach XII Pikniku Lotniczego ten, kto może (im nas więcej tym lepiej) przychodzi i prowadzimy akcję zdobywania głosów.

Pierwszy sposób: osoba z własnym laptopem i mobilnym Internetem – zachęcamy osoby do głosowania od razu bezpośrednio tam na miejscu na nasz projekt nr 65, tak, aby osoba zagłosowała przy nas na naszym laptopie.

Drugi sposób: Ci, którzy nie mają sprzętu zbierają chętnych i zapisują: datę, imię i nazwisko, pesel, ulicę i numer budynku, numer dzielnicy, podpis pod regułką, że wyrażają zgodę na przetwarzanie danych osobowych. Po powrocie do domu wprowadzają dane, jako głosy.

Niech nas będzie jak najwięcej, nasze szanse rosną i trzeba wejść za próg realizacji, kilka godzin w weekend nikogo nie zbawi a w zamian wszyscy będziemy mieć ładne i zielone osiedle.

Zorientowałem się jak wygląda to w innych projektach i pozostali również działają w ten weekend a niektórzy nawet do samego końca głosowania, więc niech nas będzie jak najwięcej, kilka dni trzeba spiąć tyłki i mamy nasz nowy PARK.

Do zobaczenia wszystkim już jutro !!!!!

Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”