Drzwi na klatce schodowej

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 6 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Yankes

Drzwi na klatce schodowej

Postautor: Yankes » 10 wrz 2014, 18:33

tak dla pocieszenia wg. planów na klatce schodowej przy wejściu do niektórych mieszkań będą jeszcze drzwi jako tzw przedsionek.
:D

maks

Re: drzwi na klatce schodowej

Postautor: maks » 11 wrz 2014, 14:03

No tak, na planach to widać :)

slwk
Administrator

Re: Drzwi na klatce schodowej

Postautor: slwk » 11 wrz 2014, 14:09

A jeśli będą zamykane na klucz, to jest duża szansa, że nikt Ci wycieraczki nie ukradnie. Oczywiście jeśli będziesz miał w porządku sąsiadów ;) Ale tak poważniej, to widziałem, że niektórzy planują tam rowery trzymać :) Choć wózkownia na rowery wydaje się chyba lepszym pomysłem, zwłaszcza, że na Orlińskiego 6 chyba też ma być.

Yankes

Postautor: Yankes » 11 wrz 2014, 14:30

też widziałem i to chyba w klatce E
poza tym przy klatce C ma być posterunek ochrony
oczywiście jeśli wspólnota będzie chciała utrzymywać ochronę

michalb

Postautor: michalb » 12 wrz 2014, 14:59

Lepiej zamiast ochrony mieć dodatkową rowerownie/wózkownie lub inne pomieszczenie które przysługuje wszystkim mieszkańcom. Inne czyzynskie osiedla tego nie mają, podejrzewam że m.in. dlatego że to sporo kosztuje i do tego podobnie jak Orlińskiego są to osiedla otwarte (nieogrodzone jak AVIA)

Nowy

Postautor: Nowy » 16 paź 2014, 10:06

Tak samo na to patrzę @michalb, za ochronę sporo się płaci, podobnie jak za kamery, a jakoś specjalnie nie podnosi to bezpieczeństwa. Co prawda nie mieszkałem nigdy w ogrodzonym bloku i z ochroną, ale też w takich nigdy nie czułem się zagrożony. Wystarczy, że drzwi do klatki się zamykają. Ok., może się zdarzyć, że ktoś nabazgrze na elewacji, ale mimo wszystko zamalowywanie czegoś takiego wychodzi chyba jednak taniej, niż utrzymywanie ochroniarza, kamer i kogoś kto będzie przy monitorach siedział, a skutki często są wątpliwe. Niedawno ktoś powypisywał różne bluzgi na budynku, w którym urzęduje straż miejska (niedaleko stacji Łobzów).

Wena

Postautor: Wena » 16 paź 2014, 21:33

Mojej znajomej ukradli torbę przypiętą do wózka na strzeżonym, ogrodzonym i monitorowanym osiedlu. Oczywiście nikt nic nie widział a kamery były ustawione winną stronę, Moim zdaniem ochrona nic nie daje. Lepiej tę kasę wydać na ubezpieczenie mieszkania od kradzieży.

Wróć do „Orlińskiego 6 (etap II) – forum mieszkańców budynku”